Ελλαδα

Μαυροειδάκος για τη δολοφονία Καραϊβάζ: «Θέμα χρόνου οι νέες συλλήψεις - Είμαστε κοντά στον ηθικό αυτουργό»

«Να κλείσει αυτή η υπόθεση για να ησυχάσει η ψυχή του Γιώργου»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πανό έξω από την ΕΣΗΕΑ για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ
© ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Δολοφονία Καραϊβάζ: Ο Στράτος Μαυροειδάκος για τις εξελίξεις στην υπόθεση, τις νέες συλλήψεις και τον ηθικό αυτουργό

Στη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ αναφέρθηκε ο Γενικός Γραμματέας του Σωματείου Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, σε δηλώσεις του στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, σημειώνοντας ότι είναι θέμα χρόνου οι αρχές να προχωρήσουν σε νέες συλλήψεις.

«Το μεγάλο στοίχημα για την Ελληνική Αστυνομία και για τους αξιωματικούς που χειρίζονται αυτή την υπόθεση είναι και πιστεύω ότι θα γίνει, δηλαδή είμαστε πολύ κοντά, να βρεθεί ο ηθικός αυτουργός, αυτός που λένε “στην πιάτσα” έβαλε τα λεφτά στο τραπέζι για ένα συμβόλαιο θανάτου, για έναν από τους ικανότερους αστυνομικούς συντάκτες της ελληνικής επικράτειας» είπε ο κ. Μαυροειδάκος, υπογραμμίζοντας ότι ο δημοσιογράφος ήταν αυτός που έβαλε τη φωνή του συνδικαλισμού στα υπουργικά γραφεία και αυτός που τους βοηθούσε.

«Νομίζω ότι θα ακολουθήσουν και κάποιες άλλες συλλήψεις. Και για να κλείσει αυτή η υπόθεση και για να ησυχάσει και η ψυχή του Γιώργου. Δεν θα τον φέρει πίσω κανένας, αλλά νομίζω ότι θα δικαιωθεί η μνήμη του, να συλληφθούν όλοι όσοι είχαν συμμετοχή σε αυτή την αποτρόπαια πράξη. Νομίζω ότι είναι θέμα χρόνου» πρόσθεσε. 

Ποιο είναι το κίνητρο πίσω από τη δολοφονία Καραϊβάζ

Ο κ. Μαυροειδάκος αναφέρθηκε ακόμη και στο πιθανό κίνητρο πίσω από τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, όσο συνεχίζονται οι έρευνες για τον ηθικό αυτουργό της εκτέλεσης. «Φαίνεται ότι είναι από άνθρωπο του κοινού ποινικού δικαίου της νύχτας, συμμορίες που λυμαίνονται τη νύχτα τα τελευταία χρόνια και αλληλοσκοτώνονται μεταξύ τους. Νομίζω ότι κάποιο ρεπορτάζ του ή κάπου μεταξύ των ομάδων που σκοτωνόντουσαν, κάποια επαφή που μπορούσε να είχε ο Γιώργος και να γνώριζε κάποια πράγματα, τον έφερε σε αυτό το σημείο, γιατί κάποιοι δεν ήθελαν να ακουστούν ή να υπάρχουν στα χέρια του Γιώργου κάποιες αποδείξεις που να τους ενοχοποιούν. Και από τις νόμιμες επισυνδέσεις που γίνανε, φαινόντουσαν ότι μπορεί να φοβόντουσαν, που να μην ίσχυε κιόλας, ότι ο Καραϊβάζ είχε μιλήσει σε κάποιους αξιωματικούς της αστυνομίας για κάτι πράγματα που γνώριζε. Μπορεί και αυτό να τους φόβισε σε κάτι», προσέθεσε ο κ. Μαυροειδάκος.

Σε ό,τι αφορά τα δύο χρόνια που μεσολάβησαν από τη δολοφονία μέχρι και τη σύλληψη των δύο αδελφών, ο κ. Μαυροειδάκος είπε ότι έπρεπε η υπόθεση να είναι «δεμένη» και να αναλυθούν περισσότερα από 350 βίντεο για να φτάσουμε στους εκτελεστές. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-csap7gjwvd5d)

Διαβάστε περισσότερα για την υπόθεση δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ