Ελλαδα

Ξεκινά σήμερα η ανάκριση για Μαλένα και Ίριδα με την κατάθεση μάρτυρα-κλειδί

Για ποιον πρόκειται

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Ρούλα Πισπιρίγκου με μάσκα και αλεξίσφαιρο κατά τη μεταφορά της στον εισαγγελέα
Ρούλα Πισπιρίγκου © EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Ρούλα Πισπιρίγκου: Με κατάθεση μάρτυρα-κλειδί ξεκινά σήμερα η ανάκριση για Μαλένα και Ίριδα.

Ξεκινά σήμερα η ανάκριση για την υπόθεση των θανάτων της Μαλένας και της Ίριδας με την κατάθεση του παθοογοανατόμου, Χρήστου Ευτυχιάδη.

Πρόκειται για τον πρώτο μάρτυρα που καταθέσει ενώπιον της 35ης τακτικής ανακρίτριας, Ευγενίας Τζωρτζάτου, η οποία χειρίζεται την υπόθεση θανάτου των άλλων δυο κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη, της 3,5 ετών Μαλένας και της μόλις 6 μηνών Ίριδας.

Αφότου καταθέσει ο κ. Ευτυχιάδης, στο ανακριτικό γραφείο αναμένεται να βρεθούν οι ιατροδικαστές Νίκος Καρακούκης και Νίκος Καλόγρηας, οι οποίοι και συνέταξαν την πορισματική αναφορά για το θάνατο των δυο κοριτσιών.

Ο κ. Ευτυχιάδης καλείται να διενεργήσει την ιστολογική επανεκτιμήση για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας. Στη δικογραφία περιλαμβάνονται πληροφορίες και μαρτυρίες νοσηλευτών και γιατρών που είχαν επαφή με τα δύο περιστατικά των παιδιών. Μάλιστα, φέρεται να προκύπτει από το φάκελο της υπόθεσης πως μόνο η Ρούλα Πισπιρίγκου βρίσκονταν μαζί τους τη στιγμή του θανάτου τους.

Ακόμα, σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφορούν, ως προς το θάνατο της Μαλένα, αρκετοί γιατροί φέρονται να περιγράφουν στις καταθέσεις τους την εικόνα μιας μητέρας που άρχισε να καλεί σε βοήθεια όταν το παιδάκι ήταν πια παγωμένο, δηλαδή είχε πεθάνει πριν από ώρα.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε βάρος της 33χρονης Ρούλας Πισπιρίγκου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία και σε βάρος των άλλων δυο κοριτσιών της.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ