Ελλαδα

Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε η 38χρονη στην Κρήτη που κατηγορείται για επίθεση με καυστικό υγρό (βίντεο)

«Είναι ακόμα σε κατάσταση σοκ» λέει δικηγόρος της

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λύτρας για 38χρονη στην Κρήτη: «Έχουμε να κάνουμε με μία κακοποιημένη γυναίκα - Δεν έριξε βιτριόλι»
Η 38χρονη που κατηγορείται για την επίθεση με καυστικό υγρό σε βάρος του εν διαστάσει συζύγου της © Facebook

Επίθεση με καυστικό υγρό στην Κρήτη: Με διαδικασίες - εξπρές στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου η 38χρονη - Πήρε προθεσμία

Το κατώφλι των ανακριτικών αρχών πέρασε λίγο μετά τις 7 το πρωί της Τετάρτης (26/10) η 38χρονη, η οποία κατηγορείται για την επίθεση με καυστικό υγρό κατά του εν διαστάσει συζύγου της το περασμένο Σάββατο στο Ηράκλειο Κρήτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες η 38χρονη ζήτησε και πήρε προθεσμία να απολογηθεί το προσεχές Σάββατο. Σε δηλώσεις του στο flashnews.gr ο ένας εκ των δυο συνηγόρων της 38χρονης, ο Μανώλης Δρακωνάκης ανέφερε ότι «είχαμε μια ομαλή μετάβαση στο αστυνομικό τμήμα. Η διαδικασία έγινε με όλα τα νόμιμα μέσα και όπως έπρεπε. Από εκεί και πέρα αναμένουμε σήμερα να πάρουμε σήμερα μια προθεσμία. Είχαμε μια επικοινωνία με τη φερόμενη ως δράστιδα. Είναι ακόμα σε κατάσταση σοκ. Δεν είναι απλό αυτό που έχει περάσει».

Σημειώνεται ότι η 38χρονη παρουσιάστηκε αυτοβούλως στις Αρχές περίπου 36 ώρες μετά τη λήξη του αυτοφώρου και 4 μέρες μετά την τέλεση της πράξης της με το καυστικό υγρό, ενώ από τη Δευτέρα είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Στον εισαγγελέα η 38χρονη που φέρεται να επιτέθηκε με καυστικό οξύ στον σύζυγο της στο Ηράκλειο

Η 38χρονη, σύμφωνα με το neakriti.gr, βρισκόταν σε επαφή από την Κυριακή κιόλας με δικηγόρο από την Αθηνά για να παραδοθεί. Την παράδοσή της έκανε ο δικηγόρος εξ Αθηνών, Απόστολος Λύτρας, που βρέθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στο Ηράκλειο.

«Απειλούμουν από την οικογένειά του, γιατί δεν με ενέκριναν εξαιτίας των γάμων που έχω τελέσει και των παιδιών. Με απειλούσαν, με ξυλοφόρτωναν. Ήταν ένα δράμα. Το άντεχα για το χατίρι του άντρα μου, επειδή τον αγαπούσα», ανέφερε η 38χρονη.

«Έχω μετανιώσει. Όμως οδηγήθηκα στην πράξη αυτή μετά από όλη αυτή την πίεση που έχω υποστεί, τις απειλές, τον εκφοβισμό… Το οξύ το προμηθεύτηκα με νόμιμο τρόπο από ένα σάιτ στο ίντερνετ. Το είχα μαζί μου ως μέσο προστασίας», συνέχισε η ίδια.

«Σίγουρη θεωρείται η ύπαρξη τουλάχιστον ενός συνεργού της 38χρονης αφού τουλάχιστον ένα άτομο τη φυγάδεψε από το ξενοδοχείο, ενώ ένα άλλο ή και το ίδιο της παρέχει κρησφύγετο για το διάστημα που κρύβεται», ανέφερε η ρεπόρτερ της ΕΡΤ στο Ηράκλειο, Φανή Καλαθάκη.

Παράλληλα, οι δηλώσεις της 38χρονης στα Μέσα Ενημέρωσης προκάλεσαν την αντίδραση του δικηγόρου του θύματος.

«Αυτό εκθέτει και την ελληνική αστυνομία και την αστυνομία της Κρήτης και τον υπουργό προστασίας του πολίτη. Κανείς δεν έχει ενεργοποιήσει τις δυνατότητες που έχει η ελληνική αστυνομία να εντοπίσει μέσω του κινητού της που βρίσκεται», είχε αναφέρει ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος του θύματος.

Πληροφορίες από ΕΡΤ, cretalive.gr, neakriti.gr, flashnews.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ