- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δίκη για τη δολοφονία του Άλκη: Προσπάθεια παραπλάνησης του δικαστηρίου καταλόγισε η εισαγγελέας στον Γαλεντέρη
Ζήτησε να γίνει σε βάρος του έρευνα
Δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού: Προσπάθεια παραπλάνησης του δικαστηρίου καταλόγισε η εισαγγελέας σε ιατροδικαστή, μάρτυρα υπεράσπισης
Προσπάθεια παραπλάνησης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου που δικάζει την υπόθεση για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού καταλόγισε η εισαγγελέας της έδρας Κυριακή Κλιάμπα στον ιατροδικαστή Δημήτρη Γαλεντέρη, που καταθέτει από το πρωί ως μάρτυρας υπεράσπισης.
Αφορμή αποτέλεσε μια φωτογραφία που προσκόμισε ο ιατροδικαστής, τεχνικός σύμβουλος δύο εκ των κατηγορουμένων, και περιλαμβάνεται στην ιατροδικαστική του γνωμάτευση. Ο μάρτυρας, στην κατάθεσή του ισχυρίστηκε ότι τα τραύματα στο κεφάλι του Άλκη δεν προκάλεσαν τον θάνατο του 19χρονου, αναφέροντας ότι προήλθαν από χέρια και πόδια, διαφορετικά θα έπρεπε να συνδέονται με θλαστικά εντυπώματα.
Προκειμένου να τεκμηριώσει την επιστημονική του άποψη χρησιμοποίησε στην τεχνική του έκθεση, φωτογραφία από διεθνές επιστημονικό σύγγραμα, υποστηρίζοντας ότι απεικονίζει ένα κρανίο με τραύμα από θλων όργανο (ράβδο). Όπως παρατήρησε όμως η εισαγγελέας, επικαλούμενη το συγκεκριμένο σύγγραμα, πρόκειται για τραύμα που αποδίδεται σε νύσσον και τέμνον όργανο και συγκεκριμένα σε μπαλτά.
Για τον λόγο αυτό, η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε μόλις ολοκληρωθεί η δίκη να διαβιβαστούν τα πρακτικά της στην Εισαγγελία Πρωτοδικών προκειμένου να διεξαχθεί έρευνα και να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της ψευδούς κατάθεσης και της ψευδούς πραγματογνωμοσύνης σε βάρος του ιατροδικαστή.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δύο πτήσεις από Ντόχα και Ντουμπάι προσγειώθηκαν στην Αθήνα - Αναμένονται ακόμη τέσσερις από Τελ Αβίβ
«Παίρνω τον Παύλο μου και φεύγω», είπε συγκινημένη η Μάγδα Φύσσα έξω από το δικαστήριο
Καταδικάστηκε και σε δεύτερο βαθμό με πέντε χρόνια
Ο καθηγητής και πρώην υπουργός, σχολιάζει τις φωτογραφίες, έχοντας προσωπική σύνδεση με την ιστορία: ο πατέρας του είχε κρατηθεί στο Χαϊδάρι και στις φυλακές Αβέρωφ.
Τι αναφέρει η ανακοίνωση με αφορμή το περιστατικό στον σταθμό του Αγίου Νικολάου
Από φέτος θεσπίζεται εθελοντική 12μηνη θητεία γυναικών στον Στρατό Ξηράς
Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τη στιγμή της τραγωδίας, σε εξέλιξη έρευνα για πιθανές κόντρες δύο οχημάτων
Αυλαία στη δίκη στο Εφετείο - Οι ποινές
«Είναι επιπόλαιο να μιλάμε από τώρα για ενδεχόμενο νέων κακοκαιριών» σημειώνει ο μετεωρολόγος
Απομακρύνθηκαν τελευταία στιγμή οι μαθητές
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα social media αποτελούν πλέον την κύρια πηγή ενημέρωσης
Ενδεχόμενο να επιστρέψουν στη φυλακή πρώην βουλευτές
«Έζησα μαζί του και τον ευχαριστώ»
Ποιες αργίες ακολουθούν
«Ξεδίπλωσε ακέραιο το ταλέντο του και αγαπήθηκε όσο λίγοι από το μεγάλο κοινό»
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη
Σε ποια ρολόγια δεν αλλάζει αυτόματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.