«Μαρία Τ.» - Αποκαλύφθηκε υπόθεση κατασκοπείας
«Χαρακτηριστική της δράσης ξένων υπηρεσιών στην χώρα μας»
«Μαρία Τ.»: Αποκαλύφθηκε υπόθεση κατασκοπείας. «Χαρακτηριστική της δράσης ξένων υπηρεσιών στην χώρα μας» λέει η ΕΥΠ
«Σε μια σημαντική αποκάλυψη του τρόπου δράσης και διείσδυσης ξένων υπηρεσιών στη χώρα μας προχώρησε η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών» σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΥΠ.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι: «Συγκεκριμένα, έρευνες που συστηματικά διεξήγαγε η ΕΥΠ, σε συνέχεια πληροφοριών που συνέλεξε, απέδειξαν ότι η φερόμενη ως «Μαρία Τ.», η οποία τα τελευταία χρόνια ισχυριζόταν ότι είναι Ελληνίδα και δραστηριοποιούνταν ως φωτογράφος και ιδιοκτήτρια καταστήματος ειδών χειροτεχνίας και πλεκτικής στην Αθήνα, με ελληνική υπηκοότητα και ταυτότητα από το 2018, στη πραγματικότητα είναι η ξένη υπήκοος «Irina A. S.», που δρούσε στη χώρα μας υπό «βαθύ κάλυμμα».
Η αντίστροφη μέτρηση για την αποκάλυψη, ξεκίνησε με τον εντοπισμό απόπειρας πρόσβασης τρίτης χώρας σε στοιχεία ελλήνων πολιτών που έχουν αποβιώσει, μια διεθνώς διαπιστωμένη πρακτική των Υπηρεσιών Πληροφοριών συγκεκριμένης χώρας για τη δημιουργία της ειδικής κατηγορίας κατασκόπων με το προσωνύμιο ’’illegals’’.
Οι ’’illegals’’ στρατολογούνται και εκπαιδεύονται από τις Υπηρεσίες συγκεκριμένης ξένης χώρας, με σκοπό να τοποθετηθούν σε χώρες - στόχους, αναλαμβάνοντας στη συνέχεια κατασκοπευτική δράση υπέρ της χώρας της. Για την προστασία της πραγματικής τους ταυτότητας, χρησιμοποιούν «βαθύ κάλυμμα», το οποίο δημιουργείται με παραποίηση ατομικών εγγράφων και χρήση πιστοποιητικών που προέρχονται από στοιχεία θνησιγενών βρεφών ή ατόμων που έχουν αποβιώσει. Από τη στιγμή τοποθέτησής τους στο εξωτερικό, οι ’’illegals’’ ζούνε και συμπεριφέρονται με βάση την κατασκευασμένη ιστορία που έχει δημιουργηθεί για αυτούς, ώστε να προστατεύσουν την αποστολή τους.
Το προφίλ και η δράση της «Μαρίας Τ.»
Το προφίλ και η δράση της «Μαρίας Τ.» παραπέμπει ευθέως στην ειδική κατηγορία των «illegals».
Η υπόθεση που μόλις αποκαλύφθηκε από την ΕΥΠ, είναι χαρακτηριστική του τρόπου σκέψης και δράσης των συγκεκριμένων Υπηρεσιών καθώς για την οικοδόμηση της ταυτότητας και του προφίλ της «Τ.» εργάστηκαν συστηματικά για πολλά έτη με κατάλληλη εκμετάλλευση προσώπων, διαδικασιών και φορέων, ώστε τελικά η αλλοδαπή «Irina» να ζει και να αναγνωρίζεται ως ελληνίδα «Μαρία», εξαπατώντας ακόμη και τους πιο κοντινούς της ανθρώπους στην Ελλάδα, που προφανώς δεν γνώριζαν την πραγματική της ταυτότητα.
Είναι προφανές ότι η δράση της «Τ.» δεν θα περιοριζόταν στην ελληνική επικράτεια, καθώς ως πολίτης της ΕΕ, θα μπορούσε να ταξιδέψει και να εργαστεί σε αρκετές χώρες της Ευρώπης. Για αυτό και η επιτυχία της ΕΥΠ έχει μια διάσταση που ξεπερνά τα εθνικά σύνορα και αφορά το σύνολο των Δυτικών χωρών γενικότερα».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κλειστά σχολεία και προβλήματα στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια
Ένοχος και σε δεύτερο βαθμό για τον πυροβολισμό 30χρονης στη Χαλκιδική τον Σεπτέμβριο του 2023
Ο Σύλλογος Συγγενών Θανόντων και Εγκαυματιών ζητά η Δικαιοσύνη να λάβει υπόψη το μήνυμα της απόφασης
Μη διαθέσιμη η πληρωμή εισφορών μη μισθωτών μέσω IRIS από 14:00 έως 16:00 λόγω εργασιών
Με απόφαση του περιφερειάρχη, Νίκου Χαρδαλιά - Πώς θα γίνουν τα μαθήματα
Συμβουλές για ασφαλέστερες μετακινήσεις
Ισχυρές βροχές, καταιγίδες, χιόνια και θυελλώδεις άνεμοι από Τετάρτη – Οδηγίες αυτοπροστασίας
Συνεδρίασε η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου
Αναμένονται τεράστιοι όγκοι βροχής σύμφωνα με τις προγνώσεις καιρού
Η κατάσταση της υγείας της
Ο γιος της, συνάδελφοι και φίλοι στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών
Οδικά έργα σε Κηφισό, Αττική Οδό και Λεωφόρο Βουλιαγμένης φέρνουν έντονη κυκλοφοριακή συμφόρηση
«Ενδεχομένως θα πιεστούν οι ΜΕΘ» λέει ο καθηγητής Τζανάκης
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Οι περιοχές που θα «σαρώσουν» ισχυρές βροχές και καταιγίδες
Πού εντοπίζονται αυξητικές τάσεις
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Προκλήθηκε λόγω ισχυρής γεωμαγνητικής καταιγίδας
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.