Ελλαδα

Δικηγόρος της Eλληνίδας που τραυματίστηκε στην Κωνσταντινούπολη: Είχαμε προβλήματα με τις τουρκικές υπηρεσίες

Οι φόβοι για συσχέτιση της παρουσίας της με την έκρηξη

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η τραυματισμένη Ελληνίδα από την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη
Η τραυματισμένη Ελληνίδα από την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη

Έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη: Ο δικηγόρος της τραυματισμένης Ελληνίδας στην ATHENS VOICE για τη μεταφορά της στην Ελλάδα

Από ώρα σε ώρα φτάνει στη Θεσσαλονίκη η νεαρή Ελληνίδα τουρίστρια, η οποία τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι από την τρομοκρατική επίθεση στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης.

Η νεαρή κοπέλα έρχεται οδικώς στη χώρα μας αφού υπήρχαν προβλήματα για την αεροδιακομιδή της κατευθείαν στη συμπρωτεύουσα. Σύμφωνα με τον συνήγορο της οικογένειας της, Απόστολο Λύτρα, «υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση, τηλεφώνησα αμέσως στον Υπουργό Υγείας κ. Πλεύρη ο οποίος με διαβεβαίωσε πως γίνουν όλα τα ανθρωπίνως δυνατά ώστε μπορεί να φτάσει έγκαιρα και με ασφάλεια στη χώρα μας». Μάλιστα, όπως ανέφερε στην ATHENS VOICE ο κ. Λύτρας «υπήρξε επικοινωνία και με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, ο οποίος συντόνισε τις απαραίτητες ενέργειες με την ελληνική πρεσβεία στην Κωνσταντινούπολη».

Η νεαρή τραυματίας έφυγε με ασθενοφόρο σήμερα το πρωί με προορισμό τη Θεσσαλονίκη και σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται ήδη έτοιμη η ομάδα γιατρών η οποία περιμένει να παραλάβει την ασθενή για να προχωρήσει στην εξέταση του τραύματος που έχει το πόδι της. Υπενθυμίζεται πως πρόκειται για τη μοναδική Ελληνίδα που τραυματίστηκε κατά την τρομοκρατική ενέργεια στην Τουρκία πριν από λίγα 24ωρα. Επίθεση η οποία κόστισε τη ζωή σε δύο ανθρώπους ενώ δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν σοβαρά ή ελαφρύτερα.

«Οι γονείς της, έχουν περάσει απίστευτη ταλαιπωρία αφού αρχικά δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν με το παιδί τους. Εν συνεχεία, υπήρχε σοβαρή δυσκολία στις επικοινωνίες των αρμοδίων σχετικά με το ποιο νοσοκομείο θα την παραλάβει, εάν θα πραγματοποιηθεί επέμβαση στην Κωνσταντινούπολη ή όχι, ενώ υπήρχε διάχυτος και ο φόβος μήπως οι Τούρκοι θελήσουν να συσχετίσουν την  παρουσία της με την έκρηξη», ανέφερε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του στην ATHENS VOICE ο συνήγορος της οικογένειας της νεαρής κοπέλας. Τελικά όμως, κατέληξε ο κ. Λύτρας, μέσα από τις συντονισμένες ενέργειες, το κορίτσι σε λίγη ώρα φτάνει στη Θεσσαλονίκη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ