Ελλαδα

Ποια η κατάσταση των τραυματιών από την πολύνεκρη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη

Παραμένουν στη ΜΕΘ πέντε άτομα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ανασύρονται από τον τόπο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος τα συντρίμμια των τρένων
© ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Η κατάσταση των τραυματιών του σιδηροδρομικού δυστυχήματος 

Στις ΜΕΘ των νοσοκομείων της Λάρισας παραμένουν πέντε από τους βαρύτατα τραυματισμένους επιβάτες του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Αρκετά είναι τα άτομα που έχουν λάβει ήδη εξιτήριο και έχουν επιστρέψει σπίτι τους. 

Σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Γιαννακόπουλο, πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας από τους 20 που νοσηλεύονταν έχουν μείνει στο νοσοκομείο 7 ασθενείς, οι άλλοι έχουν πάρει εξιτήριο. Οι 6 νοσηλεύονται σε κοινούς θαλάμους και ένας στην εντατική με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Όπως είπε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, στο Πανεπιστημιακό Λάρισας από τους 25 ασθενείς, πλέον νοσηλεύονται 13, οι εννιά σε κοινούς θαλάμους και 4 στην εντατική.

Ένα περιστατικό με βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση έχει διακομιστεί στη Θεσσαλονίκη και ένα περιστατικό με εγκαύματα στο Παπανικολάου.

Τρεις σοροί δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί

Το βράδυ της Παρασκευής (3/3) ολοκληρώθηκε η εξέταση DNA όλων των δειγμάτων που έχει λάβει μέχρι στιγμής η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. από τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος και μέσω αυτών ταυτοποιήθηκαν 54 νεκροί. Ωστόσο, τρεις σοροί παραμένουν χωρίς «όνομα».

Σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση από την εκπρόσωπο του Σώματος, Αστυνόμο Β' Κωνσταντία Δημογλίδου, αναμένεται η αποστολή νέων δειγμάτων, τα οποία ομοίως θα εξεταστούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια. «Αναφορικά με τη διαδικασία ενημέρωσης των συγγενών των θυμάτων, η οποία συνεχίζεται, από τον επικεφαλής της ομάδας αναγνώρισης της Ελληνικής Αστυνομίας και τους ειδικούς ψυχολόγους, δίνεται ο απαραίτητος χρόνος στην οικογένεια κάθε θύματος καθώς δεν πρόκειται για μία τυπική διαδικασία αλλά απαιτούνται λεπτοί χειρισμοί», είπε η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ.

Επίσης, το απόγευμα της Παρασκευής απομακρύνθηκε από τον τόπο του δυστυχήματος το τρίτο βαγόνι της αμαξοστοιχίας, ενώ τα συντρίμμια της αμαξοστοιχίας τοποθετούνται σε ειδικό αποθηκευτικό χώρο του ΟΣΕ, προκειμένου να ερευνηθούν από τους εμπειρογνώμονες. Οι εργασίες απομάκρυνσης συνεχίζονται σήμερα Σάββατο (4.3) για τα βαγόνια 4 και 5 της μοιραίας αμαξοστοιχίας. 

Διαβάστε περισσότερα για την τραγωδία στα Τέμπη

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ