- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Δίνουμε αγώνα για τους τραυματίες» λέει ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου στη Λάρισα
Οι φορείς που παρέχουν ψυχολογική υποστήριξη
Τέμπη - Σύγκρουση τρένων: «Δίνουμε αγώνα για τους τραυματίες» λέει ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου στη Λάρισα
Συνεχίζεται η διαδικασία αναγνώρισης και ταυτοποίησης των θυμάτων από τη σύγκρουση των τρένων, στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, παρουσία αξιωματικών και ειδικών ψυχολόγων της Ελληνικής Αστυνομίας.
Γονείς φοιτητών που ταξίδευαν με το μοιραίο τρένο και άλλοι συγγενείς προσπαθούν με αγωνία να μάθουν κάποιο νέο των δικών τους ανθρώπων.
Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η νοσηλεία των πολυτραυματιών που βρίσκονται στα νοσοκομεία της Λάρισας. «Γίνεται χαμός στο νοσοκομείο. Δίνουμε τον αγώνα μας για να περιθάλψουμε όλους τους τραυματίες που διακομίζονται στα Επείγοντα», ανέφερε ο διευθυντής της ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, Απόστολος Κομνός, μιλώντας στην ΕΡΤ.
Σημείωσε ότι στο Γενικό Νοσοκομείο νοσηλεύονται τουλάχιστον 20 άτομα με δύο νεαρούς ηλικίας 20 με 21 ετών να είναι σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ.
Ο κ. Κομνός εκτίμησε ότι ο αριθμών των νεκρών θα αυξηθεί, διαβεβαιώνοντας πως οι γιατροί δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό για να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους.
Σημειώνεται ότι οι νεκροί από την τραγωδία ανέρχονται σε 38.
Οι φορείς που παρέχουν ψυχολογική υποστήριξη σε θύματα και συγγενείς
Σημειώνεται ότι κλιμάκια επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας, αποτελούμενα από ψυχιάτρους, ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς, βρίσκονται από τις πρώτες πρωινές ώρες, με εντολή της υφυπουργού Υγείας Ζωής Ράπτη, στα νοσοκομεία διακομιδής των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη, για την υποστήριξη των τραυματιών και των οικογενειών τους.
Ειδικότερα έχουν συγκροτηθεί κλιμάκια ψυχολογικής υποστήριξης:
- Στα νοσοκομεία υποδοχής τραυματιών της Λάρισας, συγκροτήθηκαν κλιμάκια από την Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, καθώς και φορέων Ψυχικής Υγείας Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, εποπτευόμενων από το υπουργείο Υγείας, που λειτουργούν στη Θεσσαλία (ΘΕΨΥΠΑ, ΕΠΑΨΥ, Αποστολή, Συνειρμός).
- Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ από την Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου.
- Στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Γεννηματάς» από κλιμάκιο του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.
Οι τραυματίες που διεκομίσθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης υποστηρίζονται από τον φορέα ΕΨΥΚΑ.
Στη διάθεση των δύο νοσοκομείων της Λάρισας οι φοιτητές νοσηλευτικής της πόλης
Στη διάθεση των δύο νοσοκομείων της Λάρισας βρίσκονται οι φοιτητές Νοσηλευτικής της πόλης. Σύμφωνα με ανακοίνωση του συλλόγου φοιτητών, μεταξύ άλλων, καλείται κάθε φοιτητής να συνδράμει και να συνεισφέρει στις έκτακτες αιμοδοσίες που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος αναφέρει:
«Οι σκέψεις και η αγωνία μας βρίσκονται στους τραυματίες, σε όλους αυτούς που έχασαν τη ζωή τους, άδικα. Απαιτούμε να υπάρξει πλήρης διερεύνηση των αιτιών αυτής της τραγωδίας, να μην κρυφτεί ή συγκαλυφθεί τίποτε. Ως φοιτητές νοσηλευτικής το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι οι τελειόφοιτοι φοιτητές να τεθούμε στη διάθεση των 2 νοσοκομείων της πόλης μας, για να βοηθήσουμε στην περίθαλψη των τραυματιών, με τις υποδείξεις των νοσοκομειακών υπευθύνων. Καλούμε κάθε φοιτητή να συμμετέχει στις έκτακτες αιμοδοσίες των νοσοκομείων.
ΓΝΛ Τμήμα αιμοδοσίας 09:00-13:00 και 18:00-20:00
ΠΓΝΛ Τμήμα αιμοδοσίας 09:00-18:30».
Τηλ. επικοινωνίας: 686655253 (Δήμητρα, πρόεδρος ΦΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πρόκειται για άτομο με πλούσιο ποινικό μητρώο
Αναλυτική πρόγνωση από την EMY
Από την Πέμπτη επανέρχονται οι στάσεις σε όλη τη γραμμή μετά την ολοκλήρωση των έργων
To παιδί βρίσκεται πλέον εκτός κινδύνου
Συγκινητικές εικόνες στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»
Ταυτοποιήθηκαν εννέα μαθητές και οι οικογένειές τους κάλυψαν πλήρως τις ζημιές στα σχολεία
Είχε κερδίσει την αγάπη και τη συμπάθεια εργαζομένων και επισκεπτών
Αναλυτικά τα στοιχεία για κάθε ουσία - Τι συμβαίνει στις πόλεις της Ευρώπης
Αμερικανικό stealth βομβαρδιστικό καθηλώνεται στη Λάρισα - Εντυπωσιακές εικόνες και σενάρια
Έσπασε το φράγμα των 2 ευρώ και στην Αθήνα η τιμή της βενζίνης
Οδηγός του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τα συμπτώματα στα ζώα και τους τρόπους μετάδοσης
Πότε αναμένεται η βελτίωση της ατμόσφαιρας
Ισχυρίζεται άμυνα μετά από επίθεση - Ισχυρή αστυνομική παρουσία στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης
Σε καραντίνα το νησί για να μην εξαπλωθεί η νόσος
Σήμερα το πρωί οι κάτοικοι τη Αττικής δεν αναγνώριζαν τα αυτοκίνητά τους από τις λάσπες
Η Ειρήνη Βούη ή «κυρά Ρηνιώ» γεννήθηκε στις 27 Ιουλίου 1918 και απέκτησε 6 παιδιά
Στην πτήση βρίσκονται συνολικά 100 άτομα με 47 κατοικίδια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.