Ελλαδα

Επίθεση με καυστικό υγρό: «Ο αδερφός μου θα κάνει 25 χειρουργεία»

Η κατάσταση της υγείας του θύματος

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Επίθεση με καυστικό υγρό: «Ο αδερφός μου θα κάνει 25 χειρουργεία»
Η 38χρονη που έριξε καυστικό υγρό στον 36χρονο πρώην σύντροφό της © flashnews.gr

Επίθεση με καυστικό υγρό στην Κρήτη: «Του έριξε ένα δίκιλο βάζο, ο αδερφός μου θα κάνει 25 χειρουργεία»

Για την κατάσταση της υγείας του 36χρονου που δέχθηκε την επίθεση με καυστικό υγρό από την 38χρονη πρώην σύντροφό του στην Κρήτη μίλησε η αδερφή του η οποία υποστήριξε ότι η κατηγορούμενη «έχει πει πάρα πολλά ψέματα για την υπόθεση». Αρχικά η αδερφή του 36χρονου περιέγραψε ότι μόνο το πρώτο χειρουργείο στο οποίο υποβλήθηκε ήταν διάρκειας 12 ωρών προσθέτοντας ότι θα χρειαστούν 25 παρόμοιες επεμβάσεις για να αντιμετωπιστούν τα τραύματα που υπέστη από την επίθεση με το καυστικό υγρό.

«Μπήκαμε για το πρώτο χειρουργείο στις 7 το πρωί και βγήκαμε στις 6:30 το απόγευμα. Ο κερατοειδής χιτώνας του είναι καμένος και εκεί ο γιατρός είπε ότι θα πάμε σε μόσχευμα. Έχει τραύματα σε πρόσωπο, λαιμό και πλάτη» εξήγησε η αδερφή του 36χρονου.

Ενδεικτικό της κατάστασης της υγείας του 36χρονου το γεγονός ότι, σύμφωνα με την αδερφή του, «θα μπει ξανά στο χειρουργείο σε 12 ημέρες, θα χρειαστούν 25 χειρουργεία».

Η ίδια, μιλώντας στον ΑΝΤ1, υποστήριξε ότι η 38χρονη «πέταξε ένα δίκιλο βάζο με την καυστική ουσία» στον αδερφό της σημειώνοντας ότι είδε το επίμαχο βάζο όταν πήγε στην ασφάλεια Ηρακλείου. «Είχε αναμείξει το καυστικό υγρό με υγρό από τις πισίνες. Έχει πει πάρα πολλά ψέματα» πρόσθεσε για την 38χρονη.

Κατήγγειλε, δε, ότι η 38χρονη η οποία κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, «έχει ξανακάνει παρόμοια πράγματα και στο παρελθόν» ενώ για τα κίνητρά της είπε ότι «ήταν ζήλια για να μην τον αφήσει ήσυχο. Είναι μυθομανής, επικίνδυνη, εμμονική και ζηλιάρα».

Επίθεση με υγρό στην Κρήτη - Η δήλωση Κούγια

Την ίδια ώρα, ο συνήγορος του θύματος, Αλέξης Κούγιας, εξέδωσε νέα ανακοίνωση στην οποία αντικρούει τους ισχυρισμούς της γυναίκα που διώκεται για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Ο Αλέξης Κούγιας στην ανακοίνωσή του επιμένει ότι πρόκειται για ένα προσχεδιασμένο έγκλημα. Ο ποινικολόγος προαναγγέλλει την υποβολή μηνύσεων για συκοφαντική δυσφήμηση του θύματος και της οικογενείας του μετά «τους συκοφαντικούς ισχυρισμούς (σ.σ. της 38χρονης) περί δήθεν κακοποιήσεως της από τον εντολέα μου».

«Αντί να ζητήσει γονατιστή συγγνώμη, γιατί σχεδίασε με απόλυτη ψυχραιμία το αποτρόπαιο έγκλημά της, αγοράζοντας μέσω του διαδικτύου, ένα τόσο επικίνδυνο καυστικό υγρό, που όπως ομολόγησε η ίδια, με μια πολύ μικρή ποσότητα, τύφλωσε τον εντολέα μου από το ένα μάτι (γίνεται αγώνας από τους γιατρούς στο χειρουργείο, με συνεχείς χειρουργικές επεμβάσεις, μήπως και σώσουν μέρος της οράσεώς του) και του διέλυσε – παραμόρφωσε όλο το πρόσωπο, αντί να ζητά συγγνώμη, αυτή και ο δικηγόρος της, που του κατέστρεψε τη ζωή του, έχουν το θράσος να ισχυρίζονται ότι αυτό, το με απόλυτη ψυχραιμία, προσχεδιασμένο ακραίο έγκλημα, έγινε με ένα δήθεν ακίνδυνο απορρυπαντικό και η αιτία που διεπράχθη το έγκλημα ήταν ότι, η συγκεκριμένη αδίστακτη, παρολίγον δολοφόνος, το έκανε από το φόβο της, λόγω της δήθεν κακοποιήσεως της», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Αλέξης Κούγιας και προσθέτει ότι «ακόμη και ο ίδιος της ο πατέρας τη διαψεύδει».

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης, ο συνήγορος του 36χρονου σημειώνει: «Η δήθεν φοβισμένη και τρομοκρατημένη από το θύμα της και την οικογένειά του, έχει υπογράψει ιδιωτικό συμφωνητικό λύσεως του με ιδιαίτερες συνθήκες γάμου της, με τον εντολέα μου, έχει δύο φορές ακυρώσει την υπογραφή της στο ιδιωτικό συμφωνητικό, αποδεικνύοντας με τον πλέον απόλυτο τρόπο, ότι πλέον, όχι μόνο δεν φοβάται κανέναν, αλλά αντιθέτως σχεδίαζε και σχεδιάζει, με εντελώς ψύχραιμο τρόπο, κάθε ενέργειά της, αφού και μετά από αυτήν την παράνομη συμπεριφορά της, δεν δίσταζε να γελοιοποιεί την ΕΛ.ΑΣ., εμφανιζόμενη η ίδια σε τηλεοπτικές εκπομπές, ενώ το ίδιο χρονικό διάστημα, κατάφερνε και εξασφάλιζε την υπεράσπισή της από τουλάχιστον δύο μέχρι τώρα δικηγόρους. Λυπάμαι που το προβλέπω, αλλά η συγκεκριμένη κατηγορουμένη, όπως συνέβη και με τη δράστιδα του εγκλήματος κατά της δυστυχούς Παλιοσπύρου, θα ωθήσει το Δικαστήριο που θα κρίνει το έγκλημά της, το οποίο είναι προμελετημένο, να εξαντλήσει την ποινική της μεταχείριση, στην ποινή που προβλέπεται, όπως και με την υπόθεση Παλιοσπύρου, των δεκαπέντε ετών καθείρξεως».

Την ίδια στιγμή, ο δικηγόρος αναφέρει ότι έχει λάβει εντολή να μηνύσει την 38χρονη για όλα όσα υποστηρίζει περί κακοποίησή της από τον πελάτη του. «Όσον αφορά τους συκοφαντικούς ισχυρισμούς περί δήθεν κακοποιήσεως της από τον εντολέα μου, η εντολή που έλαβα προ ολίγου, είναι να προβούμε μαζί με τη συνάδελφό μου κ. Σπανάκη, όχι μόνο σε υποστήριξη της κατηγορίας εις βάρος της, αλλά και στην υποβολή μηνύσεων για τη συκοφαντική δυσφήμηση του θύματος, της οικογενείας του, αλλά και για την ψευδή καταμήνυση περί του ότι δήθεν, οποτεδήποτε έπεσε θύμα ενδοοικογενειακής βίας. Τα υπόλοιπα στη Δικαιοσύνη».

Επιπλέον, ο Αλέξης Κούγιας αναφέρεται στον χρόνο παραγγελίας του καυστικού υγρού από την κατηγορούμενη: «Η παραγγελία του καυστικού υγρού, έγινε το αργότερο στις 19.10.2022 και παρελήφθη από πρόσωπο ονόματι Γ.Σ., στις 21.10.2022 και το έγκλημα διεπράχθη ξημερώματα της 22.10.2022, γεγονός που αποδεικνύει ότι αυτό προσχεδιάστηκε πριν από τις 19.10.2022».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ