Κοσμος

Ο πάπας Φραγκίσκος «λύγισε» για τη μαρτυρική Ουκρανία - Ξέσπασε σε κλάματα (βίντεο)

Νέα έκκληση του ποντίφικα για ειρήνη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πάπας Φραγκίσκος δακρύζει για την Ουκρανία
Ο πάπας Φραγκίσκος δακρύζει για την Ουκρανία © YouTube/AFP

Πάπας Φραγκίσκος και πόλεμος στην Ουκρανία - Η στιγμή που δακρύζει για τον ουκρανικό λαό - Το μήνυμά του στη Ρωσία

Ο πάπας Φραγκίσκος ξέσπασε σε δάκρυα, μιλώντας για τον πόλεμο στη «μαρτυρική» Ουκρανία, κατά τη διάρκεια μιας τελετής το απόγευμα της Πέμπτης (8/12) στο κέντρο της Ρώμης.

Με την ευκαιρία μιας παραδοσιακής τελετής για τον εορτασμό της Άμωμης Σύλληψης, ο ποντίφικας πήγε το απόγευμα στην Πιάτσα ντι Σπάνια, στην πλατεία της ιταλικής πρωτεύουσας όπου βρίσκεται το άγαλμα της Παρθένου Μαρίας.

«Ω Αγνή Παρθένα, ήθελα σήμερα να σου μεταφέρω τις ευχαριστίες του ουκρανικού λαού...» άρχισε να διαβάζει, όρθιος, τον λόγο του, αλλά σταμάτησε, εμφανώς συγκινημένος. Καθώς το σώμα του συγκλονιζόταν από τους λυγμούς, με δάκρυα στα μάτια, ο πάπας Φραγκίσκος παρέμεινε σιωπηλός για αρκετή ώρα, μέχρι που το πλήθος άρχισε να τον χειροκροτεί.

Ο Φραγκίσκος ξανάπιασε τότε το νήμα της ομιλίας, στηριζόμενος στο μπράτσο της πολυθρόνας του, αλλά παραμένοντας όρθιος: «... του ουκρανικού λαού για την ειρήνη που ζητάμε από τον Κύριο εδώ και κάποιον καιρό».

«Πρέπει επίσης να σου μεταφέρω την ικεσία των παιδιών, των ηλικιωμένων, των πατέρων και των μητέρων, των νέων αυτής της μαρτυρικής γης που υποφέρει τόσο πολύ» συνέχισε, με φωνή τρεμάμενη από τη συγκίνηση.

Ο πάπας Φραγκίσκος κάνει συνεχώς εκκλήσεις για ειρήνη, από την έναρξη, στα τέλη Φεβρουαρίου, της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Αναφέρεται πολύ συχνά στο θέμα αυτό, όποτε μιλάει. Σε μια συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στα τέλη Νοεμβρίου στο αμερικανικό χριστιανικό περιοδικό America, αναφέρθηκε στη «βαρβαρότητα» που βιώνει η Ουκρανία λόγω του πολέμου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ