Ελλαδα

Προφυλακίστηκε ο 26χρονος που μαχαίρωσε τον επιχειρηματία Γιάννη Μάρκου

Αρνείται την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο επιχειρηματίας Γιάννης Μάρκου
Ο επιχειρηματίας Γιάννης Μάρκου

Επίθεση στον επιχειρηματία Γιάννη Μάρκου στη Βαρυμπόμπη: Η απόφαση για την προφυλάκισή του και η στάση στο δικαστήριο

Προφυλακίστηκε ο 26χρονος που μαχαίρωσε τον επιχειρηματία Γιάννη Μάρκου στη Βαρυμπόμπη.

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας, λέγοντας ότι βρισκόταν σε άμυνα. Επιπλέον, υποστήριξε ότι το θύμα προκάλεσε τον καυγά για τη σειρά αναμονής. Μάλιστα, αρνήθηκε την ανθρωποκτόνο πρόθεση που του αποδίδεται, και φέρεται να υποστήριξε πως δεν γνώριζε το θύμα και δεν τον είχε δει σε νυχτερινό μαγαζί που βρισκόταν και οι δύο πριν την επίθεση.

Σχετικά με το όπλο της επίθεσης ο 26χρονος δράστης φέρεται να υποστήριξε ότι έφερε πάνω του πτυσσόμενο μικρό μαχαίρι σε μπρελόκ.

Επίθεση στον επιχειρηματία Γιάννη Μάρκου: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 19χρονος κατηγορούμενος

Ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής του δύο φορές το μήνα, αφέθηκε ο 19χρονος, ο οποίος είχε συλληφθεί μετά τη συμπλοκή σε καντίνα στη Βαρυμπόμπη με θύμα τον επιχειρηματία, Γιάννη Μάρκου, τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες αρνήθηκε την κατηγορία της συνέργειας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας και υποστήριξε ότι δεν είχε σχέση με την επίθεση. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του Γιάννη Μάρκου, Γιάννη Μαρακάκη, η επίθεση σε βάρος του επιχειρηματία έγινε «σε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα». Όπως είπε σε δηλώσεις του στο ΟΡΕΝ, «τα χτυπήματα ήταν τέτοια που δεν αφήνουν αμφιβολία ότι ο δράστης ήξερε τι έκανε και πού χτυπούσε. Εάν δεν ήταν τυχερός ο Γιάννης και δεν είχαν καθαρό μυαλό οι φίλοι του, δεν θα ζούσε», πρόσθεσε ο δικηγόρος του επιχειρηματία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η έρευνα που θα ακολουθήσει μετά τη σύλληψη του 26χρονου, ο οποίος παραδόθηκε πιστεύοντας ότι έχει παρέλθει το αυτοφώρο αλλά τελικά συνελήφθη γιατί αυτό δεν ίσχυε, θα δείξει «το αν ήταν συμπτωματική η συνάντηση ή αν ήταν προσχεδιασμένο γιατί είχαν βρεθεί σε κατάστημα εστίασης μια ώρα πριν το περιστατικό».

Κάμερα κλειστού κυκλώματος στην καντίνα κατέγραψε τη στιγμή που ο επιχειρηματίας Γιάννης Μάρκου δέχτηκε την επίθεση με μαχαίρι από τον 26χρονο. Στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το Mega, διακρίνεται με την άσπρη μπλούζα ο επιχειρηματίας και με τη μαύρη ο 26χρονος.

Βαρυμπόμπη - Μάρκου: Ντοκουμέντο του ΑΝΤ1 από την επίθεση στον επιχειρηματία

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ