Ελλαδα

Έσκασε το λάστιχο σε εν κινήσει ασθενοφόρο που μετέφερε διασωληνωμένο νεογέννητο στο ΠΑΓΝΗ

Πώς περιγράφει το περιστατικό ο οδηγός

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ
(φωτογραφία αρχείου) © ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Κρήτη: Λάστιχο για ασθενοφόρο εν κινήσει κατά τη διάρκεια μεταφοράς διασωληνωμένου νεογέννητου 

Ασθενοφόρο που μετέφερε νεογέννητο σε θερμοκοιτίδα στο ΠΑΓΝΗ έπαθε λάστιχο τη στιγμή που το όχημα είχε αναπτύξει ταχύτητα το πρωί της Τρίτης (25.4). 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η ικανότητα του οδηγού έσωσε την κατάσταση, κάνοντας τους κατάλληλους χειρισμούς και κατάφερε να σταματήσει το όχημα δεξιά στο οδόστρωμα, χωρίς να τραυματιστεί κάποιος. Στο ασθενοφόρο βρίσκονταν δύο γιατροί, ο οδηγός και το νεογέννητο διασωληνωμένο στη θερμοκοιτίδα. Αμέσως κλήθηκε, άλλο ασθενοφόρο από το Ηράκλειο, όπου παρέλαβε το μωράκι, ενώ περιπολικό του ΒΟΑΚ απέκλεισε το σημείο για να μην συμβεί κάποιο ατύχημα.

Ο οδηγός του ασθενοφόρου, περιγράφοντας το περιστατικό ανέφερε, ότι ένιωσε ένα έντονο τρέμολο στο τιμόνι, αντιδρώντας αστραπιαία κατάφερε να ακινητοποιήσει το αυτοκίνητο.

Μετά και το συγκεκριμένο περιστατικό, μεγάλος είναι ο προβληματισμός για την κατάσταση που βρίσκονται τα ασθενοφόρα της ανατολικής Κρήτης όχι μόνο για τα λάστιχα, που όπως ανέφεραν οι οδηγοί είναι του 2018-19 έχοντας ξεπεράσει κατά πολύ τα χιλιόμετρα που προβλέπει ο κατασκευαστής, αλλά γενικότερα για την κατάσταση των οχημάτων κάποια εκ των οποίων αντιμετωπίζουν μηχανικά προβλήματα, ωστόσο βρίσκονται κανονικά σε λειτουργία.

Συνέλευση όλων των πληρωμάτων του ΕΚΑΒ ανατολικής Κρήτης αναμένεται να πραγματοποιηθεί τις επόμενες ώρες με σκοπό να εκτεθούν όλα τα προβλήματα και να ζητηθούν άμεσα λύσεις από τους υπεύθυνους προκειμένου ασθενείς, αλλά και πληρώματα, να έχουν τη μέγιστη ασφάλεια που χρειάζεται στις ακραίες συνθήκες, που καλούνται να λειτουργήσουν.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ