Ελλαδα

Ληστεία Ρόλεξ: Γιατί είναι δύσκολη η πώληση κλοπιμαίων - Τι αναφέρει ειδικός

Η εταιρεία γνωρίζει που βρίσκονται τα ρολόγια της

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ένοπλη ληστεία σε κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας
© ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Ληστεία ROLEX: «Όλα τα ρολόγια έχουν σειριακό αριθμό» – Δεν εμπορεύονται

Ο τρόπος που έδρασαν οι δράστες στη ληστεία σε κατάστημα της Rolex, στο κέντρο της Αθήνας το πρωί της Τρίτης (20/12), παραπέμπει σε επαγγελματίες. Εξ ου και αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση κάνουν λόγο για «χτύπημα» που θυμίζει τους διαβόητους «Ροζ Πάνθηρες». Περίπου 20 πανάκριβα ρολόγια ήταν η λεία των δραστών. Οι τέσσερις δράστες εισέβαλαν αστραπιαία στο κατάστημα έχοντας καλύψει τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και αφού πρώτα έσπασαν την τζαμαρία του καταστήματος με βαριοπούλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί θεωρούν πως οι δράστες παρακολουθούσαν το κατάστημα για ημέρες. Αν ισχύει αυτό, ίσως έτσι καταφέρουν να εντοπίσουν τυχόν ύποπτες κινήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία –ανάλογου βεληνεκούς– ληστεία, είχε γίνει το 2018, στην οδό Βουκουρεστίου, πάλι σε κατάστημα της ίδιας εταιρίας. Τότε ο δράστης, ο οποίος συνελήφθη έπειτα από πολυετείς έρευνες, είχε αρπάξει 38 ρολόγια συνολικής αξίας μισού εκατομμυρίου ευρώ. Οι αρχές είχαν θεωρήσει πως ο νεαρός Μολδαβός που συνελήφθη, ήταν μέλος της διεθνούς σπείρας «Ροζ Πάνθηρες», η οποία κρύβεται πίσω από πολλές ληστείες σε όλο τον κόσμο. Μέλη της μάλιστα, έχουν συλληφθεί κατά το παρελθόν και στη χώρα μας.

Την ίδια ώρα όμως η πώληση τους φαίνεται πως είναι μια δύσκολη διαδικασία.  Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, ο Μάνος Καρτσωνάκης, κοσμηματοπώλης, έμπορος επώνυμων ρολογιών, σημείωσε πως «τα ρολόγια αυτά είναι σίγουρα μεγάλης αξίας, άνω των 5.000 ευρώ το καθένα, πολύ παραπάνω αν είναι από χρυσό ή διαμάντια». Σύμφωνα με τον έμπορο, κάθε φορά που ένας πελάτης πηγαίνει σε ένα κατάστημα ρολογιών να πουλήσει κάτι, ο έμπορος επικοινωνεί με την επίσημη αντιπροσωπεία που «έχει μια βάση δεδομένων με όλους τους σειριακούς αριθμούς των ρολογιών, τι μοντέλο είναι, τι χρονολογίας. Γνωρίζει αν έχει κάποιο θέμα, κάποιο πρόβλημα. Έτσι, σε περίπτωση που είναι κλεμμένο, ο κάτοχός του συλλαμβάνεται».

Yπενθυμίζεται ότι πριν μερικούς μήνες ένα ρολόι μάρκας Rolex, αξίας περίπου 85.000 ευρώ, εντοπίστηκε και κατασχέθηκε σε γραφείο τεχνικής υποστήριξης της κατασκευάστριας εταιρείας, στο κέντρο της Αθήνας, απόμ τους αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Το κατασχεθέν ρολόι είχε παραδοθεί για επισκευή στο γραφείο της τεχνικής υποστήριξης και όπως προέκυψε από την έρευνα της αστυνομίας αποτελεί μέρος αφαιρεθέντων, μετά από ένοπλη ληστεία, που διαπράχθηκε το Νοέμβριο του 2017 σε κοσμηματοπωλείο στην Κοπεγχάγη Δανίας, από τρεις δράστες.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Γυναικοκτονία». Μια λέξη τάφος ομαδικός
«Γυναικοκτονία». Μια λέξη τάφος ομαδικός

Πλέον είναι απαραίτητο, πρέπει να κατανοηθούν τα αίτια. Απαιτείται να σταματήσουμε να εκπαιδεύουμε τα αγόρια όπως εκπαιδεύτηκαν οι πατεράδες τους. Να τους βοηθήσουμε να κατέβουν από το βάθρο τους

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.