- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο αστυνομικός για τη διάσωση με ΚΑΡΠΑ στο βρέφος - Τι συνέβη με το μωρό στο περιπολικό - Ο διάλογος με τη μητέρα του παιδιού
O αστυνομικός, ο οποίος έσωσε με ΚΑΡΠΑ το μόλις 35 ημερών βρέφος, την ώρα που το μετέφεραν με περιπολικό στο νοσοκομείο, μίλησε για τα όσα δραματικά εκτυλιχθηκαν εκείνα τα κρίσιμα δευτερόλεπτα.
Ο Νίκος Φλέσσας δεν έχασε στιγμή την ψυχραιμία του, όταν κατάλαβε ότι η καρδιά του μωρού έχει σταματήσει. Πήρε από την αγκαλιά της μητέρας το βρέφος και ξεκίνησε ΚΑΡΠΑ. Έπειτα από 45 δευτερόλεπτα το βρέφος άρχισε να κλαίει και να δίνει σημάδια ζωής.
Το περιπολικό έφθασε μέσα σε 10 λεπτά στο «Παίδων», όπου οι γιατροί επιβεβαίωσαν ότι το ΚΑΡΠΑ που εφάρμοσε ο αστυνομικός ήταν σωτήριο. Σημειώνεται ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, βράβευσε τους δύο αστυνομικούς που συνέβαλαν στη διάσωση του βρέφους.
Αστυνομικός που έσωσε το βρέφος με ΚΑΡΠΑ: «Αντίκρισα ένα παιδάκι που σχεδόν είχε "φύγει"»
Μιλώντας στο Mega ο αστυνομικός που έσωσε το βρέφος με ΚΑΡΠΑ δήλωσε: «Λάβαμε κλήση για περιστατικό για αιφνιδίως παθόν βρέφος, δεν γνωρίζαμε μέχρι τότε πού πηγαίναμε και μόλις φτάσαμε εκεί είδαμε τον παππού του μωρού που είχε κατέβει κάτω. Όταν επιβιβάστηκε το παιδί στο περιπολικό με τη μαμά του, ζήτησα μετά από λίγα λεπτά να δω την εικόνα του παιδιού για να καταλάβω τι γίνεται».
Και πρόσθεσε ο ο Νίκος Φλέσσας: «Αντίκρισα ένα παιδάκι που σχεδόν είχε "φύγει". Ζήτησα από τη μητέρα του, την Καλλιόπη, να τη βοηθήσω, της είπα “δώσε μου το παιδί να σε βοηθήσω”, ήταν σαστισμένη και πίστευε ότι το παιδί είχε “φύγει” ή ότι “έφευγε” και το ήθελε στην αγκαλιά της. Εκείνη τη στιγμή αρνήθηκε μετά από λίγα δευτερόλεπτα όμως της ξαναζήτησα να τη βοηθήσω, της είπα “σε παρακαλώ άσε μου το παιδί μπορώ να σε βοηθήσω πιστεύω”. Και το πήρα το παιδί, με εμπιστεύτηκε, πήρα το παιδί στα πόδια μου.
» Όπως φαίνεται στο βίντεο, καμία σχέση δεν είχε το παιδί όπως όταν το πήρα. Στο βίντεο πλέον έχει αρχίσει και ανακτά το χρώμα του, απλά είναι ζαλισμένο από την έλλειψη οξυγόνου. Άρχισα να κάνω βρεφική ΚΑΡΠΑ, είναι διαφορετική από αυτή που εφαρμόζεται στους ενήλικες, με προσεκτικές κινήσεις, άλλη τεχνική στο στέρνο του».
«Δουλειά μας να σώζουμε ανθρώπους», λέει ο αστυνομικός που έσωσε το μωρό με ΚΑΡΠΑ
«Tυγχάνει να έχω παρακολουθήσει κάποια σεμινάρια στο παρελθόν, με κάποια άλλα παιδιά από τους βατραχανθρώπους. Η δουλειά μας είναι να σώζουμε ανθρώπους είτε να ασκούμε νόμιμη βία είτε με το να προβαίνουμε σε ενέργειες πρώτης βοήθειας» ξεκαθάρισε ο αστυνομικός που έσωσε με ΚΑΡΠΑ το βρέφος.
«Το βίντεο τραβήχτηκε για τον εξής λόγο, γιατί δεν μου αρέσει η αυτοπροβολή. Η Καλλιόπη, η μάνα του παιδιού, είχε σαστίσει τόσο πολύ, που είχε μείνει πίσω και ενώ ο μικρός είχε αρχίσει να επανέρχεται, δεν πίστευε ότι ζει.
» Της λέω “κοίταξε τον” και δεν τον κοίταζε γιατί δεν ήξερε τι θα αντικρίσει. Και τράβηξα το βίντεο και της λέω “να κοίτα τα ματάκια του, ξύπνησε”. Πρώτα είδε το βίντεο και μετά άρχισε να πιστεύει ότι το μωρό ζει» κατέληξε ο Νίκος Φλέσσας.
Υπενθυμίζεται ότι σε μια άλλη ιστορία διάσωσης, οι αστυνομικοί που έσωσαν βρέφος στην κακοκαιρία «Ελπίς», έγιναν νονοί του παιδιού.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δύο πτήσεις από Ντόχα και Ντουμπάι προσγειώθηκαν στην Αθήνα - Αναμένονται ακόμη τέσσερις από Τελ Αβίβ
«Παίρνω τον Παύλο μου και φεύγω», είπε συγκινημένη η Μάγδα Φύσσα έξω από το δικαστήριο
Καταδικάστηκε και σε δεύτερο βαθμό με πέντε χρόνια
Ο καθηγητής και πρώην υπουργός, σχολιάζει τις φωτογραφίες, έχοντας προσωπική σύνδεση με την ιστορία: ο πατέρας του είχε κρατηθεί στο Χαϊδάρι και στις φυλακές Αβέρωφ.
Τι αναφέρει η ανακοίνωση με αφορμή το περιστατικό στον σταθμό του Αγίου Νικολάου
Από φέτος θεσπίζεται εθελοντική 12μηνη θητεία γυναικών στον Στρατό Ξηράς
Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τη στιγμή της τραγωδίας, σε εξέλιξη έρευνα για πιθανές κόντρες δύο οχημάτων
Αυλαία στη δίκη στο Εφετείο - Οι ποινές
«Είναι επιπόλαιο να μιλάμε από τώρα για ενδεχόμενο νέων κακοκαιριών» σημειώνει ο μετεωρολόγος
Απομακρύνθηκαν τελευταία στιγμή οι μαθητές
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα social media αποτελούν πλέον την κύρια πηγή ενημέρωσης
Ενδεχόμενο να επιστρέψουν στη φυλακή πρώην βουλευτές
«Έζησα μαζί του και τον ευχαριστώ»
Ποιες αργίες ακολουθούν
«Ξεδίπλωσε ακέραιο το ταλέντο του και αγαπήθηκε όσο λίγοι από το μεγάλο κοινό»
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη
Σε ποια ρολόγια δεν αλλάζει αυτόματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.