Ελλαδα

Ο καιρός σήμερα: Συνεχίζεται η καλοκαιρία - Μέχρι 19 βαθμούς η θερμοκρασία

Αναλυτική πρόγνωση

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καιρός για θάλασσα για άνδρα στην Αττική - Με τον σκούφο του Άη Βασίλη βουτά στα νερά
© ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Ο καιρός σήμερα Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2022 - Η πρόγνωση από το Meteo και την ΕΜΥ - Πού θα κυμανθεί ο υδράργυρος

Ο καιρός και σήμερα θα συνεχίσει να είναι καλός με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις, τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα κεντρικά και βόρεια τμήματα, αλλά και παγετό στα βόρεια ηπειρωτικά τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι  στα πελάγη, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.

Σύμφωνα με το Meteo, για την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2022 προβλέπεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, τις βραδινές και πρωινές ώρες κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα, ενώ στα βόρεια ηπειρωτικά τμήματα θα σημειωθεί τοπικά παγετός.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 16 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 13 βαθμούς), 2 έως 18 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 7 έως 17 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 3 έως τους 13 βαθμούς), 5 έως 17 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως 19 βαθμούς στην Κρήτη, 6 έως 17 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, ενώ στο Νότιο Αιγαίο γενικά από δυτικές διευθύνσεις έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, ενώ στον Κορινθιακό Κόλπο από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις τις πρωινές ώρες και αυξημένα ποσοστά υγρασίας με αποτέλεσμα την κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις βραδινές και πρωινές ώρες περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις και τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και τις βραδινές ώρες από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.

Η πρόβλεψη για τον καιρό την Τρίτη 27.12.2022

Ο καιρός σήμερα Τρίτη (27.12): Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Γενικά αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά και θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και στα κεντρικά και νότια από δυτικές διευθύνσεις τοπικά έως 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Στα βόρεια θα φθάσει τους 17 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 18 με 19 και στα νότια τους 20 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές ώρες κατά τόπους στα ηπειρωτικά, κυρίως στα βόρεια.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες τοπικές νεφώσεις. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως τις πρωινές και τις βραδινές ώρες και θα σχηματιστούν ομίχλες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες τοπικές νεφώσεις που από αργά το απόγευμα θα αυξηθούν. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά και θα σχηματιστούν ομίχλες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και στα νότια από δυτικές διευθύνσεις τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και τις βραδινές ώρες και θα σχηματιστούν ομίχλες.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και στην περιοχή του Κορινθιακού και τα νότια της Πελοποννήσου τοπικά έως 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως στην Κρήτη.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στην Κρήτη τοπικά έως 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες τοπικές νεφώσεις.
Ανεμοι: Στα βόρεια από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες τοπικές νεφώσεις και τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες τοπικές νεφώσεις και τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Σχεδόν αίθριος. Τις πρωινές ώρες θα υπάρχουν πρόσκαιρες νεφώσεις και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ