Ελλαδα

Ξεκινά την Πέμπτη το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων

Ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λαμπάδες σε σταντ έξω από κατάστημα
© ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΝΑΡΕΚΙΑΝ / EUROKIΝΙSSI

Εορταστικό ωράριο Πάσχα 2023: Οι ώρες λειτουργίας των καταστημάτων και η Κυριακή με ανοικτές επιχειρήσεις

Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων για το Πάσχα 2023 αναμένεται να ισχύσει από την ερχόμενη Πέμπτη 6 Απριλίου 2023.

Τα καταστήματα στην Αθήνα θα λειτουργούν 09:00 - 21:00 εκτός από τη Μεγάλη Παρασκευή, οπότε και θα ανοίξουν στις 13:00, αλλά και το Μεγάλο Σάββατο οπότε οι επιχειρήσεις θα είναι ανοιχτά από τις 09:00 - 15:00. Επιπλέον, την Κυριακή 9 Απριλίου 2023 τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά με ωράριο 11:00-18:00.

«Εύχομαι να είναι αυτή η εορταστική περίοδος στην οποία θα δούμε ότι αφήνουμε πίσω μας τα δύσκολα και οι αγορά θα δείξει ότι είναι η δύναμη της χώρας. Οι εμπορικές επιχειρήσεις της Αθήνας είναι έτοιμες να υποδεχθούν τον κόσμο στα καταστήματά τους με γεμάτα ράφια και πολύ καλές τιμές. Καλή Ανάσταση και Χρόνια Πολλά σε όλους», είπε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης.

Πάσχα 2023: Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων στη Θεσσαλονίκη

Από την Πέμπτη 6 Απριλίου 2023 τίθεται σε ισχύ το εορταστικό ωράριο για το Πάσχα στα εμπορικά καταστήματα της Θεσσαλονίκης, το οποίο θα διαρκέσει μέχρι και τη Δευτέρα του Πάσχα.

Αναλυτικότερα, την Πέμπτη 6 και την Παρασκευή 7 Απριλίου, κάτοικοι και επισκέπτες της Θεσσαλονίκης θα μπορούν να κάνουν τις αγορές τους από τις 10 το πρωί ως τις 9 το βράδυ, ενώ το Σάββατο από τις 10 το πρωί ως τις 6 το απόγευμα, μιας και αρχίζει το πασχαλινό ωράριο. Ανοιχτά από τις 11 το πρωί ως τις 6 το απόγευμα θα είναι τα καταστήματα για τις αγορές την Κυριακή των Βαΐων (9/4), ενώ από τη Μεγάλη Δευτέρα μέχρι και τη Μεγάλη Πέμπτη θα λειτουργήσουν από τις 10 το πρωί ως τις 9 το βράδυ.

Τη Μεγάλη Παρασκευή το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων είναι από τη μία μετά το μεσημέρι μέχρι τις 7 το βράδυ, ενώ το Μεγάλο Σάββατο από τις 10 το πρωί ως τις 4 μετά το μεσημέρι. Κλειστά θα παραμείνουν τα εμπορικά καταστήματα της Θεσσαλονίκης την Κυριακή του Πάσχα και τη Δευτέρα 17 Απριλίου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ