Ελλαδα

Ραγδαίες εξελίξεις: Δύο συλλήψεις για την αρπαγή και τη δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου

Ένα βήμα πιο κοντά στην εξιχνίαση του εγκλήματος

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η μητέρα του Μάριου Παπαγεωργίου κρατάει τη φωτογραφία του
© EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Μάριος Παπαγεωργίου: Οι δύο συλλήψεις έγιναν τώρα λόγω παραλείψεων και καθυστερήσεων στην απονομή της Δικαιοσύνης

Δύο άτομα συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον 2ο τακτικό ανακριτή, μετά τα εντάλματα που εκδόθηκαν σε βάρος τους, για εμπλοκή στην υπόθεση δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου πριν από 11 χρόνια.

Πρόκειται για δύο άνδρες, για τους οποίους προέκυψαν στοιχεία από τηλεφωνικές συνδιαλέξεις που είχαν με τον φερόμενο ως εγκέφαλο της «συμμορίας» που οργάνωσε την δολοφονία του νεαρού Μάριου Παπαγεωργίου. Όπως ανέφεραν πηγές ενημέρωσης, στις τηλεφωνικές συνομιλίες μιλούν με τον φερόμενο ως εγκέφαλο και κανονίζουν κάποια δουλειά, μιλώντας συνθηματικά και με μισόλογα.

Οι δύο άνδρες είχαν εμφανιστεί ως μάρτυρες στο πρωτόδικο δικαστήριο, αλλά και στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο.

«Εμείς, θεωρούμε πως τουλάχιστον ένας εκ των δύο νέων κατηγορουμένων γνωρίζει πολλά για την υπόθεση. Είναι επιτυχία του δικαστικού συστήματος, έστω και μετά από τόσα χρόνια, να έχουμε νέους κατηγορούμενους για την υπόθεση του Μάριου. Το μόνο που ζητάει η μητέρα του, η κα. Βαρβάρα, είναι να βρεθούν τα λείψανα του γιου της, για να μπορέσει να του κάνει μια κανονική κηδεία», ανέφερε σε δήλωσή του στην ATHENS VOICE ο συνήγορος της μητέρας του αδικοχαμένου Μάριου, Νίκος Ρουσσόπουλος.

Υπενθυμίζεται πως η αρπαγή και δολοφονία του 26χρονου -τότε- Μάριου Παπαγεωργίου έγινε τον Αύγουστο του 2012. «Εγκέφαλος», σύμφωνα με την αστυνομία και μετέπειτα από τη Δικαιοσύνη, φέρεται να είναι ένας στενός φίλος της οικογένειας, ο οποίος γνώριζε πως ο Μάριος είχε λεφτά από την οικογένειά του και τον απήγαγε προκειμένου να ζητήσει λύτρα από τη μητέρα του. Μάλιστα, αυτός ο άνδρας εμφανιζόταν ως υπάλληλος μυστικών υπηρεσιών που είχε πρόσβαση, όπως έλεγε, σε ξένες αλλά και ελληνικές αρχές.

Οι συνδιαλέξεις ήταν γνωστές σχεδόν από την πρώτη στιγμή

Αυτό που δημιουργεί, πάντως, εντύπωση είναι πως τα στοιχεία των αποκρυπτογραφημένων συνομιλιών των δύο νέων συλληφθέντων ήταν γνωστά στις αρχές σχεδόν από την πρώτη στιγμή. Όμως, λόγω του ότι οι αποτυπωμένες συνομιλίες ανέρχονταν σε χιλιάδες σελίδες της δικογραφίας, ούτε στο πρωτόδικο δικαστήριο ούτε στον 2ο βαθμό αναλύθηκαν διεξοδικά.

Όταν ολοκληρώθηκε το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο και η υπόθεση παραπέφθηκε εκ νέου για συμπληρωματικές έρευνες στην Εισαγγελία Αθηνών, τότε αναγνώστηκαν οι συνομιλίες των δύο -μέχρι τότε- μαρτύρων της υπόθεσης και ο 2ος ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση, τη Δευτέρα το πρωί εξέδωσε το ένταλμα σύλληψης σε βάρος τους.

Οι δύο νέοι κατηγορούμενοι για την υπόθεση, ο Γ.Κ. και ο Μ.Κ., συνελήφθησαν το απόγευμα της Δευτέρας και νωρίτερα σήμερα οδηγήθηκαν στον ανακριτή που εξέδωσε το ένταλμα και έλαβαν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν στις 10 το πρωί της Παρασκευής.

Για την υπόθεση, είχαν καταδικαστεί σε ποινές φυλάκισης τέσσερα άτομα. Αυτή τη στιγμή, ο μόνος που εκτίει ποινή είναι ο φερόμενος ως εγκέφαλος της συμμορίας που δολοφόνησε τον 26χρονο Μάριο, ο οποίος κρατείται στο σωφρονιστικό κατάστημα Λάρισας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ