Ελλαδα

Καθίζηση έχουν υποστεί σπίτια στον Νέο Βουτζά - Προσπάθειες υποστύλωσης

Κραυγή αγωνίας από τους κατοίκους

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καθίζηση σε σπίτια στον Νέο Βουτζά
© EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Νέος Βουτζάς: Καθίζηση σε σπίτια - Υποχώρηση του εδάφους και επικινδυνότητα για τους ενοίκους

Τρία ακόμη σπίτια στον Νέο Βουτζά, τα οποία είναι χτισμένα σε πλαγιά πάνω από ρέμα, κινδυνεύουν από καθίζηση.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η καθίζηση, η οποία ξεπερνούσε τους 30 πόντους, μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας «Ελπίδα» πριν από περίπου ένα χρόνο, έφτασε στα 3 μέτρα, καθώς κάτω από τα σπίτια περνάει ρέμα. Σε τρία σπίτια, σε όλη την πλευρά της οδού Καρυωτάκη, ξεκίνησαν εργασίες υποστύλωσης προκειμένου να μπορέσουν να μπουν και πάλι μέσα οι ένοικοι.

Έχει περάσει ένας χρόνος από την ημέρα που μια τριώροφη μεζονέτα κατεδαφίστηκε καθώς είχε πάρει επικίνδυνη κλίση. Οι εργασίες γίνονται στα διπλανά σπίτια τα οποία έχουν χαρακτηριστεί κίτρινα.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-crpjf6hix1d5)

Το σπίτι της κ. Μαρίας Μπαλλή στον Νέο Βουτζά έχει υποστεί καθίζηση κατά 3,5 εκατοστά, ενώ ο δρόμος έχει υποχωρήσει κατά 3,5 μέτρα. «Ο δήμαρχος μας έχει πει ότι βάσει μελέτης που έχει γίνει θα υποχωρήσει όλη η πλαγιά και θα φύγουν γύρω στα 10 σπίτια. Σε πιο δύσκολη θέση είναι το δικό μας σπίτι και γι’ αυτό έχουμε μία κραυγή αγωνίας. Δεν μπορούμε να βρούμε από πουθενά άκρη. Οι μελέτες έχουν γίνει, ο δήμαρχος λέει ότι έχει υποχωρήσει και ο δρόμος», δήλωσε η ιδιοκτήτρια του σπιτιού. 

Το σπίτι της κατασκευάστηκε το 1990 και όπως είπε η ίδια, μέχρι το καλοκαίρι του 2018, όταν και ξέσπασε η φονική πυρκαγιά στο Μάτι, δεν αντιμετώπιζαν κάποιο πρόβλημα. «Είμαστε με άδεια οικοδομής, μέσα στον οικιστικό ιστό. Όλα είναι νόμιμα και τίποτα παράνομο. Μετά τη φωτιά έφυγαν τα δένδρα που κρατούσαν το χώμα, τα νερά της βροχής έμπαιναν στο διπλανό σπίτι».

Σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια, εδώ και δύο χρόνια παλεύει για να βρει μία λύση και να σώσει το σπίτι της. Η πολεοδομία έχει χαρακτηρίσει κίτρινο το σπίτι, ενώ η περιοχή έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. «Στο σπίτι ερχόμαστε δύο με τρεις φορές την εβδομάδα και μένουμε, διότι μένουμε στον πατέρα μου. Είμαστε στον δρόμο ουσιαστικά», δήλωσε η γυναίκα στο Mega. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ