- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Οι τελευταίες πληροφορίες για τους τραυματίες των Τεμπών
Σε μονάδα Εγκαυμάτων νεαρή γυναίκα που νοσηλευόταν σε ΜΕΘ
Τέμπη - Σύγκρουση τρένων: Οι τελευταίες πληροφορίες για τους τραυματίες
Στη μονάδα Εγκαυμάτων του νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης «Παπανικολάου» διακομίζεται αυτή τη στιγμή μία εγκαυματίας, αλλά κυρίως πολυτραυματίας νεαρή γυναίκα, η οποία νοσηλευόταν στη μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου Λάρισας, σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση.
Την ίδια στιγμή, 55 τραυματίες από το δυστύχημα στα Τέμπη νοσηλεύονται ακόμη στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας, το νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης, το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της συμπρωτεύουσας «ΑΧΕΠΑ» και το νοσοκομείο Κατερίνης.
Από αυτούς τους 55 τραυματίες οι έξι νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας, εκ των οποίων μία πολυτραυματίας στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Λάρισας, τέσσερις στη ΜΕΘ του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Λάρισας και μία νεαρή γυναίκα, εγκαυματίας και πολυτραυματίας, διακομίζεται στο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης.
Η κατάσταση των τραυματιών
Την ίδια ώρα, διαχειρίσιμη φαίνεται πως είναι η κατάσταση των τραυματιών, οι οποίοι νοσηλεύονται στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας. Εκτός από τους ασθενείς που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ και η κατάστασή τους είναι κρίσιμη, οι υπόλοιποι δεν κινδυνεύουν.
Όπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής της Ορθοπεδικής Κλινικής του γενικού νοσοκομείου Λάρισας, Κώστας Μπαργιώτας, τα χειρουργεία ολοκληρώθηκαν τη χθεσινή ημέρα και οι πρώτες βοήθειες δόθηκαν στο σύνολο των τραυματιών. «Όλα τα τραύματα που εντοπίσαμε ήταν από τη σύγκρουση των τρένων και η σοβαρότητα ποικίλει. Το συμπέρασμα είναι ότι στο νοσοκομείο δεν είχαμε περιπτώσεις πολλών βαριών περιστατικών που να κινδυνεύει η ζωή τους, πράγμα που σημαίνει πως το βλέμμα είναι πλέον στους αρκετούς νεκρούς που χάθηκαν στο σημείο του δυστυχήματος», σημείωσε ο κ. Μπαργιώτας.
Τη δική τους μάχη για να κρατηθούν στη ζωή δίνουν οι σοβαρά τραυματισμένοι μετά τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, όπου τουλάχιστον 43 άνθρωποι πέθαναν, ενώ 57 παραμένουν για νοσηλεία, εκ των οποίων έξι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Στη συντριπτική τους πλειονότητα είναι άνθρωποι ηλικίας από 21 έως 26 ετών.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι βροχές των τελευταίων ημερών αύξησαν σημαντικά τα διαθέσιμα αποθέματα νερού
Δεν κινδυνεύει η ζωή της - Παραμένει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους
Καταγγελίες για «πρόχειρα» έργα και μπαζώματα - «Καμία σχέση με πραγματικότητα» απαντά ο ΔΕΔΔΗΕ
Έφυγε από τη ζωή στα 77, αφήνοντας πίσω της μια πολυσυζητημένη δημόσια πορεία
Οι νέες θέσεις Α΄ και Β΄ υπαρχηγού και οι γενικοί συντονιστές Βόρειας και Νότιας Ελλάδας
Επιχείρηση της Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου σε επαρχιακή οδό - Πώς προσπάθησαν να αποφύγουν τους ελέγχους
Άνοδος της θερμοκρασίας και νότιοι άνεμοι έως 5 μποφόρ - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τις πρωινές ώρες
Καταρρίφθηκε το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής σε πολλές περιοχές της Αττικής
Το έργο αναμένεται να παρουσιαστεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό
Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Πέμπτης (22/1) ο Σπύρος Καρατζαφέρης
Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες έως 9 μποφόρ
Νέα πρωτοβουλία Columbia–ΕΜΠ γεφυρώνει έρευνα και αγορά, επενδύοντας στη νέα γενιά επιστημόνων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα καταστήματα ΟΠΑΠ και PLAY περνούν στην εποχή της Allwyn, με νέο look & feel, διεθνή αέρα και εμπειρίες που κοιτούν μπροστά, χωρίς να αλλάζει τίποτα από όσα αγαπήσαμε
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αιχμές για συγκάλυψη, σύγκριση με Ισπανία και αναφορές στο πολιτικό εγχείρημα που ετοιμάζει
Τα ίχνη της χάθηκαν από χώρο παιδικής προστασίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.