Ελλαδα

Ανοιχτό το ενδεχόμενο ευθανασίας για το τιγράκι που βρέθηκε εγκαταλελειμμένο έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Τι ανέφερε ο διευθυντής του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αττικό Πάρκο: Ανοιχτό το ενδεχόμενο ευθανασίας για το τιγράκι που βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στα σκουπίδια

Αττικό Πάρκο: Ανοιχτό το ενδεχόμενο ευθανασίας για το τιγράκι που βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στα σκουπίδια

Το λευκό τιγράκι που βρέθηκε εγκαταλελειμμένο πριν από περίπου μια εβδομάδα έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο είναι περίπου 3 με 4 μηνών και η κατάσταση της υγείας του είναι πολύ κακή. 

«Δεν είναι σε καλή κατάσταση, από τη μέση και κάτω έχει αδυναμία πλήρη, δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τα πόδια του. Δεν ξέρουμε ακριβώς τι έχει, κάναμε ακτινογραφία, δείχνουν μια κακή κατάσταση» ανέφερε μεταξύ άλλων στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», μπροστά από το σημείο όπου βρέθηκε το ζώο ο διευθυντής του Αττικού Πάρκου, Ζαν Ζακ Λεσουέ.

Ένα από τα ερωτήματα που έχουν προκύψει είναι πώς έφτασε στην Ελλάδα. «Αεροπορικώς αποκλείεται να ήρθε. Είτε ήρθε με αυτοκίνητο στη χώρα μας μέσω Ιταλίας, αλλά να έρθει σε σύνορα που υπάρχει έλεγχος, το θεωρώ πολύ απίθανο. Μπορεί να έχει έρθει με καράβι» είπε ο διευθυντής του Αττικού Πάρκου.

Το γεγονός ότι είναι παράλυτο, φέρνει και την απορία εάν έτσι γεννήθηκε ή ήταν υπέστη κάτι από την συμπεριφορά αυτού που το είχε παράνομα. «Δεν νομίζω ότι γεννήθηκε έτσι. Η εκτίμηση η δική μας, των κτηνιάτρων εδώ -έχουμε δυο κτηνιάτρους που το έχουν εξετάσει και έκανε και ακτινογραφίες- στο αριστερό πόδι έχει κάποιον ήλο, δηλαδή έχει περαστεί ήδη από κάποιο ιατρείο, όμως η εγχείρηση αυτή στο πόδι είναι πολύ κακή. Δεν γεννήθηκε έτσι» τόνισε ο διευθυντής του Αττικού Πάρκου, Ζαν Ζακ Λεσουέ.

Τι θα γίνει όμως στο εξής με το λευκό τιγράκι και ποια θα είναι η τύχη του; «Εμείς το έχουμε δηλώσει στις αρχές, στην Περιφέρεια, στο δασαρχείο, η απόφαση είναι δική τους. Δεν είναι δικό μας ζώο» είπε ο Ζαν Ζακ Λεσουέ, ενώ όταν ο Γιώργος Παπαδάκης είπε «ε, αυτό τώρα είτε για ευθανασία θα πάει, δυστυχώς που το λέω, πού θα πάει αυτό; Αν δεν το κρατήσετε κι εσείς, τι θα γίνει;», απάντησε: «Αυτό που λέτε, έτσι είναι. Θα κάνουμε μια προσπάθεια ακόμα να κάνουμε ένα MRI scan, να έχουμε μια πλήρη εικόνα, διότι αν μπορούμε να κάνουμε κάτι για να βελτιωθεί θα το κάνουμε».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.