Ελλαδα

Ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη απαντά στον μητροπολίτη Δωδώνης

«Ο βιασμός είναι μία ψυχική δολοφονία»

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Γιάννης Τοπαλούδης φιλά τη σύζυγό του, Κούλα Τοπαλούδη, έξω από το δικαστήριο για τη δολοφονία της κόρης τους, Ελένης
Οι γονείς της δολοφονημένης Ελένης Τοπαλούδη © ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Ελένη Τοπαλούδη: Ο πατέρας της δολοφονημένης φοιτήτριας απαντά στον μητροπολίτη Δωδώνης - Η απάντηση της μητέρας της Μυρτούς που βιάστηκε στην Πάρο

Ο πατέρας της δολοφονημένης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη, Γιάννης, έδωσε τη δική του απάντηση στον μητροπολίτη Δωδώνης, Χρυσόστομο, μετά τις δηλώσεις του για τον βιασμό γυναικών και το ζήτημα των αμβλώσεων. Η Ελένη Τοπαλούδη δολοφονήθηκε από δύο συνομηλίκους της στη Ρόδο, όπου φοιτούσε, αφού πρώτα βιάστηκε και ξυλοκοπήθηκε άγρια, προκειμένου να υποκύψει στις ορέξεις τους. 

«Φαντάζομαι ότι όλοι οι γονείς που είμαστε σε αυτή την τόσο δύσκολη θέση αισθανόμαστε οργή και αγανάκτηση. Οργή και αγανάκτηση, γιατί πρέπει κάποιοι που έχουν κάποια αξιώματα, να είναι πιο προσεκτικοί στις δηλώσεις τους, για να μη προκαλούν την ελληνική κοινωνία», είπε αρχικά στις δηλώσεις του στο Mega ο Γιάννης Τοπαλούδης και συνέχισε: «Ο βιασμός είναι μια ψυχική δολοφονία του παιδιού, αλλά και κατ’ επέκταση ολόκληρης της οικογένειας. Ο βιασμός λοιπόν, θα πρέπει να καταδικάζεται σε ότι αφορά το ποινικό κομμάτι, όπως και μια δολοφονία. Αυτά που εκφράζει ο συγκεκριμένος ιερέας αντικατοπτρίζουν απλά και μόνο τις δικές του και μόνο προσωπικές απόψεις», είπε και προσθέτοντας «Ας μη ξεχνάμε ότι όλοι αυτοί είναι εκπρόσωποι του Θεού εδώ στη γη. Δεν αντιπροσωπεύουν τον ίδιο το Θεό».

Απάντηση στις δηλώσεις του μητροπολίτη Δωδώνης, Χρυσόστομου, έδωσε και η μητέρα της Μυρτούς, που κακοποιήθηκε στην Πάρο, και έκτοτε ζει με βαριά αναπηρία. «Εγώ το μόνο που έχω να απαντήσω στον σεβασμιότατο, επειδή είναι δημόσιο πρόσωπο και θα πρέπει να σκέφτεται καλύτερα τις δηλώσεις του, ακριβώς γιατί κρίνεται, να του υπενθυμίσω περιπτώσεις σαν τη Μυρτώ, που δεν είναι μία… Δυστυχώς στον κόσμο που ζούμε και με αυτά που αντιμετωπίζουμε είναι πολύ περισσότερες και θα έλεγα ότι προκαλεί τη μήνη των ανθρώπων εναντίον της εκκλησίας, γιατί αυτή τη στιγμή μιλάει ως μητροπολίτης, εκπροσωπεί την εκκλησία και είναι ντροπή!»

«Ο βιασμός είναι ψυχική δολοφονία!» Γ. Τοπαλούδης κ.ά. αποστομώνουν τον Μητροπολίτη Δωδώνης | MEGA

Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος: «Δεν αναθεωρώ» - Νέες δηλώσεις μετά τις αντιδράσεις

Ο μητροπολίτης Δωδώνης, Χρυσόστομος, προχώρησε σήμερα (3/9) σε νέες δηλώσεις μετά τον σάλο των δηλώσεών του για τους βιασμούς γυναικών και τις αμβλώσεις. «Δεν αναθεωρώ», είπε σήμερα στο Mega.

«Σταματώ τις οποιεσδήποτε δηλώσεις και οποιαδήποτε επαφή με οποιονδήποτε σταθμό. Τελείωσε» είπε αρχικά ο Μητροπολίτης Δωδώνης σε εκπομπή του Mega και πρόσθεσε: «Άλλα λέμε, άλλα μας ρωτάνε και άλλα παρουσιάζονται. Δεν με νοιάζει καθόλου. Έχω ζήσει μία ζωή με αμφισβήτηση. Δεν με νοιάζει τίποτα. Χαίρετε και αγαλλιάσθε. Λοιπόν, εν πάση περιπτώσει, αυτά που είπα όποτε θεωρώ εγώ θα τα αναθεωρήσω, αν χρειάζεται να τα αναθεωρήσω».

Όταν η δημοσιογράφος ρώτησε τον Μητροπολίτη εάν αναθεωρεί, εκείνος υπογράμμισε: «Δεν αναθεωρώ… αλλά σας λέω ότι με πήρανε τηλέφωνο για να μιλήσουμε για τους εξορκισμούς και ξεκινήσαμε αντί για εξορκισμούς γι’ αυτό. Σχετικά με την αντίδραση της υπουργού Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σχολίασε: «Εκείνη δεν προσβάλλει την Εκκλησία όταν λέει ότι ο καθένας μπορεί να πάρει άδεια, να μην παρακολουθεί τα θρησκευτικά. Ε;».

Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος στο MEGA: «Δεν αναθεωρώ…» και «Σταματώ τις οποιεσδήποτε δηλώσεις»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ