Ελλαδα

Νέα υπόθεση «ψευτογιατρού»: Ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας πλήρωναν αδρά για ενέσεις... νερού

Διέκοπταν τις θεραπείες τους για να ακολουθήσουν τη δική του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ορός
© Unsplash / Marcelo Leal

Ψευτογιατρός: Η «θεραπεία» της σκλήρυνσης κατά πλάκας από απατεώνα φυσικοθεραπευτή - Τα θύματα του, τα βλαστοκύτταρα και οι ανέσεις νερού

Νέα υπόθεση ψευτογιατρού φέρεται να αποκαλύφθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ρεπορτάζ του Mega αναφέρει ότι ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας έχασαν τη ζωή τους, επειδή εμπιστεύτηκαν φυσικοθεραπευτή και διέκοψαν τη θεραπεία τους, για να ακολουθήσουν άλλη με βλαστοκύτταρα.

Σύμφωνα με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο και την εκπομπή Live News, «σε αυτή τη φονική απάτη του ψευτογιατρού υπάρχουν τουλάχιστον 5 με 6 άτομα που έχουν πεθάνει, γιατί εγκατέλειψαν μετά από προτροπή του εν λόγου γιατρού τη θεραπεία τους και κατέληξαν πιθανόν πρόωρα». Πρόκειται για μία πολυετή έρευνα της υπηρεσίας Δίωξης οργανωμένου εγκλήματος της Θεσσαλονίκης, όπου ανακάλυψε τη δραστηριότητα φυσιοθεραπευτή από την Αθήνα που προσέγγιζε πολλά άτομα που έπασχαν από σκλήρυνση κατά πλάκας και από άλλα νευρολογικής φύσεως νοσήματα, υποσχόμενος μια πρωτοποριακή θεραπεία με ενέσεις βλαστοκυττάρων, ώστε να θεραπευτούν πλήρως.

Οι ασθενείς φαίνεται να πλήρωναν 15 με 20 χιλιάδες ευρώ την κάθε ένεση. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ασθενείς φέρεται να πλήρωσαν μέχρι και 150.000- 200.000 ευρώ για την κάθε ένεση. Θύματα του «ψευτογιατρού» έχουν πέσει ασθενείς στην Αθήνα, τη Χίο, την Κέρκυρα, τη Θεσσαλονίκη, καθώς και άλλες περιοχές. 

Στη συνέχεια ο φυσιοθεραπευτής οδηγούσε τους ασθενείς του σε γιατρό στη Στουτγάρδη, ο οποίος πιθανώς ήταν σε συνεννόηση, και διαβεβαίωνε τα θύματα ότι όλα βαίνουν καλώς με την αγωγή. Όπως διαπιστώθηκε από την πολύμηνη έρευνα των Αρχών τα φιαλίδια που υποτίθεται περιείχαν βλαστοκύτταρα είχαν νερό.

Πηγή: Mega

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ