Ελλαδα

Κολωνός: «Ξετυλίγεται» το κύκλωμα κακοποίησης της 12χρονης – 27 συλλήψεις στην επτάμηνη έρευνα

Προς νέα εντάλματα σύλληψης

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κολωνός: «Ξετυλίγεται» το κύκλωμα κακοποίησης της 12χρονης – 27 συλλήψεις στην επτάμηνη έρευνα
© EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Νέα πρόσωπα και στοιχεία στο «παζλ» του κυκλώματος σεξουαλικής κακοποίησης στον Κολωνό με θύμα το 12χρονο κορίτσι.

Στους 27 πλέον, έφτασαν οι συλληφθέντες για το πρωτοφανές κύκλωμα κακοποίησης της 12χρονης από τον Κολωνό, μετά την σύλληψη ακόμη επτά ατόμων, νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι της Πέμπτης (1/6).

Πρόκειται για επτά άνδρες, εκ των οποίων δύο Έλληνες - πατέρας και γιος, ενώ οι υπόλοιποι είναι αλλοδαποί. Όλοι τους, όπως κατήγγειλε το ανήλικο θύμα του επιχειρηματία του Κολωνού, τη βίαζαν στα αυτοκίνητα τους.

Οι συλλήψεις τους, ήταν αποτέλεσμα της τελευταίας κατάθεσης της ανήλικης, της έκτης κατά σειρά, στους αστυνομικούς του Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής. Η ανήλικη, είχε δώσει στοιχεία σε βάρος των προσώπων και φέρεται να αναγνώρισε από φωτογραφίες τους δράστες, οι οποίοι κατόπιν εντάλματος σύλληψης που εξέδωσε η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση, συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς.

Αυτό που ανέφεραν οι αστυνομικοί είναι πως ανάμεσα στους αλλοδαπούς, είναι και ένας άνδρας, αλβανικής καταγωγής, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε και βιντεοληπτικό υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Τα κινητά τηλέφωνα, οι υπολογιστές και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές που βρέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων, κατασχέθηκαν και απεστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Στόχος των αστυνομικών, είναι να διαπιστωθεί εάν οι συλληφθέντες, έμπαιναν σε σελίδες παιδόφιλων και κυρίως, εάν είχαν βιάσει και άλλα ανήλικα παιδιά.

Οι «επτά», αναμένεται το πρωί της Παρασκευής (2/6) να οδηγηθούν στον αρμόδιο ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση. Προφανώς όλοι τους, αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία για να προετοιμάσουν την απολογία τους.

Η πλειοψηφία των έως τώρα συλληφθέντων, μεταξύ των οποίων και η μητέρα της 12χρονης, παραμένουν προφυλακισμένοι για διάφορα αδικήματα. Όλοι, πλην της μητέρας, για τον βιασμό του ανήλικου κοριτσιού αλλά και κατά περίπτωση για ορισμένους και για άλλα αδικήματα.

Πάντως, αυτό που ανέφεραν οι αστυνομικοί του Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής, είναι πως δεν αποκλείεται να υπάρξουν και νέα εντάλματα σύλληψης, ανάλογα με την αξιολόγηση των ευρημάτων που προκύπτουν από την συνεχή έρευνα από τις καταθέσεις της 12χρονης, από τα ευρήματα των αναλύσεων στις κατασχεθείσες συσκευές των έως τώρα συλληφθέντων, αλλά και τα αποτελέσματα των ελέγχων σε διαδικτυακούς λογαριασμούς.

Η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση, δέχεται σχεδόν καθημερινά μεγάλο όγκο δεδομένων, αναλύσεων και νέων ευρημάτων, τα οποία αξιολογεί και είναι αυτή που αποφασίζει για το εάν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για την έκδοση νέων ενταλμάτων ή όχι. Επίσης, δεν αποκλείεται τις επόμενες εβδομάδες να υπάρξει νέα συμπληρωματική κατάθεση της 12χρονης, καθώς οι αστυνομικοί συγκεντρώνουν νέα στοιχεία και φωτογραφίες υπόπτων, τους οποίους θα κληθεί να αποκαλύψει εάν γνωρίζει ή όχι.

Η ανήλικη, προσπαθεί να συνεχίσει την ζωή της σε νησί του Ιονίου, μαζί με την οικογένεια συγγενικού της προσώπου. Οι συνήγοροι της, επιμένουν πως κρίνεται αναγκαία η απελευθέρωση της μητέρας της, καθώς όπως επαναλαμβάνει συνέχεια το κορίτσι, η ίδια δεν γνώριζε το παραμικρό και πως άδικα παραμένει προφυλακισμένη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ