- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αναχώρησε η δεύτερη ομάδα της ΕΜΑΚ για την Τουρκία
Θα ενισχύσει την ελληνική αποστολή στις πληγείσες περιοχές
Σεισμός στην Τουρκία: Αναχώρησε η δεύτερη ομάδα της ΕΜΑΚ - Θα ενισχύσει την ελληνική αποστολή στις σεισμόπληκτες περιοχές
Αναχώρησε λίγο πριν τις 19:00, το απόγευμα της Τετάρτης, η δεύτερη ομάδα της ΕΜΑΚ από Θεσσαλονίκη που θα ενισχύσει την ελληνική αποστολή στην πόλη Χατάι της Τουρκίας, όπου επιχειρεί για τον απεγκλωβισμό ανθρώπων από τα ερείπια των κτηρίων.
Σημειώνεται ότι η ομάδα της Β' ΕΜΑΚ είχε αναχωρήσει το μεσημέρι από τη Θεσσαλονίκη με στρατιωτικό αεροσκάφος C 130 το οποίο όμως παρουσίασε τεχνικό πρόβλημα και επέστρεψε στην Ελευσίνα. Η ομάδα αναχώρησε τελικά με άλλο στρατιωτικό αεροσκάφος που θα προσγειωθεί στα Άδανα.
Υπενθυμίζεται ότι η ομάδα ενίσχυσης της ελληνικής αποστολής αποτελείται από 15 διασώστες της ΕΜΑΚ, έναν εκπαιδευμένο σκύλο και δύο οχήματα, ενώ συνοδεύονται από τρία άτομα του ΕΚΑΒ και έναν αξιωματικό μηχανικού του Πυροσβεστικού Σώματος.
Συνολικά με τη δεύτερη ομάδα η ελληνική αποστολή θα αποτελείται συνολικά από 36 στελέχη της ΕΜΑΚ, 8 γιατρούς και νοσηλευτές του ΕΚΑΒ, δύο αξιωματικούς πολιτικούς μηχανικούς, 3 εκπαιδευμένους σκύλους, ενώ στην αποστολή συμμετέχει και ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας.
Σημειώνεται ότι στην πληγείσα περιοχή βρίσκεται μια άλλη ομάδα εθελοντών διασωστών και κατευθύνεται προς τα Άδανα, ενώ άλλη μια ετοιμάζεται να αναχωρήσει αύριο.
Η ομάδα που θα φύγει αύριο με επικεφαλής τον κ. Γιώργο Ρουμελιώτη της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών Ελλάδος (ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α.), θα αποτελείται από 35 άτομα και μαζί τους θα έχουν εκπαιδευμένα σκυλιά, drones, θερμικές κάμερες και ειδικά τρυπάνια.
Νωρίτερα, οι Έλληνες διασώστες κατάφεραν να ανασύρουν ζωντανή τη νεαρή Αϊρίν, η οποία είχε εγκλωβιστεί κάτω από τσιμεντένιο δοκάρι.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παρά την αναμενόμενη κακοκαιρία
Στο σημείο 22 πυροσβέστες με 7 οχήματα - Αναφέρονται εκρήξεις και επέκταση της φωτιάς
Η παρέμβασή του αποδείχτηκε καθοριστική
Εντάσσεται στο Youth Climate Action Fund για την ενίσχυση της βιωσιμότητας
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Δυνάμεις της Πυροσβεστική παραμένουν στο σημείο
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ο φόβος των προστίμων τα 90,100 και 110 km/h
Επιχειρούν χερσαίες δυνάμεις, σηκώθηκαν εναέρια μέσα
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι δείχνουν τα στοιχεία για τις εισαγωγές ανηλίκων στα νοσοκομεία
Τι αναφέρει διεθνής μελέτη
Τι ισχύει για Σκλαβενίτης, ΑΒ Βασιλόπουλος, Γαλαξίας, Μασούτης, MyMarket και Lidl
Το χρονικό του συμβάντος
Έχουν ανακοινωθεί 24ωρη απεργία και στάσεις εργασίας
Το χρονικό της υπόθεσης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.