Ελλαδα

Στον ανακριτή οι οκτώ συλληφθέντες για τον βιασμό της 12χρονης από τον Κολωνό

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια τα κινητά και οι υπολογιστές τους

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στον ανακριτή οι συλληφθέντες για την υπόθεση βιασμού και δολοφονίας 12χρονης στον Κολωνό
© ATHENS VOICE

Βιασμός 12χρονης από τον Κολωνό: Στον ανακριτή οι οκτώ συλληφθέντες - Ανάλυση των κινητών και των υπολογιστών τους στα εγκληματολογικά εργαστήρια

Στον ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση βιασμού και εκπόρνευσης της 12χρονης στον Κολωνό, έφτασαν οι οκτώ άνδρες που συνελήφθησαν την προηγούμενη εβδομάδα.

Πρόκειται για δύο Έλληνες, πατέρα και γιο, ενώ οι υπόλοιποι είναι αλλοδαποί υπήκοοι, οι οποίοι κατηγορούνται ότι βίασαν τη 12χρονη σε ραντεβού που φέρεται να της έκλεισε ο προφυλακισμένος εγκέφαλος της σπείρας παιδοβιαστών. Οι αστυνομικοί προχώρησαν στις συλλήψεις των επτά αρχικά ανδρών και εν συνεχεία ενός ακόμη υπηκόου Μπαγκλαντές, έπειτα από τα εντάλματα σύλληψης που εκδόθηκαν σε βάρος τους. Είχε προηγηθεί η έκτη κατά σειρά κατάθεση σε ειδική παιδοψυχολόγο της 12χρονης, η οποία εισέφερε νέα στοιχεία ενώ επιβεβαίωσε πρόσωπα μέσω φωτογραφιών που της έδειξαν οι αστυνομικοί.

Κολωνός: Συνεχίζονται οι αναλύσεις κινητών και υπολογιστών στα εγκληματολογικά εργαστήρια

Οι αναλύσεις στα εγκληματολογικά εργαστήρια συνεχίζονται σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικές συσκευές αποθήκευσης και σε άλλα ευρήματα από τα σπίτια των συλληφθέντων.

Επίσης, βαρύτητα έχει δοθεί στην άρση του τηλεφωνικού απορρήτου στα κινητά των κατηγορούμενων, προκειμένου να βρεθούν τυχόν μηνύματα που αντάλλαξαν με τον εγκέφαλο του κυκλώματος παιδεραστίας του Κολωνού, ενώ διερευνάται εάν είχαν βιάσει και άλλα παιδιά. Σχεδόν όλοι, μένουν στην ευρύτερη περιοχή του Κολωνού και φαίνεται πως με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ήρθαν σε επαφή με τον φερόμενο ως εγκέφαλο-επιχειρηματία που έκλεινε μέσω διαδικτύου ή και τηλεφωνικά τα ραντεβού για τον βιασμό της 12χρονης. Αυτό που προέκυψε από τις έρευνες των αστυνομικών, είναι πως όλα τα ραντεβού φέρονται να έγιναν μέσα στα οχήματα των συλληφθέντων, όπως συνήθιζε να κανονίζει ο εγκέφαλος του κυκλώματος.

Σε βάρος ενός εκ των συλληφθέντων βρέθηκε και πορνογραφικό υλικό. Οι συλληφθέντες, θα κληθούν να δώσουν τις εξηγήσεις τους σήμερα και να πείσουν εισαγγελέα και ανακριτή προκειμένου να αποφύγουν τις προφυλακίσεις.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ