Ελλαδα

Κοριτσάκι 6,5 μηνών ανάμεσα στους τραυματίες της σύγκρουσης τρένων στα Τέμπη

Στα νοσοκομεία 66 άτομα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Διασώστες αναζητούν εγκλωβισμένους στα βαγόνια του μοιραίου τρένου στα Τέμπη
© ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Στο νοσοκομείο κοριτσάκι 6,5 μηνών - Η περιγραφή για τον απεγκλωβισμό πολιτών

Ένα κοριτσάκι 6,5 μηνών νοσηλεύεται στη Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας. Το βρέφος επέβαινε με τη μητέρα του στο μοιραίο επιβατικό τρένο που συγκρούστηκε με εμπορική αμαξοστοιχία στα Τέμπη το βράδυ της Τρίτης (28.2), παρασέρνοντας στον θάνατο 38 ανθρώπους

Σύμφωνα με το magnesianews.gr, 20 άτομα νοσηλεύονται σε ΑΧΕΠΑ, Γεννηματά και Νοσοκομείο Κατερίνης, 22 στο ΓΝΛ, 32 στο ΠΓΝΛ και έξι νοσηλεύονται στις ΜΕΘ στη Λάρισα, ενώ ένα κοριτσάκι 6,5 μηνών νοσηλεύεται στη χειρουργική του ΠΓΝΛ. Νεαρός επιβάτης, που είχε συμβάλλει στη διάσωση πολιτών, είχε μιλήσει για την παρουσία του βρέφους στα βαγόνια του τρένου. 

Πώς περιγράφει νεαρός επιβάτης τη στιγμή της διάσωσης από τα βαγόνια του τρένου

«Εγώ βρισκόμουν στο βαγόνι 6 όπου ήταν απλά σαν ένας σεισμός. Έτσι το νιώσαμε. Ήταν τρεις συγκρούσεις, η μια πιο μικρή από την άλλη. Στο βαγόνι μου χτύπησε μόνο μια γυναίκα την οποία αμέσως βοήθησα, είχε σκιστεί στο φρύδι της, όχι κάτι πολύ σοβαρό. Μετά προσπάθησα με κάποια άλλα άτομα να βγάλουμε τους περισσότερους, δηλαδή γυναίκες, ηλικιωμένους γιατί ήταν πιο δύσκολη η μετακίνησή τους με τις βαλίτσες», είπε αρχικά ο νεαρός επιβάτης του τρένου και πρόσθεσε:

«Ήταν ένα κοριτσάκι 6 μηνών το οποίο προσπάθησα να βρω, δεν το βρήκα, αλλά ευτυχώς ήρθα εδώ μίλησα με τη μητέρα του και μου είπε ότι βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, δόξα τω Θεώ. Οι περισσότεροι που ήταν στο βαγόνι μου ήταν καλά. Μετά επιχείρησα να πάω προς το βαγόνι 5, 4, 3 να βγάλω όσους περισσότερους μπορούσα. Τι να σας πω, αίματα, με έχει πιάσει ταραχή, ούτε να μιλήσω δεν μπορώ. Ήταν τραγικά τα πράγματα… Συγκρούστηκε το βαγόνι 2, δηλαδή εκεί που είναι η καφετέρια, στο οποίο πρέπει να είχε και τα περισσότερα θύματα το οποίο δεν μπορούσες να πλησιάσεις ούτε από κάτω. Φλεγόταν, ήταν γεμάτο στις φλόγες, προσπάθησα να περάσω κάτω από κάτι συντρίμμια, δεν γινόταν να αναπνεύσεις, δεν μπορούσες να περάσεις εκεί».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cqv1dy6xfwzd)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ