Ελλαδα

Πάτρα: Τι αναφέρει το πόρισμα για τα αίτια θανάτου της σπιτονοικοκυράς της Πισπιρίγκου

Αποκλείεται το ενδεχόμενο εκταφής της σορού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η σπιτονοικοκυρά της Ρούλας Πισπιρίγκου, Ευγενία Κούτρα
© Mega

Πάτρα: Το πόρισμα για την Ευγενία Κούτρα - Η αιτία θανάτου της σπιτονοικοκυράς της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη

Στην Εισαγγελία Πατρών αποδόθηκε το πόρισμα των γιατρών για το θάνατο της σπιτονοικοκυράς της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη, Ευγενίας Κούτρα - Θεοδωρόπουλου. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα pelop.gr, με διαβιβαστικό της Αστυνομίας έχει ήδη παραδοθεί στην Εισαγγελία Πατρών το πόρισμα της πραγματογνωμοσύνης δύο ιατρών του Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» για τα αίτια θανάτου της σπιτονοικοκυράς. Κατά το δημοσίευμα, το πόρισμα ενός παθολόγου και ενός νευρολόγου ταυτίζεται πλήρως με το πιστοποιητικό θανάτου της 59χρονης, γεγονός που σημαίνει ότι αποκλείεται η εγκληματική ενέργεια και ο θάνατος της Ευγενίας Κούτρα οφείλεται σε παθολογικά αίτια και συγκεκριμένα από «προχωρημένη σηψαιμία».

Πάτρα: Τα στοιχεία που μελέτησαν οι πραγματογνώμονες

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η Δικαιοσύνη εκτίμησε ότι έπρεπε να θέσει δικλίδα ασφαλείας στην υπόθεση και δεν αρκέστηκε στη δικογραφία που παρέλαβε τον περασμένο Αύγουστο από την Ασφάλεια Πάτρας, δίνοντας εντολή να διενεργηθεί εξέταση και από ανεξάρτητους ειδικούς. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι πραγματογνώμονες εργάστηκαν επί δίμηνο και κυριολεκτικά «ξεσκόνισαν» όλα τα δεδομένα του θανάτου της γυναίκας. Εξετάσθηκε το ιστορικό των παθήσεών της, η φαρμακευτική αγωγή που έπαιρνε και οι συνθήκες νοσηλείας της στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, λίγο πριν πεθάνει.

Με βάση την εξέλιξη, αποκλείεται το ενδεχόμενο εκταφής της σορού της γυναίκας και αναμένεται, σύντομα, να γίνει γνωστό από την Εισαγγελία Πατρών το εάν θα υπάρξει ποινική διαδικασία σε σχέση με «δευτερεύοντα» ζητήματα της υπόθεσης ή αν η δικογραφία τεθεί στο αρχείο.

Σύμφωνα με το pelop.gr, η παραληφθείσα δικογραφία εξετάζεται ήδη από την αρμόδια εισαγγελέα, σε όλο το εύρος της, για την αναζήτηση ευθυνών. Συγκεκριμένα, καλείται να αποφανθεί για το ενδεχόμενο παραμέλησης της ασθενούς Ευγενίας Κούτρα – Θεοδωροπούλου, της καθυστερημένης πιθανώς μεταφορά της σε νοσοκομείο, αλλά και της χρηστής ή όχι διαχείρισης των οικονομικών της.

Με πληροφορίες από pelop.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ