Ελλαδα

Ταξιάρχης Χαλκιδικής: Φωταγωγήθηκε απόψε το πρώτο χριστουγεννιάτικο δέντρο στη χώρα (φωτό)

Πόσα λαμπιόνια έχει

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χαλκιδική: Τοποθετήθηκε στην πλατεία του Ταξιάρχη το πρώτο Χριστουγεννιάτικο δέντρο της Ελλάδας

Χαλκιδική: Φωταγωγήθηκε το πρώτο Χριστουγεννιάτικο δέντρο της Ελλάδας

Με περισσότερα από 85.000 λαμπάκια, χιλιάδες πολύχρωμα στολίδια και ένα μεγάλο χρυσό αστέρι στην κορυφή φωτογωγήθηκε το ύψους 16 μέτρων έλατο που δεσπόζει στο κέντρο της πλατείας του ορεινού χωριού Ταξιάρχη, στη Χαλκιδική.

«Είναι το ψηλότερο δέντρο που τοποθετήθηκε ποτέ στην πλατεία του Ταξιάρχη», ανέφερε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας, ελατοπαραγωγός Γιάννης Ξάκης, σημειώνοντας ότι πρόκειται για δώρο που τους έκανε η διοίκηση του δάσους της περιοχής.

Το νούμερο ένα σύμβολο της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων, το 16μετρο φέτος έλατο, είναι ηλικίας κοντά στα 30 έτη, τοποθετήθηκε προχθες στην κεντρική πλατεία του Ταξιάρχη και «σήμερα και αύριο, όλη η κοινότητα, θα το στολίσουμε», σημείωσε ο κ. Ξάκης, και πρόσθεσε ότι «κάθε χρόνο θέλουμε να γινόμαστε καλύτεροι και πιο γιορτινοί». Ήδη, το χωριό έχει βάλει τα γιορτινά του, προϊδεάζοντας έτσι τους επισκέπτες του για την εορταστική ατμόσφαιρα που επικρατεί σε κάθε γωνιά της κοινότητας.

«Κάθε χρόνο μικροί και μεγάλοι, τόσο από την περιοχή της Χαλκιδικής όσο και από τη Θεσσαλονίκη, αλλά και άλλες πόλεις, επισκέπτονται το "χωριό των Χριστουγέννων" της Ελλάδας, τον Ταξιάρχη, και συμμετέχουν στη μεγάλη μας γιορτή, τοποθετώντας καθένας το δικό του στολίδι στο έλατο που δεσπόζει στην κεντρική πλατεία του χωριού μας», τόνισε ο κ. Ξάκης, καλώντας τους Έλληνες να το κάνουν και φέτος!

Ο Ταξιάρχης Χαλκιδικής είναι ένα ορεινό χωριό που δραστηριοποιείται με την καλλιέργεια και την πώληση ελάτων ενώ διαθέτει στην ελληνική αγορά το 70% των χριστουγεννιάτικων δένδρων.

0711dentro-taxiarhis-xalkidiki14
0711dentro-taxiarhis-xalkidiki7

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ