- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Παιδικός καρκίνος: 100 καλλιτέχνες φωτογραφίζονται χωρίς μαλλιά - «Ελπίζω να γίνεις και εσύ δότης μυελού των οστών»
Σε ένα λεύκωμα με στόχο την ευαισθητοποίηση του κόσμου για τον παιδικό καρκίνο φωτογραφήθηκαν 100 δημοφιλείς καλλιτέχνες. Στα πορτρέτα τους φωτογραφήθηκαν χωρίς μαλλιά, σε μια ιδέα της εκδότριας του Kοita, Μαριάμ Νίκου.
Το φωτογραφικό project ξεκίνησε εδώ και ένα χρόνο περίπου και ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο. Η παρουσίασή του θα γίνει στις 12 Δεκεμβρίου, με τη συμμετοχή του ΕΟΜ και του Οράματος Ελπίδα. Στον χώρο θα υπάρχουν περίπτερα περισυλλογής σάλιου έτσι ώστε άμεσα να μπορεί κάποιος να γίνει άμεσα δότης μυελού των οστών.
Η μεταμόσχευση μυελού των οστών σήμερα θεωρείται η ασφαλέστερη και αποτελεσματικότερη θεραπεία για πληθώρα ασθενών παιδικής ηλικίας.
Ο εθελοντής δότης θα κάνει ένα δώρο ζωής σε έναν παιδί που πάσχει από καρκίνο του αίματος (συνήθως λευχαιμία ή λεμφώματα) ή άλλα αιματολογικά νοσήματα προσφέροντας λίγο σάλιο, λίγα κύτταρα και λίγο από το χρόνο του.
Ο βασικός στόχος του όλου εγχειρήματος είναι να εξαλείψουμε την άγνοια και το φόβο σχετικά με τις διαδικασίες μεταμόσχευσης ώστε ο κόσμος να ενημερωθεί σωστά και να δραστηριοποιηθεί. Το μόνο που χρειάζεται για να γίνει κανείς δότης είναι να δώσει λίγο σάλιο και όταν βρεθεί συμβατός θα μπορέσει να χαρίσει ζωή σε ένα παιδί με μια απλή διαδικασία που μοιάζει με την αιμοδοσία.
Με σύνθημα «Ελπί-ΖΩ να γίνεις και εσύ δότης» 100 δημοφιλείς καλλιτέχνες δίνουν δυναμικό παρών στην προσπάθειά και φωτογραφίζονται χωρίς μαλλιά για να εξαλείψουν την στερεοτυπική πεποίθηση ότι η εικόνα αυτή είναι συνώνυμη της αρρώστιας. Η εικόνα χωρίς μαλλιά είναι η εικόνα ενός συνανθρώπου που αντιμετωπίζει με δύναμη και αξιοπρέπεια μια παροδική δύσκολη στιγμή στη ζωή του.
Σύμμαχος στην κίνηση αυτή είναι ο σύλλογος γονέων με παιδιά που πάσχουν από καρκίνο, το karkinaki.gr.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από φέτος θεσπίζεται εθελοντική 12μηνη θητεία γυναικών στον Στρατό Ξηράς
Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τη στιγμή της τραγωδίας, σε εξέλιξη έρευνα για πιθανές κόντρες δύο οχημάτων
Αυλαία στη δίκη στο Εφετείο - Οι ποινές
«Είναι επιπόλαιο να μιλάμε από τώρα για ενδεχόμενο νέων κακοκαιριών» σημειώνει ο μετεωρολόγος
Απομακρύνθηκαν τελευταία στιγμή οι μαθητές
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα social media αποτελούν πλέον την κύρια πηγή ενημέρωσης
Ενδεχόμενο να επιστρέψουν στη φυλακή πρώην βουλευτές
«Έζησα μαζί του και τον ευχαριστώ»
Ποιες αργίες ακολουθούν
«Ξεδίπλωσε ακέραιο το ταλέντο του και αγαπήθηκε όσο λίγοι από το μεγάλο κοινό»
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη
Σε ποια ρολόγια δεν αλλάζουν αυτόματα
Η τρομοκρατική επίθεση που άφησε πίσω της 18 τραυματίες
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.