Ελλαδα

Επιστρέφει στην Ελευσίνα λόγω βλάβης το C-130 με το δεύτερο κλιμάκιο της ΕΜΑΚ για την Τουρκία

Θα γίνει έλεγχος και εφόσον πάρει έγκριση, θα φύγει ξανά

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σεισμός στην Τουρκία: Επιστρέφει στην Ελευσίνα λόγω βλάβης το C-130
© ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ

Σεισμός στην Τουρκία: Επιστρέφει στην Ελευσίνα λόγω βλάβης το C-130 με το δεύτερο κλιμάκιο της ΕΜΑΚ 

Επιστρέφει στην Ελευσίνα για τεχνικό έλεγχο C-130 που θα μετέφερε από τη Θεσσαλονίκη στα Άδανα της Τουρκίας τη δεύτερη ελληνική αποστολή διασωστών, λόγω βλάβης.

Αφού ολοκληρωθεί και εφόσον πάρει έγκριση, θα ξαναφύγει για Τουρκία.

Το δεύτερο κλιμάκιο αποτελείται από 15 πυροσβέστες της 2ης ΕΜΑΚ μαζί με 3 διασώστες του ΕΚΑΒ και έναν διασωστικό σκύλο. Την ομάδα συνοδεύουν επιπλέον ένας Αξιωματικός - Μηχανικός του Πυροσβεστικού Σώματος με εξειδίκευση στην υποστύλωση σε ερείπια κτιρίων που έχουν καταρρεύσει, καθώς και τρεις γιατροί και διασώστες από το ΕΚΑΒ.

Η αποστολή αναχώρησε με C-130 από το στρατιωτικό αεροδρόμιο ΣΕΔΕΣ της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η αποστολή ήταν να προσγειωθεί σε 3 ώρες στο αεροδρόμιο Ιντσιρλίκ για να συνδράμει στις επιχειρήσεις διάσωσης πολιτών που παραμένουν εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cqcxy51ajoup)

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο κλιμάκιο που βρίσκεται στην πόλη Χατάι έχει απεγκλωβίσει ζωντανούς έναν άνδρα 50 ετών, μία 9χρονη, μία 7χρονη , ενώ το πρωί της Τετάρτης, οι Έλληνες διασώστες κατάφεραν να απεγκλωβίσουν έναν 15χρονο άνδρα. Ακόμα έχει ανασυρθεί χωρίς τις αισθήσεις του ένα ανήλικο κορίτσι. 

Η ελληνική αποστολή ενεργεί σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης από τις πρωινές ώρες της Τρίτης και αποτελείται από 21 πυροσβεστικούς υπαλλήλους της 1ης ΕΜΑΚ, έμπειρους σε επιχειρήσεις διάσωσης με δύο σκυλιά (τον Βίκτωρα και τον Καίσαρα) ενώ ακολουθούν και πέντε γιατροί και νοσηλευτές του ΕΚΑΒ, ειδικευμένοι σε παροχή πρώτων βοηθειών, καθώς και ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμης Λέκκας.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cqcxkosumim9)

Σημειώνεται ότι στην πληγείσα περιοχή βρίσκεται μια άλλη ομάδα εθελοντών διασωστών και κατευθύνεται προς τα Άδανα, ενώ άλλη μια ετοιμάζεται να αναχωρήσει αύριο.

Η ομάδα που θα φύγει αύριο με επικεφαλής τον κ. Γιώργο Ρουμελιώτη της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών Ελλάδος (ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α.), θα αποτελείται από 35 άτομα και μαζί τους θα έχουν εκπαιδευμένα σκυλιά, drones, θερμικές κάμερες και ειδικά τρυπάνια.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cqd4l71ulj9d)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ