Ελλαδα

Διασώστης στην Τουρκία ο γιος του πυροσβέστη που έσωσε τον 11χρονο Ανδρέα στο Αίγιο το 1995

Η συγκινητική σύμπτωση στις ζωές των δύο ανδρών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Κωνσταντίνος Νίκας αριστερά σώζει παιδί από τα χαλάσματα στην Τουρκία - Δεξιά ο πατέρας του, Παναγιώτης, στη διάσωση του μικρού Ανδρέα το 1995 στο Αίγιο
© pelop.gr

Σεισμός Τουρκία: Ο πατέρας του Κωνσταντίνου Νίκα και η διάσωση παιδιού το 1995 στο Αίγιο - Η πορεία του πυραγού γιου του στα χαλάσματα

Ο Κωνσταντίνος Μίχας είναι μέλος της ελληνικής αποστολής της ΕΜΑΚ στην Τουρκία. Με τη συνδρομή του κατάφερε να βγει ζωντανό από τα συντρίμμια ένα ακόμη παιδί. Όμως, μια ιστορία από το οικογενειακό παρελθόν του πυραγού, δημιουργεί μία συγκινητική σύμπτωση. Το 1995, ο πατέρας του νεαρού αξιωματικού, ως πυροσβέστης κι εκείνος, ήταν το πρόσωπο που συμμετείχε στη διάσωση του μικρού Ανδρέα, ενός 11χρονου παιδιού που βγήκε ζωντανό από τα ερείπια του σπιτιού του αρκετές ώρες μετά τον σεισμό στο Αίγιο.

Πρόκειται, λοιπόν, για τον γιο του ηρωϊκού πυροσβέστη Παναγιώτη Μίχα, ο οποίος το 1995 διέσωσε μαζί με συναδέλφους του τον 11χρονο Ανδρέα Μπογδάνο μετά τον σεισμό στο Αίγιο. Ο πυραγός Κωνσταντίνος Νίκας, είναι πτυχιούχος πολιτικός μηχανικός του Πολυτεχνείου, με μεταπτυχιακό στην κατάρρευση κτιρίων από φυσικές καταστροφές και αποτελεί την ψυχή της ομάδας, μελετώντας τους χώρους και δίνοντας τις κατάλληλες οδηγίες, για τις κινήσεις που πρέπει να κάνουν οι συνάδελφοί του, προκειμένου να διασφαλίσουν τη δική τους ζωή και των ανθρώπων που εντοπίζονται στα χαλάσματα.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cqd13moezyg1)

Η είδηση «διέρρευσε» από την ανάρτηση ενός άλλου μέλους της ελληνικής αποστολής στην Τουρκία, ο οποίος έγραψε με συγκίνηση και καμάρι για την προσφορά του συναδέλφου και φίλου του, θυμίζοντας την ηρωική πράξη του πατέρα του, Παναγιώτη Μίχα, το 1995 στο Αίγιο. «Ο Τάκης θα καμαρώνει το γιο του από ψηλά», λένε πυροσβέστες που ήξεραν καλά τον πατέρα του Κώστα Νίκα, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή εν ώρα υπηρεσίας πριν από λίγα χρόνια, όταν ήταν Διευθυντής της Περιφέρειας Πυροσβεστικής Ανατολικής Αττικής.

Έχω πει άπειρες φορές ότι το επάγγελμα του Πυροσβέστη είναι ένα "μικρόβιο" που εισέρχεται στον οργανισμό μας και...

Posted by Dimitrios Menemenlis on Tuesday, February 7, 2023

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ