Ελλαδα

Στον ανακριτή σήμερα οι σταθμάρχες και ο επιθεωρητής ΟΣΕ για το δυστύχημα στα Τέμπη

Το «μπαλάκι» των ευθυνών από τον έναν στον άλλον

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η φονική σύγκρουση τρένων στα Τέμπη
© EUROKINISSI/ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ

Τέμπη: Στον ανακριτή σήμερα οι σταθμάρχες και ο επιθεωρητής ΟΣΕ - Το «μπαλάκι» των ευθυνών από τον έναν στον άλλον

Σήμερα, Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023, στις 10 το πρωί θα βρεθούν ενώπιον του Εφέτη Ανακριτή οι δυο σταθμάρχες της Λάρισας.

Κατηγορούνται για διατάραξη των συγκοινωνιών σε βαθμό κακουργήματος, για ανθρωποκτονίες και σωματικές βλάβες από αμέλεια κατά συρροή, κατηγορίες ίδιες δηλαδή με τον προφυλακισμένο σταθμάρχη.

Στον Εφέτη Ανακριτή θα βρεθεί και ο επιθεωρητής του ΟΣΕ για τα όσα συνέβησαν το βράδυ του δυστυχήματος στα Τέμπη.

Το «μπαλάκι» των ευθυνών

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το Star, ο απογευματινός σταθμάρχης Π.Κ που έφυγε νωρίτερα από τη βάρδια του θα παραδεχτεί ότι έφυγε νωρίτερα από το προγραμματισμένο, ισχυριζόμενος, ωστόσο, πως έκρινε ότι μπορούσε να διαχειριστεί μόνος τον φόρτο εργασίας.

Από την άλλη, ο δεύτερος απογευματινός σταθμάρχης Χ.Π, ο συμβασιούχος, θα υποστηρίξει ότι το ωράριο του είναι 14:00 - 22:00 και όχι 14:00 – 23:00 ενώ θα «πατήσει» στο γεγονός ότι λόγω του ότι εργαζόταν με μπλοκάκι, δεν έκανε υπερωρίες.

Σε λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 30 Μαρτίου θα απολογηθεί ο επιθεωρητής που ήταν υπεύθυνος για τις βάρδιες ο οποίος υποστηρίζει ότι και οι δύο σταθμάρχες έπρεπε να φύγουν στις 23:00. Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να επιρρίψει ευθύνες κατά πάντων ενώ τόνισε ότι θα μιλήσει δημόσια μόλις ολοκληρωθεί η απολογία του.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ