Ελλαδα

«Δεν αντέχω άλλο»: Αστυνομικός περιγράφει τη διάσωση του 34χρονου μετά την πτώση του αεροσκάφους στο Ηράκλειο

Το χρονικό της τραγωδίας με νεκρό 68χρονο

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εικόνες από τη διάσωση του 34χρονου μετά την πτώση αεροσκάφους στο Ηράκλειο
© Youtube / Λιμενικό Σώμα

Πτώση μονοκινητήριου αεροσκάφους στο Ηράκλειο Κρήτης: Η διάσωση του 34χρονου και ο αστυνομικός που βούτηξε στη θάλασσα

Ένας 68χρονος άνδρας έχασε τη ζωή του το πρωί της Πέμπτης (15.12) μετά την πτώση μονοκινητήριου αεροσκάφους με δύο επιβαίνοντες στη θαλάσσια περιοχή του Ηρακλείου Κρήτης. Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί μόλις λίγα λεπτά νωρίτερα από το Κακό Όρος. 

Στο μονοκινητήριο αεροσκάφος επέβαιναν ένας 34χρονος από τη Νότια Αφρική και ένας 68χρονος από την Ινδονησία. Οι δυο τους είχαν ξεκινήσει το ταξίδι τους το βράδυ της Τετάρτης (14.12) από την Ποτγκόριτσα του Μαυροβουνίου, ενώ είχαν ως τελικό προορισμό το αεροδρόμιο της Χουργκάντα στην Αίγυπτο. Το αεροσκάφος έπεσε στη θαλάσσια περιοχή μπροστά από το Κακό Όρος, λίγα μόλις ναυτικά μίλια από το λιμάνι Ηρακλείου. Το αεροσκάφος άρχισε να βυθίζεται, ωστόσο, οι δύο επιβαίνοντες είχαν βγει και ήταν ορατοί από τη στεριά. 

Ηράκλειο: Το χρονικό της τραγωδίας με το μονοκινητήριο αεροσκάφος  

Η τραγωδία με το μονοκινητήριο αεροσκάφος καταγράφηκε στις 9:45 το πρωί της Πέμπτης όταν το αεροσκάφος τύπου Pilatus τροχοδρομεί και εκκινεί τη διαδικασία απογείωσης. Ούτε δύο λεπτά αργότερα, το μικρό αεροσκάφος εκπέμπει σήμα κινδύνου. Έντρομοι πολίτες και οδηγοί που αντιλαμβάνονται το τι συμβαίνει, παρακολουθούν την πτωτική πορεία του αεροσκάφους, το οποίο τελικά πέφτει στη θάλασσα.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του zarpanews.gr, δύο επιβαίνοντες στο μονοκινητήριο περισυνελέγησαν από αστυνομικό της Άμεσης Δράσης και δύτες της ΕΜΑΚ που είχαν βουτήξει με αυτοθυσία στη θάλασσα προσεγγίζοντας το αεροπλάνο, το οποίο είχε ήδη ξεκινήσει να βυθίζεται. Δυστυχώς, ωστόσο, ο ένας από τους δύο επιβαίνοντες έχασε τη ζωή του. Πρόκειται για έναν 68χρονο Ινδονήσιο ο οποίος, σύμφωνα με τα όσα φέρεται να ανέφερε εν συνεχεία ο 34χρονος Νοτιοαφρικάνος, συνεπιβαίνοντάς του αισθάνθηκε αδιαθεσία αμέσως μετά την απογείωση. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που έγιναν με ΚΑΡΠΑ για να κρατηθεί στη ζωή, ο 68χρονος άφησε την τελευταία του πνοή. Στον αντίποδα, ο 34χρονος, ο οποίος βρισκόταν σε κατάσταση σοκ, διακομίστηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, από όπου ωστόσο έλαβε εξιτήριο μερικές ώρες αργότερα.

Ηράκλειο: Αστυνομικός βούτηξε στη θάλασσα για να τους σώσει 

Άμεσα μετά την πτώση στη θάλασσα αποχωρούν από το λιμάνι και το αεροδρόμιο του Ηρακλείου σκάφος και ελικόπτερο και κατευθύνονται προς το σημείο της πτώσης. Δύο δύτες της 3ης ΕΜΑΚ και ο υπαρχιφύλακας της Άμεσης Δράσης, Γιάννης Κουρούπης, πέφτουν στη θάλασσα και κολυμπούν προς τους δύο άνδρες.

Όπως ανέφερε ο κ. Κουρούπης στην «ΚΡΗΤΗ TV», «ακούμπησα το μπράτσο του 34χρονου και ήταν «πέτρα», είχε σκληρύνει πάρα πολύ από την προσπάθεια και πραγματικά βυθιζόταν, δεν μπορούσε άλλο να κολυμπήσει. Ήταν σε κατάσταση σοκ, είχε υποθερμία και έτρεμε. Φώναζε ότι «δεν αντέχω άλλο». Ο κ. Κουρούπης ανέφερε ότι εκείνη τη στιγμή «νιώθεις τον κίνδυνο αλλά τον βάζεις σε δεύτερη μοίρα. Εκείνη τη στιγμή σέβεσαι την ανθρώπινη ζωή, και έκανα αυτό που θα ήθελα να έκαναν για μένα εάν βρισκόμουν στην αντίστοιχη θέση! Δεν έχει σημασία πόσο κουραστήκαμε. Αυτό είναι δευτερευούσης σημασίας», ανέφερε στο τέλος ο κ. Κουρούπης.

Το Λιμενικό Σώμα έδωσε στη δημοσιότητα ντοκουμέντο από την επιχείρηση διάσωσης.

Επιχείρηση έρευνας και διάσωσης επιβαινόντων μετά από πτώση αεροσκάφους στο Ηράκλειο Κρήτης

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ