Ελλαδα

Δύο συλλήψεις για τη δολοφονία Καραϊβάζ

Πληροφορίες ότι πρόκειται για αδέλφια

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καραϊβάζ: Δύο συλλήψεις για τη δολοφονία του
© YouTube/Star

Γιώργος Καραϊβάζ: Δύο συλλήψεις για τη δολοφονία του - Η ανάρτηση του Τάκη Θεοδωρικάκου

Δύο άτομα βρίσκονται στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. για την δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραιβάζ.

Αυτό αποκάλυψε ο υπουργός Πεοστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος με ανάρτηση του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες πρόκειται για δύο αδέλφια, που φέρονται να είναι ιδιοκτήτες του βαν που εκτιμάται ότι λειτουργούσε ως συνοδεία στην μοτοσικλέτα των δολοφόνων του Γιώργου Καραιβάζ.

Η ανάρτηση του Τάκη Θεοδωρικάκου

«Είχαμε πει, από την πρώτη στιγμή, ότι θα κάνουμε τα πάντα για να εξιχνιαστεί η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Όσος χρόνος και αν χρειαστεί να περάσει. Πριν από λίγο η Ελληνική Αστυνομία συνέλαβε δύο πρόσωπα -για τα οποία εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης- που εμπλέκονται στη δολοφονία του αδικοχαμένου δημοσιογράφου.

Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. επιταχύνθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα και είχαν αποτέλεσμα, που οδηγεί στην εξιχνίαση άλλης μίας δολοφονίας. Όσοι χρησιμοποίησαν αυτή την τραγική υπόθεση, για να συκοφαντήσουν το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την Κυβέρνηση συνολικά και την Ελληνική Αστυνομία, οφείλουν μία συγγνώμη.

Συνεχίζουμε όλα όσα πρέπει για την πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης. Τον λόγο έχει πλέον η Δικαιοσύνη».

Δύο συλλήψεις για τη δολοφονία Καραϊβάζ

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τις δύο συλλήψεις

«Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι συνελήφθησαν σήμερα, Παρασκευή 28 Απριλίου 2023, αμέσως μετά την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης, του 30ου Ανακριτικού Τμήματος Αθηνών, δύο ημεδαποί, 40 και 48 ετών, κατηγορούμενοι για την ανθρωποκτονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ που τελέστηκε την 9 Απριλίου 2021».

Δολοφονία Γιώργου Καραϊβάζ: Το χρονικό του εγκλήματος

Ήταν στις 14:15 το μεσημέρι της Παρασκευής 9 Απριλίου 2021. Ο Γιώργος Καραϊβάζ είχε μόλις επιστρέψει σπίτι του από το στούντιο της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα» του Star. Πάρκαρε το μαύρο του τζιπ λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι του, στην οδό Αννίνου στον Άλιμο. Τότε, ένα σκουρόχρωμο μηχανάκι μικρού κυβισμού τον πλησίασε και το συνεπιβάτης τον πυροβόλησε πολλαπλές φορές. Έπειτα, οι δράστες διέφυγαν.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, ο αστυνομικός συντάκτης δέχθηκε 10 σφαίρες από τις συνολικά 13 που έριξαν οι δύο δράστες. Από αυτές, η μια χτύπησε στην αριστερή του παλάμη, μια στο λαιμό, δυο στο κεφάλι και έξι στο στήθος του άτυχου δημοσιογράφου, ο θάνατος του οποίου ήταν ακαριαίος. Άλλες τρεις σφαίρες χτύπησαν στο όχημά του.

Όπως περιγράφει ο αυτόπτης μάρτυρας, άκουσε συνεχείς κρότους και είδε έναν άντρα ντυμένο στα χακί να πυροβολεί με όπλο, το οποίο έφερε σιγαστήρα, τον άτυχο άντρα.

«Έχουμε πλάτη το συμβάν, είναι μπροστά μας δύο παρκαρισμένα αμάξια, δε βλέπουμε το σκουτεράκι που ερχόταν, ακούμε όμως έναν ήχο χαρακτηριστικό που θύμισε εξάτμιση που σκάει. Γυρίζουμε και κάνουμε δύο βηματάκια πιο κοντά να δούμε τι γίνεται», αναφέρει χαρακτηριστικά. Ο ίδιο μάρτυρας είπε ότι μια εικόνα έχει εντυπωθεί μόνο στο μυαλό του. «Ένας άντρας με χακί έχει προτεταμένο το χέρι και το όπλο. Στην άκρη του όπλου υπάρχει ένα πράγμα σαν σιγαστήρας. Σημαδεύει και ρίχνει στο θύμα. Και ακούμε συνέχεια αυτούς τους κρότους. Εγώ άκουσα τουλάχιστον 5-6 φορές».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ