- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αποσωληνώθηκε η 4χρονη που κατάπιε φιστίκι - Παραμένει στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ
Παρουσιάζει σημάδια βελτίωσης
Σε σταθερή κατάσταση η 4χρονη - Το φιστίκι στον πνεύμονα και η επιχείρηση για τη μεταφορά της στο νοσοκομείο
Σε σταθερή κατάσταση παραμένει η 4χρονη Μαρία από τη Σαντορίνη, το μικρό κορίτσι που κατάπιε φιστίκι το οποίο «σφήνωσε» στον πνεύμονά της. Το παιδί αποσωληνώθηκε, καθώς οι γιατροί κατάφεραν να την «ξυπνήσουν» από την καταστολή στην οποία βρισκόταν μετά τη μεταφορά της στο ΠΑΓΝΗ.
«Η κατάσταση της υγείας της εμφανίζει σημάδια βελτίωσης. Η 4χρονη αποσωληνώθηκε, ωστόσο παραμένει στην εντατική», δήλωσε στο cretapost.gr ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Γιώργος Χαλκιαδάκης. Η 4χρονη αναπνέει χωρίς μηχανική υποστήριξη, με τους γιατρούς να τονίζουν πως η κατάσταση παραμένει σοβαρή, αλλά σταθερή.
Αερογέφυρα σωτηρίας για την 4χρονη - Από τη Σαντορίνη στην Κρήτη
Το περιστατικό καταγράφηκε στη Σαντορίνη, όταν το παιδί ξαφνικά άρχισε να έχει δυσχέρεια στην αναπνοή του μπροστά στα μάτια των γονιών της μετά την κατάποση φιστικιών. Σύντομα στήθηκε επιχείρηση αεροδιακομιδής, με το 4χρονο κορίτσι να μεταφέρεται στην Κρήτη και να διασωληνώνεται από τον γιατρό της αεροδιακομιδής άμεσα, με την άφιξη του αεροσκάφους στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης».
Το ίδιο βράδυ της Τρίτης (29/11), υποβλήθηκε σε κατεπείγουσα χειρουργική επέμβαση για την ενδοσκοπική αφαίρεση των φιστικιών που είχαν αποφράξει τον δεξί της πνεύμονα.
Η 4χρονη Μαρία παραμένει διασωληνωμένη, με τους γιατρούς να κάνουν λόγο για πνευμονική ανεπάρκεια και την κατάσταση της υγείας της να θεωρείται σταθερά κρίσιμη ενώ στο πλευρό της βρίσκονται από την πρώτη στιγμή οι γονείς.
Με πληροφορίες από cretapost.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Παίρνω τον Παύλο μου και φεύγω», είπε συγκινημένη η Μάγδα Φύσσα έξω από το δικαστήριο
Καταδικάστηκε και σε δεύτερο βαθμό με πέντε χρόνια
Ο καθηγητής και πρώην υπουργός, σχολιάζει τις φωτογραφίες, έχοντας προσωπική σύνδεση με την ιστορία: ο πατέρας του είχε κρατηθεί στο Χαϊδάρι και στις φυλακές Αβέρωφ.
Τι αναφέρει η ανακοίνωση με αφορμή το περιστατικό στον σταθμό του Αγίου Νικολάου
Από φέτος θεσπίζεται εθελοντική 12μηνη θητεία γυναικών στον Στρατό Ξηράς
Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τη στιγμή της τραγωδίας, σε εξέλιξη έρευνα για πιθανές κόντρες δύο οχημάτων
Αυλαία στη δίκη στο Εφετείο - Οι ποινές
«Είναι επιπόλαιο να μιλάμε από τώρα για ενδεχόμενο νέων κακοκαιριών» σημειώνει ο μετεωρολόγος
Απομακρύνθηκαν τελευταία στιγμή οι μαθητές
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα social media αποτελούν πλέον την κύρια πηγή ενημέρωσης
Ενδεχόμενο να επιστρέψουν στη φυλακή πρώην βουλευτές
«Έζησα μαζί του και τον ευχαριστώ»
Ποιες αργίες ακολουθούν
«Ξεδίπλωσε ακέραιο το ταλέντο του και αγαπήθηκε όσο λίγοι από το μεγάλο κοινό»
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη
Σε ποια ρολόγια δεν αλλάζουν αυτόματα
Η τρομοκρατική επίθεση που άφησε πίσω της 18 τραυματίες
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.