- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Νίκαια: Καταγγελία από ζευγάρι που έχασε μωρό στη γέννα - «Η γυναίκα σφάδαζε επί 1,5 ώρα μόνη της».
Συγκλονίζουν τα λόγια δύο γονέων που έχασαν το παιδί τους μετά από μια προγραμματισμένη γέννα στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας.
«Τα ξημερώματα της Τρίτης φίλησα το νεκρό μου παιδί. Δεν πρόλαβε ούτε καν να γεννηθεί. Πέθανε μέσα στην κοιλιά της γυναίκας μου», δήλωσε ο πατέρας του βρέφους, μιλώντας στο Mega. «Το περιμέναμε πώς και πώς να έρθει στον κόσμο Γιατί; Γιατί; Δεν μου το έχει απαντήσει κανένας», δήλωσε από την πλευρά της η μητέρα.
Η 38χρονη μητέρα μπήκε προγραμματισμένα να γεννήσει το τέταρτο παιδάκι της τη Δευτέρα στον ένατο μήνα πια της εγκυμοσύνης της. Αφού έκανε τις απαραίτητες εξετάσεις, προσπάθησε η νοσηλεύτρια να της προκαλέσει τεχνητούς πόνους. Σε αυτό το στάδιο όμως, κάτι δεν πήγε καλά.
«Ειδοποίησα μία νοσηλεύτρια ότι δεν είμαι καλά, πήγα 2 φορές τουαλέτα, κόντευα να λιποθυμήσω. Προφανώς δεν ενημέρωσε κάποιον, είχα αρκετό αίμα, δεν μπορούσα να κουνηθώ», τόνισε η μητέρα του μωρού. Η Κωνσταντίνα από τις τρεις τα ξημερώματα που είχε εμφανίσει αιμορραγία και καθησυχασμένη ότι κάποιος από τους γιατρούς θα πήγαινε να την δει, έμεινε χωρίς επίβλεψη μέχρι τις πέντε παρά τέταρτο τα ξημερώματα όταν κατάφερε να καλέσει με το κινητό της τη γυναικολόγο της.
Η γιατρός της που φαίνεται να μην είχε ενημερωθεί για την κατάσταση της εγκυμονούσας, έφτασε αμέσως. Έκανε καρδιοτοκογράφημα και υπέρηχο στο έμβρυο και κατάλαβε πως κάτι δεν πάει καλά. «Το παιδάκι στο υπέρηχο ήταν μπρούμυτα και η καρδούλα του έσβηνε», δήλωσε η 38χρονη. Τελικά, η μητέρα υποβλήθηκε σε επείγουσα καισαρική τομή στις 05:50 αλλά ένιωθε ότι το μωρό της δεν είχε σημάδια ζωής από τις 05:00.
«Αυτό για εμένα είναι τραγική αμέλεια, είναι αδιανόητο να μπαίνεις σε ένα χειρουργείο προγραμματισμένο να γεννήσεις να χάνονται 3 ώρες, να χάνεται το παιδί και παραλίγο η γυναίκα μου γιατί όταν την βάλανε έξι παρά δέκα, μπορούσα να τη χάσω», δήλωσε ο πατέρας. Οι γονείς είναι απαρηγόρητοι. «Ξέρετε τι είναι να φιλάτε το νεκρό σας παιδί; Τι άλλο να ζήσει ένας γονιός; Και από πάνω μου ζητάνε και τα ρέστα», πρόσθεσε ο πατέρας.
«Η μαιευτική κλινική καλυπτόταν από μία μαία και μία νοσηλεύτρια. Η μαία πήγε με την ειδικευόμενη γιατρό να κάνουν χειρουργείο σε έκτακτο περιστατικό και έμεινε μόνο η μία νοσηλεύτρια», δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.
«Έχω μία γυναίκα η οποία αυτή τη στιγμή είναι καταρρακωμένη και πρέπει να μαζέψω τα κομμάτια της γυναίκας μου, των παιδιών μου, που ο μικρός τον περίμενε και έλεγε "μπαμπά, έχω ξεδιαλέξει τα αυτοκινητάκια μου να τα δώσω στον Μάξιμο"». «Είναι πολύ σκληρό γιατί εγώ το φίλησα νεκρό. Να πήγαινα εγώ στην θέση του, και να γύρναγε το παιδί στη μαμά του. Χάσαμε μέσα σε ένα νοσοκομείο που εφημέρευε ένα μωρό υγιέστατο. Η γυναίκα ενημέρωσε νοσηλεύτρια ότι πονάει και ότι η κοιλιά της "πέτρωσε" και είχε αιμορραγία. Δεν πέρασε κανένας γιατρός να ρωτήσει τι συμβαίνει, παρότι ήταν καθισμένοι μέσα στο γραφείο του επιμελητή».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δύο πτήσεις από Ντόχα και Ντουμπάι προσγειώθηκαν στην Αθήνα - Αναμένονται ακόμη τέσσερις από Τελ Αβίβ
«Παίρνω τον Παύλο μου και φεύγω», είπε συγκινημένη η Μάγδα Φύσσα έξω από το δικαστήριο
Καταδικάστηκε και σε δεύτερο βαθμό με πέντε χρόνια
Ο καθηγητής και πρώην υπουργός, σχολιάζει τις φωτογραφίες, έχοντας προσωπική σύνδεση με την ιστορία: ο πατέρας του είχε κρατηθεί στο Χαϊδάρι και στις φυλακές Αβέρωφ.
Τι αναφέρει η ανακοίνωση με αφορμή το περιστατικό στον σταθμό του Αγίου Νικολάου
Από φέτος θεσπίζεται εθελοντική 12μηνη θητεία γυναικών στον Στρατό Ξηράς
Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τη στιγμή της τραγωδίας, σε εξέλιξη έρευνα για πιθανές κόντρες δύο οχημάτων
Αυλαία στη δίκη στο Εφετείο - Οι ποινές
«Είναι επιπόλαιο να μιλάμε από τώρα για ενδεχόμενο νέων κακοκαιριών» σημειώνει ο μετεωρολόγος
Απομακρύνθηκαν τελευταία στιγμή οι μαθητές
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα social media αποτελούν πλέον την κύρια πηγή ενημέρωσης
Ενδεχόμενο να επιστρέψουν στη φυλακή πρώην βουλευτές
«Έζησα μαζί του και τον ευχαριστώ»
Ποιες αργίες ακολουθούν
«Ξεδίπλωσε ακέραιο το ταλέντο του και αγαπήθηκε όσο λίγοι από το μεγάλο κοινό»
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη
Σε ποια ρολόγια δεν αλλάζει αυτόματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.