- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Καιρός: Ο Αύγουστος του 2022 ο 2ος ψυχρότερος σε Στερεά και Πελοπόννησο από το 2010
Ποια η μέση μηνιαία απόκλιση
Ψυχρός ο Αύγουστος του 2022 σε Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο: Τα στοιχεία για τις θερμοκρασίες και τα διαγράμματα του Meteo
Ο Αύγουστος του 2022 ήταν ένας από τους πιο θερμούς μήνες που έχει καταγραφεί στην Ευρώπη τον τελευταίο αιώνα, όμως η Ανατολική Μεσόγειος, όπως και η χώρα μας, αποτέλεσαν εξαίρεση, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Σε όλη την Ελλάδα, η μέση μέγιστη ημερήσια θερμοκρασία τον Αύγουστο κυμάνθηκε χαμηλότερα από τον μέσο όρο της περιόδου 2010-2019. Αυτό οφείλεται κυρίως στην επικράτηση ιδιαίτερα χαμηλών πιέσεων στην Κεντρική Μεσόγειο και στις ασυνήθιστα υψηλές πιέσεις στη Βορειοανατολική Ευρώπη, συνδυασμός που συχνά προκαλούσε αστάθεια στην περιοχή μας και εκδήλωση βροχοπτώσεων. Κατά τον φετινό Αύγουστο 53 μετεωρολογικοί σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr κατέγραψαν αρνητικές αποκλίσεις της μέσης μέγιστης ημερήσιας θερμοκρασίας. Αν και στο πρώτο δεκαήμερο του μήνα η θερμοκρασία κυμάνθηκε ελαφρώς πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, το δεύτερο μισό του μήνα ήταν ιδιαίτερα «ψυχρό», με εξαίρεση το διάστημα υψηλών θερμοκρασιών μεταξύ 17 και 19 Αυγούστου όταν σημειώθηκαν θετικές αποκλίσεις θερμοκρασίας έως και +5 βαθμών Κελσίου.
Για την Πελοπόννησο και τη Στερεά Ελλάδα ήταν ο δεύτερος πιο ψυχρός Αύγουστος από το 2010, ενώ για τη Δυτική Ελλάδα και τα Νησιά του Αιγαίου ήταν ο τρίτος ψυχρότερος (πέμπτος για την Κρήτη).
Στη Μακεδονία, στη Στερεά Ελλάδα και στα Νησιά του Αιγαίου καταγράφηκαν έως και 27 ημέρες με αρνητικές αποκλίσεις θερμοκρασίας ("πρωταθλήτρια" η Σάμος) από τις συνολικά 31 ημέρες του μήνα. Στην Αθήνα ο μετεωρολογικός σταθμός στο Γκάζι κατέγραψε 25 ημέρες με μέγιστη θερμοκρασία χαμηλότερη από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και μέση μηνιαία απόκλιση -1,3°C. Στη Θεσσαλονίκη η μέση μέγιστη θερμοκρασία κυμάνθηκε πιο κοντά στον μέσο όρο της περιόδου 2010-2019, με 15 ημέρες αρνητικών αποκλίσεων θερμοκρασίας.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε εξέλιξη και οι έρευνες για τα αίτια εκδήλωσης της φωτιάς
Τιτάνια μάχη πριν από τη δύση του ηλίου δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις
Διαδραστικός χάρτης δείχνει τη χρονική και γεωγραφική πορεία του στην Ανατολική Μεσόγειο
Οι κάτοικοι καλούνται να μετακινηθούν προς τα Στύρα
Καίγεται δάσος κοντά στα Μεσοχώρια
Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις
Μεγάλη κινητοποίηση επίγειων και εναέριων μέσων της Πυροσβεστικής
Σημειώθηκαν με διαφορά λίγων λεπτών - Κινητοποίηση των αρχών
Με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα, οι επιστήμονες ξεκαθαρίζουν τους πραγματικούς κινδύνους
Μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών για την επέκταση της Καλαμαριάς, η βασική γραμμή λειτουργεί ξανά κανονικά
STOP στην άσεμνη έκθεση των ανθρώπων και του πλανήτη στη ρύπανση και τη βία, είναι το μήνυμα της πορείας
Λόγω της Υπερειδικής Διαδρομής του EKO Rally Acropolis 2026
Στόχος η βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών
Παραμένει για χρόνια ερεπωμένος
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Συνελήφθη ο υπεύθυνος εργασιών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.