Ελλαδα

Ημαθία: Ένοχος ο 23χρονος που παρέσυρε και σκότωσε τη 14χρονη μαθήτρια

Το βίντεο με την παράσυρση της ανήλικης από το αυτοκίνητο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η 14χρονη μαθήτρια στην Ημαθία έχασε τη ζωή της, όταν παρασύρθηκε από αυτοκίνητο
Η 14χρονη μαθήτρια στην Ημαθία έχασε τη ζωή της, όταν παρασύρθηκε από αυτοκίνητο © YouTube/ΕΡΤ

Παράσυρση 14χρονης στην Ημαθία - Ποινή φυλάκισης στον 23χρονο οδηγό - Το βίντεο με το τροχαίο που στοίχισε τη ζωή στην ανήλικη

Ποινή φυλάκισης στον 23χρονο οδηγό για την παράσυρση της 14χρονης μαθήτριας στην Ημαθία επέβαλε το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης.

Ο 23χρονος είχε χτύπησει με το αυτοκίνητό του την 14χρονη στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας τον Μάρτιο του 2017 και στη συνέχεια την εγκατέλειψε. Όπως διαπιστώθηκε, οδηγούσε χωρίς να έχει δίπλωμα οδήγησης.

Η ανήλικη μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας και στη συνέχεια στη Βέροια. Εκεί κρίθηκε απαραίτητο να διακομιστεί στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, όπου και υπέκυψε στα τραύματά της.

Στον 23χρονο επιβλήθηκε φυλάκιση 4 ετών και 3 μηνών. Κατά την απολογία του στο δικαστήριο ισχυρίστηκε ότι η μαθήτρια πετάχτηκε ξαφνικά στον δρόμο. Εκείνη τη στιγμή βρισκόταν σε απόσταση 15-20 μέτρων και έτρεχε με 60-65 χιλιόμετρα, όπως είπε.

«Πονάω και εγώ το ίδιο, θέλω να συλλυπηθώ. Ήθελα να έρθω σε επαφή με την οικογένεια. Είμαι συντετριμμένος γι’ αυτό που έγινε και μένα η ζωή μου τελείωσε» τόνισε.

Δημοσίευμα στο GRTimes αναφέρει ότι ο 23χρονος οδηγός στην Ημαθία είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό σε ποινή κάθειρξης 6,5 ετών. Μετά την έφεση είχε αφεθεί ελεύθερος. Του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας. Η 14χρονη επέστρεφε από το φροντιστήριο, όταν τη χτύπησε το αυτοκίνητο.

Θεσσαλονίκη: Στο Εφετείο η δίκη για την παράσυρση 14χρονης στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας |07/11/2022| ΕΡΤ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ