Ελλαδα

Βάνα Νικολαΐδου: Τηλεφώνημα συμπαράστασης Μητσοτάκη στην καθηγήτρια του ΕΚΠΑ μετά το bullying

«Ελεύθερη διακίνηση ιδεών στα Πανεπιστήμια»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
@Facebook
@Facebook

Βάνα Νικολαΐδου: Τηλεφώνημα συμπαράστασης Μητσοτάκη στην καθηγήτρια του ΕΚΠΑ μετά το bullying

Την αμέριστη συμπαράστασή του στην καθηγήτρια του ΕΚΠΑ Βάνα Νικολαΐδου εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί της.

Όπως γνωστοποίησε η ίδια η κα Βάνα Νικολαΐδου στο facebook ο πρωθυπουργός της τηλεφώνησε και της εξέφρασε την στήριξή του να υπεραμυνθεί της ελεύθερης διακίνησης ιδεών στα πανεπιστήμια.

«Ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος προσωπικά μού εξέφρασε τη στήριξή του στην προσπάθειά μου να υπεραμυνθώ της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών και των απόψεων μέσα στο ελληνικό πανεπιστήμιο» έγραψε η καθηγήτρια του ΕΚΠΑ.

Ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος προσωπικά μού εξέφρασε τη στήριξή του στην προσπάθειά μου να...

Posted by Βάνα Νικολαΐδου-Κυριανίδου on Tuesday, March 28, 2023

Υπενθυμίζεται ότι η καθηγήτρια του ΕΚΠΑ δέχθηκε λεκτικές επιθέσεις και μπούλινγκ από «τάγματα εφόδου» από φοιτητές-μέλη της φοιτητικής κίνησης «ΣΑΦ-ΕΑΑΚ/Συνεργασία Ανεξάρτητων Φιλοσοφικής», για μια αναδημοσίευση που έκανε στο facebook σε μια ανάρτηση η οποία ανέφερε ότι οι κινητοποιήσεις για την τραγωδία των Τεμπών «δεν μπορεί να έχουν τοξικότητα ή βία, καθώς αυτά δεν συνάδουν με καμιά διαμαρτυρία, πόσω μάλλον με ένα συλλαλητήριο για μια εθνική τραγωδία».\

Βάνα Νικολαΐδου: «Δεν έχω απειληθεί αλλά φοβάμαι για την ασφάλειά μου»

H πρόεδρος του τμήματος Φιλοσοφικής του ΕΚΠΑ Βάνα Νικολαΐδου-Κυριανίδου μίλησε για την στοχοποίησή της από μερίδα φοιτητών, οι οποίοι, όπως τόνισε, «δεν γνωρίζουν καν που είναι η αίθουσες διδασκαλίας».

H κα Νικολαΐδου υπογράμμισε πως θα πρέπει να συμβεί κάτι δραστικό στα Πανεπιστήμιο για να αλλάξει η υφιστάμενη κατάσταση, σημειώνοντας πως «η κάρτα εισόδου των φοιτητών είναι κάτι που πρέπει να υπάρχει» αλλά και ο νόμος «που λέει ότι έχεις άλλα δύο χρόνια μετά την ολοκλήρωση των ετών σπουδών σου για να πάρεις πτυχίο και δεν μπορείς να είσαι αιώνιος φοιτητής».

Ως προς ομάδα που την στοχοποίησε, διευκρίνισε ότι δεν έχει την θεσμική δυνατότητα να ζητήσει την τιμωρία τους, ενώ παραδέχθηκε ότι φοβάται για την ασφάλειά της.

 
 

Κλείνοντας, επεσήμανε για την κατάσταση στα Πανεπιστήμια: «Το αφήσαμε και ξεχείλωσε στην Ελλάδα με το άστο δεν πειράζει».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ