Ελλαδα

«Θερμή γλώσσα» από την Αφρική ανεβάζει τη θερμοκρασία

Αναλυτικά η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Θερμή γλώσσα» από την Αφρική ανεβάζει τη θερμοκρασία
© Eurokinissi / Μιχάλης Καραγιάννης

Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας από την ερχόμενη Πέμπτη μέχρι και το Σάββατο

Άνοδο της θερμοκρασίας στα τέλη της τρέχουσας εβδομάδας λόγω της «θερμής γλώσσας» από την Αφρική περιμένει ο Σάκης ΑρναούτογλουΟ μετεωρολόγος της ΕΡΤ μίλησε ξανά για την άνοδο του υδραργύρου που θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο.

Όπως ανέφερε, από την Πέμπτη (15/12) μέχρι και το Σάββατο (17/17) ο υδράργυρος θα παραμείνει σε υψηλές για την εποχή τιμές. Ωστόσο, από την Κυριακή η θερμοκρασία θα υποχωρήσει σε φυσιολογικά επίπεδα.

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, αιτία αυτής της ανόδου του υδράργυρου αποτελεί μια «θερμή γλώσσα» από τη βόρεια Αφρική, η οποία θα φτάσει και θα επηρεάσει την Ελλάδα κυρίως την Παρασκευή και το Σάββατο. 

Ωστόσο, για τα Χριστούγεννα τα πάντα είναι ανοιχτά, όπως εξήγησε, καθώς υπάρχει μεγάλη διχογνωμία των προγνωστικών μοντέλων για την περίοδο εκείνη.

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ με τον Σάκη Αρναούτογλου | 13/12/2022 | ΕΡΤ

Καιρός - Αρναούτογλου: Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες

Όσον αφορά την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου, ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος, αλλά όχι παντού. Ειδικότερα, από το πρωί στο βόρειο Ιόνιο, στην Ήπειρο, σε Πέλλα, Ημαθία μέχρι και τα βόρεια της Εύβοιας θα επικρατεί αστάθεια, με βροχές, αλλά και χιόνια σε Φλώρινα πάνω από τα 1.200 μέτρα.

Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατούν επίσης τα σύννεφα και κατά τόπους θα πέσουν βροχές, ενώ στα ανατολικά νησιωτικά θα υπάρχει ηλιοφάνεια.

Από το μεσημέρι και μετά τα φαινόμενα θα ενταθούν στα βορειοδυτικά και χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Βροχές θα έχουμε και στην Στερεά, στην Αττική, αλλά και στη βόρεια Ελλάδα έως τον Έβρο.

Οι άνεμοι θα είναι νοτιάδες, έντασης 5-6 Μποφόρ στο Ιόνιο και στα νοτιοανατολικά 4-5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 16 βαθμούς Κελσίου, τους 8°C με 12°C στα βόρεια και στους 22°C στα νότια.

Στην Αττική, θα επικρατεί συννεφιά με παροδικές βροχές το πρωί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία θα υπάρχει περισσότερη συννεφιά και βροχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου και μέχρι το μεσημέρι θα πέσουν βροχές σε συγκεκριμένες περιοχές, με τη μέγιστη θερμοκρασία στα κεντρικά να φτάνει τους 21 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια τους 15°C και στα νότια τους 23°C.

Την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου θα κυριαρχήσει η συννεφιά στις περισσότερες περιοχές της χώρας, χωρίς όμως αυτή να δίνει κάτι το ιδιαίτερο. Η θερμοκρασία στους 22 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά και στους 24°C στα νότια. Στους 19°C στα βόρεια.

Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, αρχικά στα βορειοδυτικά ο καιρός θα είναι άστατος, με το σκηνικό να παραμένει έτσι και αργότερα. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχει ζέστη για την εποχή, με τον Σάκη Αρναούτογλου να κάνει λόγο για «άνοιξη». Η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 19°C στα βόρεια και τους 24°C στα νότια.

Την Κυριακή 18 Οκτωβρίου θα καταγραφούν λίγα φαινόμενα στα βορειοανατολικά, τα οποία και θα μεταφερθούν στα ανατολικά. Η μέγιστη θερμοκρασία θα υποχωρήσει στους 19°C στα κεντρικά, στους 15°C στα βόρεια και στους 22°C στα νότια.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ