Ελλαδα

«Χτυπούσαμε αριστερά-δεξιά στο βαγόνι»: Νέα μαρτυρία φοιτητή για την τραγωδία στα Τέμπη

Πώς περιγράφει τη στιγμή που βγήκε από την αμαξοστοιχία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έρευνες στα συντρίμμια μετά τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη
© ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI

Σύγκρουση τρένων με 57 νεκρούς στα Τέμπη: Η μαρτυρία φοιτητή του ΑΠΘ για το σιδηροδρομικό δυστύχημα και τις πρώτες στιγμές μετά την τραγωδία

Έχουν περάσει 9 ημέρες από το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και συνεχίζουν να έρχονται στο φως μαρτυρίες ατόμων που επέβαιναν στην αμαξοστοιχία και κατάφεραν να βγουν ζωντανοί. Ο φοιτητής του ΑΠΘ, Άγγελος Φανουράκης, τραυματίστηκε στη μέση κατά τη σύγκρουση των δύο τρένων.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ περιέγραψε όλα όσα βίωσε μέσα στο 4ο βαγόνι, όπου ήταν η θέση του. «Χτυπούσαμε αριστερά-δεξιά στο βαγόνι το οποίο αναποδογύρισε. Ξαφνικά σκοτείνιασαν όλα. Τα κορίτσια είχαν κινητό, ανάψαμε φακό και ψάχναμε διέξοδο διαφυγής. Βγήκαμε από ένα σπασμένο παράθυρο ένας-ένας. Νιώθω ευγνωμοσύνη που ζω. Να μην γίνει πουθενά στον κόσμο τέτοιο δυστύχημα», περιέγραψε ο φοιτητής του ΑΠΘ. 

Ο φοιτητής κατήγγειλε ακόμη ότι τον «κηδεμόνα» που χρειάζεται να φορά στο σώμα του μετά τον τραυματισμό του στη μέση, τον πλήρωσε με δικά του έξοδα. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cr1m9wr7s9nt)

Συνεχίζονται οι καταθέσεις για την τραγωδία στα Τέμπη - Ανοίγει ο κύκλος των υπόπτων

Συνεχίζονται οι καταθέσεις μαρτύρων για την τραγωδία στα Τέμπη. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, έξω από το δικαστικό Μέγαρο Λάρισας όπου διεξάγεται η έρευνα για την υπόθεση από την 3η ανακρίτρια, ο κόσμος συνεχίζει να αφήνει λουλούδια, κεριά και μηνύματα για τους 57 νεκρούς του σιδηροδρομικού δυστυχήματος. 

«Ξέρουμε ότι την Παρασκευή θα συγκληθεί η Ολομέλεια Εφετών προκειμένου να οριστεί Ειδικός εφέτης ανακριτής», είπε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, επισημαίνοντας ότι μετά από αίτημα που κατέθεσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας προς την Ολομέλειά της, την υπόθεση της φονικής σύγκρουσης και της αναζήτησης των αιτιών που οδήγησαν στην εθνική τραγωδία θα την αναλάβουν ο τακτικός και ο αναπληρωματικός Εφέτης.

Πέρα από τον προφυλακισμένο σταθμάρχη, ο οποίος στην πολύωρη κατάθεσή του παρέθεσε τη δική του εκδοχή για το αδιανόητο σιδηροδρομικό δυστύχημα, και άλλοι φαίνεται ότι θα περάσουν το κατώφλι του δικαστικού μεγάρου προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις και να πουν τι έγινε εκείνο το μοιραίο βράδυ. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cr1loxuja8k1)

Διαβάστε περισσότερα για την τραγωδία στα Τέμπη

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ