Ελλαδα

Ταυτοποιήθηκαν οι δράστες της ληστείας στη Rolex στο κέντρο της Αθήνας

Αποκλειστικές πληροφορίες της ATHENS VOICE

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ένοπλη ληστεία στη Rolex- Αστυνομικοί έξω από το κατάστημα στην Κολοκοτρώνη
© ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Ληστεία στη Rolex: Η ταυτοποίηση των τεσσάρων δραστών και οι πληροφορίες για διαφυγή τους στο εξωτερικό

Εκτός Ελλάδος φαίνεται πως βρίσκονται πλέον οι δράστες της ληστείας σε κατάστημα της εταιρίας Rolex στο κέντρο της Αθήνας.

Αυτό προκύπτει από τις έρευνες των αστυνομικών σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες της athensvoice.gr. Όλες οι πληροφορίες και οι αναζητήσεις οδηγούν τους αστυνομικούς σε αυτό το συμπέρασμα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα στοιχεία σχεδόν όλων των δραστών ταυτοποιήθηκαν και πλέον είναι γνωστό ποιοι συμμετείχαν στη ληστρική επίθεση.

Σε αυτή τη φάση, οι αστυνομικοί του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας που ερευνούν την υπόθεση, δεν θέλουν να πουν εάν πρόκειται για μέλη της διεθνούς συμμορίας «Ροζ Πάνθηρες», αφού ακόμη δεν έχουν γίνει ταυτοποιήσεις των υπόπτων με τη συγκεκριμένη ομάδα. Ωστόσο, αυτό που επισημαίνουν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης στην athensvoice.gr είναι πως το «modus operandi», ο τρόπος δράσης δηλαδή των συγκεκριμένων ατόμων, ταιριάζει με το ύφος ανάλογων επιθέσεων που έχουν πραγματοποιήσει μέλη της ίδιας σπείρας στο εξωτερικό, αλλά και στην Ελλάδα. Πάντως, το γεγονός ότι οι αστυνομικοί του τμήματος Ληστειών της Ασφάλειας Αττικής κατάφεραν μέσα σε ελάχιστα 24ωρα να μάθουν την ταυτότητα των δραστών, αποτελεί τεράστια επιτυχία. Πρόκειται, άλλωστε, για υπηρεσία υπόδειγμα της ΕΛ.ΑΣ., με χιλιάδες επιτυχίες στο ενεργητικό της.

Η επόμενη κίνηση, σύμφωνα με πληροφορίες είναι να σχηματισθεί η δικογραφία της υπόθεσης και αφού αποσταλεί στον εισαγγελέα να υπάρξει και ενημέρωση των διεθνών διωκτικών υπηρεσιών προκειμένου να εκδοθούν οι απαραίτητες αναζητήσεις για τα εμπλεκόμενα πρόσωπα.

Ληστεία στη Rolex: Σε κοντινό σημείο εντοπίστηκε η μηχανή των δύο δραστών

Σε κοντινή απόσταση από το κατάστημα της Rolex, όπου διαπράχθηκε η ένοπλη ληστεία, εντοπίστηκε η μηχανή που χρησιμοποίησαν οι δύο από τους τέσσερις ληστές, προκειμένου να διαφύγουν από το σημείο με τη λεία τους πριν φτάσει στο σημείο η ΕΛ.ΑΣ..

Νέες πληροφορίες αναφέρουν ότι το όχημα εντοπίστηκε σε απόσταση μόλις 1,5 χλμ και συγκεκριμένα στην οδό Αθανασίου Διάκου στους στύλους του Ολυμπίου Διός. Σύμφωνα με το Mega, πληροφορίες της αστυνομίας αναφέρουν πως μετά τη ληστεία οι δύο από τους τέσσερις ληστές ανέβηκαν με τη μηχανή τους την οδό Σταδίου, έφτασαν στην πλατεία Συντάγματος, διέσχισαν την οδό Φιλελλήνων και έφτασαν στους στύλους του Ολυμπίου Διός, όπου εγκατέλειψαν τη μηχανή στην οδό Αθανασίου Διάκου. Από το σημείο όπου βρέθηκε η μηχανή εικάζεται πως τους παρέλαβε κάποιος συνεργός τους.

Την ίδια ώρα, η άλλη μηχανή που χρησιμοποίησαν οι άλλοι δύο δράστες, ακολούθησε διαφορετική κατεύθυνση, με τις Αρχές να εκτιμούν πως οι ληστές διέσχισαν την οδό Σόλωνος και έφυγαν είτε προς τη λεωφόρο Αλεξάνδρας είτε προς άλλη κατεύθυνση.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cp8uxhpqdimh)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ