Ελλαδα

Λιάτσος: «Απολύτως αξιόπιστη η πηγή μου»

Ο δημοσιογράφος κατέθεσε για τις καταγγελίες περί χρηματισμού βουλευτών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
78791-158925.jpg

Στον εισαγγελέα Εφετών, Π. Παναγιωτόπουλο κατέθεσε ο δημοσιογράφος Αιμίλιος Λιάτσος, σχετικά με τις καταγγελίες περί χρηματισμού βουλευτών, ενόψει εκλογής προέδρου Δημοκρατίας. Ο διευθυντής της εφημερίδας Kontra News κλήθηκε να καταθέσει, καθώς η εν λόγω καταγγελία δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα του. Ο κ. Λιάτσος επικαλέστηκε το δημοσιογραφικό απόρρητο, ενώ σε δηλώσεις του τόνισε πως οι πληροφορίες του ήταν από αξιόπιστες πηγές. «Καλώς διατάχθηκε η δικαστική έρευνα. Θα αναζητηθεί η αλήθεια και ελπίζω να υπάρχουν αποτελέσματα. Είναι σε εξέλιξη η δικαστική έρευνα και δεν μπορώ να αποκαλύψω τι κατέθεσα. Επικαλέστηκα το δημοσιογραφικό απόρρητο, αλλά θεωρώ την πηγή μου απολύτως αξιόπιστη», είπε ο δημοσιογράφος μετά το τέλος της κατάθεσής του.

Ο νομικός εκπρόσωπος της εφημερίδας, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, που συνόδευσε τον δημοσιογράφο στο Εφετείο δήλωσε: «Όσα αναφέρονται στο ρεπορτάζ προέρχονται από αφηγήσεις αξιόπιστων ανθρώπων. Ο κ. Λιάτσος, όμως, δεν παραβίασε τα ιερά και όσια της δημοσιογραφίας. Δεν αποκάλυψε την πηγή του».

Σημειώνεται ότι στο επίμαχο δημοσίευμά της η «Kontra News» επικαλέστηκε πληροφορίες για τη συγκρότηση «ταμείου», προκειμένου να δωροδοκηθούν βουλευτές για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας. Την Πέμπτη, κλήθηκε να παρουσιαστεί ενώπιον του εισαγγελέα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, ενώ την ερχόμενη Δευτέρα, έχει κληθεί να καταθέσει ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος, ο οποίος σε προγενέστερο χρόνο είχε προβεί σε ανάλογες καταγγελίες.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.