Ελλαδα

Νέο βίντεο - ντοκουμέντο από το δυστύχημα στα Τέμπη λίγα λεπτά μετά τη σύγκρουση

Τι κατέγραψε με το κινητό του επιβάτης της αμαξοστοιχίας

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καπνοί βγαίνουν από τα βαγόνια μετά τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη
© ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI

Σύγκρουση τρένων με 57 νεκρούς στα Τέμπη: Νέο - βίντεο ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα

Ένα νέο βίντεο - ντοκουμέντο από την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη βρήκε το φως της δημοσιότητας. Επιβάτης του 5ου βαγονιού κατέγραψε λίγα λεπτά μετά τη σύγκρουση των δύο τρένων την κατάσταση που επικρατούσε στον τόπο του δυστυχήματος. 

Όπως θα δείτε στα πλάνα που μετέδωσε το «Mega», επιβάτες έχουν καταφέρει να βγουν από τα τελευταία βαγόνια της αμαξοστοιχίας, τη στιγμή που επικρατεί χάος. Φλόγες, φωνές και ουρλιαχτά καταγράφονται στο νέο αυτό βίντεο - ντοκουμέντο. Ο Αρσλάν, ο επιβάτης που κατέγραψε το βίντεο, περιέγραψε πως βγήκε έξω από σπασμένα παράθυρα και τράβηξε το βίντεο. Στη συνέχεια ξαναμπήκε μέσα προκειμένου να βοηθήσει όσο μπορούσε.

«Πήγα 3 μέρες Αθήνα για βόλτα και γύρισα στη Θεσσαλονίκη. Μετά τη Λάρισα έγινε η σύγκρουση. Είδα παράθυρα σπασμένα και βγήκα έξω, και δεν μπορούσα να κατέβω κάτω. Ξαναμπήκα μέσα και μετά άνοιξαν οι πόρτες και βγήκα. Βοήθησα έναν κύριο που έπεσε 3 φορές κάτω και τον έβγαλα έξω. Έπειτα πήγα μπροστά που είχε φωτιά, αλλά δεν μπορούσα να πλησιάσω γιατί ήταν ψηλά πάνω. Ήταν όλα τα βαγόνια τα μπροστά με φωτιά και είχαν αίματα όλα τα παιδιά. Ήρθε και η αστυνομία και η πυροσβεστική. Ήταν πολύ ψηλά δεν μπορούσες να ανέβεις πάνω», περιέγραψε ο επιβάτης. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cr1ks2tt50o9)

«Χτυπούσαμε αριστερά-δεξιά στο βαγόνι»: Νέα μαρτυρία φοιτητή για την τραγωδία στα Τέμπη

Έχουν περάσει 9 ημέρες από το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και συνεχίζουν να έρχονται στο φως μαρτυρίες ατόμων που επέβαιναν στην αμαξοστοιχία και κατάφεραν να βγουν ζωντανοί. Ο φοιτητής του ΑΠΘ, Άγγελος Φανουράκης, τραυματίστηκε στη μέση κατά τη σύγκρουση των δύο τρένων.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ περιέγραψε όλα όσα βίωσε μέσα στο 4ο βαγόνι, όπου ήταν η θέση του. «Χτυπούσαμε αριστερά-δεξιά στο βαγόνι το οποίο αναποδογύρισε. Ξαφνικά σκοτείνιασαν όλα. Τα κορίτσια είχαν κινητό, ανάψαμε φακό και ψάχναμε διέξοδο διαφυγής. Βγήκαμε από ένα σπασμένο παράθυρο ένας-ένας. Νιώθω ευγνωμοσύνη που ζω. Να μην γίνει πουθενά στον κόσμο τέτοιο δυστύχημα», περιέγραψε ο φοιτητής του ΑΠΘ.

Ο φοιτητής κατήγγειλε ακόμη ότι τον «κηδεμόνα» που χρειάζεται να φορά στο σώμα του μετά τον τραυματισμό του στη μέση, τον πλήρωσε με δικά του έξοδα.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cr1m9wr7s9nt)

Διαβάστε περισσότερα για την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ