Ελλαδα

Η Ρούλα Πισπιρίγκου υπέβαλε αίτημα εξαίρεσης της τακτικής ανακρίτριας

Τι ζητά ο συνήγορος της 34χρονης

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Ρούλα Πισπιρίγκου με λευκό πουκάμισο και μαύρο πανωφόρι οδηγείται στην ανακρίτρια
© ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Ρούλα Πισπιρίγκου: Το αίτημα αναίρεσης της ανακρίτριας και η θέση του Αλέξη Κούγια για την απολογία της κατηγορούμενης

Η Ρούλα Πισπιρίγκου υπέβαλε αίτηση εξαίρεσης της 35ης τακτικής ανακρίτριας Ευγενίας Τζωρτζάτου, απαντώντας ουσιαστικά στη θέση της δικαστικής λειτουργού ότι η κατηγορούμενη θα πρέπει να απολογηθεί σήμερα (21.12) για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας.

Το αίτημα που υπέβαλε ο συνήγορος της 34χρονης, Αλέξης Κούγιας, θα κριθεί από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών που θα αποφανθεί, αν στο μεταξύ δεν υποβάλει αίτημα αυτοεξαίρεσης η ίδια η ανακρίτρια. Ο κ. Κούγιας ζήτησε, νωρίτερα, νέα προθεσμία για την εντολέα του με αίτημα να προηγηθούν της απολογίας οι καταθέσεις των ιατροδικαστών Ουρανίας Δημακόπουλου, Χαράς Σπηλιοπούλου και η Αγγελικής Τσιόλα. Η δικαστική λειτουργός φέρεται να επιφυλάχθηκε να απαντήσει ως προς την ικανοποίηση του αιτήματος, θεωρώντας ότι η κατηγορουμένη πρέπει σήμερα να απολογηθεί. Στη θέση τής δικαστικής λειτουργού η υπεράσπιση αντιτάχθηκε προσφεύγοντας στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, προκειμένου εκείνο να αποφανθεί για την κλήση των μαρτύρων που αιτήθηκε η κατηγορουμένη.

Έτσι, η πλευρά της Ρούλας Πισπιρίγκου κατέθεσε αίτηση εξαίρεσης της κ. Τζωρτζάτου, κίνηση που είχε αφήσει να διαφανεί από χθες ο κ. Κούγιας, ο οποίος σε δελτίο Τύπου ανέφερε πως «δεν θα επιτρέψω να απολογηθεί χωρίς να διενεργηθούν αυτές οι επιβεβλημένες ανακριτικές πράξεις» αναφερόμενος παράλληλα σε «προκατάληψη και μεροληπτική διάθεση» της ανακρίτριας σε βάρος της εντολέα του, «για να διασωθούν οι κ.κ. Καρακούκης, Καλόγρηας», όπως υποστήριξε.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cp7g0ylxmntt)

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Δεν θα επιτρέψουμε να απολογηθεί αν δεν διερευνηθούν οι πτυχές των ιατροδικαστικών εκθέσεων»

«Δεν θα επιτρέψουμε να απολογηθεί η κα κατηγορουμένη χωρίς να διερευνηθεί κάθε πτυχή των ιατροδικαστικών εκθέσεων και γνωμοδοτήσεων, επειδή όλα αυτά θα έπρεπε να έχουν γίνει από το στάδιο της προδικασίας», αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Αλέξης Κούγιας για την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου, ο οποίος τόνισε πως χαρακτηριστικά η υπεράσπιση της πως σε διαφορετική περίπτωση «θα προβώ σε όλες τις νόμιμες διαδικαστικές ενέργειας, ώστε να εξασφαλίσω τα νόμιμα συμφέροντά της».

Όπως είναι ήδη γνωστό, η υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου αμφισβητεί το πόρισμα των ιατροδικαστών Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλόγρηα, που κάνουν λόγο για θάνατο των δύο κοριτσιών από εγκληματική ενέργεια. Μάλιστα, ο συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία αρνείται με κατηγορηματικό τρόπο ότι δολοφόνησε τα παιδιά της, σε δηλώσεις του επανέλαβε πως είναι πεπεισμένος πως η συγκεκριμένη υπόθεση είναι «η μεγαλύτερη δικαστική πλάνη» και προανήγγειλε «συγκλονιστικές ανατροπές» από τις οποίες «κάποιοι θα πάνε φυλακή».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cp7ckkbwbbmx)

Η Ρούλα Πισπιρίγκου κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού για τη δολοφονία και την απόπειρα δολοφονίας της μεγαλύτερης κόρης της Τζωρτζίνας. Η εκδίκαση της οποίας θα ξεκινήσει στις 9 Ιανουαρίου 2023.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ