- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
54χρονη έβαζε 6χρονη να επαιτεί στη Θεσσαλονίκη με τη σύμφωνη γνώμη της μητέρας της
Άφηναν το παιδί βρόμικο για να προκαλέσει οίκτο
Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα η υπόθεση εκμετάλλευσης 6χρονης - Η επαιτεία με την έγκριση της μητέρας της - Σε κοινωνική δομή η ανήλικη
Μία 54χρονη γυναίκα από τη Βουλγαρία φέρεται να άφηνε βρώμικο και παραμελημένο ένα 6χρονο κοριτσάκι, προκειμένου να επαιτεί σε κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης, έχοντας τη σύμφωνη γνώμη της μητέρας της.
Οι αστυνομικοί του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης την έπιασαν μετά από έρευνα που ακολούθησε τις καταγγελίες πολιτών στην τηλεφωνική γραμμή «1109», αναφορικά με εργασιακή εκμετάλλευση. Σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα, από κοινού σε βάρος ανηλίκου.
Σύμφωνα με το grtimes.gr, η 54χρονη έχοντας την έγγραφη συναίνεση της 20χρονης αλλοδαπής μητέρας της ανήλικης, η οποία και αναζητείται, από 08-09-2022 έως και χθες πήγαινε με την ανήλικη καθημερινά στο κέντρο της πόλης, όπου κάθονταν έξω από εμπορικά καταστήματα και επαιτούσαν για περισσότερες από 12 ώρες καθημερινά. Το κορίτσι ήταν επίτηδες παραμελημένο και βρώμικο προκειμένου να εγείρει τα φιλανθρωπικά αισθήματα των διερχομένων και να παίρνει χρήματα.
Οι κατηγορούμενες εδώ και πάνω από ένα χρόνο μετέφεραν την ανήλικη, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, στη χώρα μας από έναν έως τρεις μήνες, με μοναδικό στόχο την κατ’ επάγγελμα εργασιακή εκμετάλλευσή της, μέσω της επαιτείας. Το κορίτσι δεν είχε μόνιμο μέρος διαμονής, ούτε καθημερινή φροντίδα σε φαγητό και εκπαίδευση. Η ανήλικη μεταφέρθηκε σε κοινωνική δομή.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δύο πτήσεις από Ντόχα και Ντουμπάι προσγειώθηκαν στην Αθήνα - Αναμένονται ακόμη τέσσερις από Τελ Αβίβ
«Παίρνω τον Παύλο μου και φεύγω», είπε συγκινημένη η Μάγδα Φύσσα έξω από το δικαστήριο
Καταδικάστηκε και σε δεύτερο βαθμό με πέντε χρόνια
Ο καθηγητής και πρώην υπουργός, σχολιάζει τις φωτογραφίες, έχοντας προσωπική σύνδεση με την ιστορία: ο πατέρας του είχε κρατηθεί στο Χαϊδάρι και στις φυλακές Αβέρωφ.
Τι αναφέρει η ανακοίνωση με αφορμή το περιστατικό στον σταθμό του Αγίου Νικολάου
Από φέτος θεσπίζεται εθελοντική 12μηνη θητεία γυναικών στον Στρατό Ξηράς
Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τη στιγμή της τραγωδίας, σε εξέλιξη έρευνα για πιθανές κόντρες δύο οχημάτων
Αυλαία στη δίκη στο Εφετείο - Οι ποινές
«Είναι επιπόλαιο να μιλάμε από τώρα για ενδεχόμενο νέων κακοκαιριών» σημειώνει ο μετεωρολόγος
Απομακρύνθηκαν τελευταία στιγμή οι μαθητές
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα social media αποτελούν πλέον την κύρια πηγή ενημέρωσης
Ενδεχόμενο να επιστρέψουν στη φυλακή πρώην βουλευτές
«Έζησα μαζί του και τον ευχαριστώ»
Ποιες αργίες ακολουθούν
«Ξεδίπλωσε ακέραιο το ταλέντο του και αγαπήθηκε όσο λίγοι από το μεγάλο κοινό»
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη
Σε ποια ρολόγια δεν αλλάζει αυτόματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.