- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το 67ο Γενικό Λύκειο, το οποίο σήμερα λειτουργεί σε μισθωμένο κτήριο με ενοίκιο 11.200 ευρώ το μήνα, θα φιλοξενήσει το ιστορικό κτήριο «Βίλα Αμαλία» στη γωνία Αχαρνών και Χέιδεν, το οποίο διαμορφώνεται σε σχολείο εμβαδού 2.141 τετραγωνικών μέτρων.
Η ανακατασκευή της Βίλας Αμαλία ως σχολείου χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ με το ποσό των 2,7 εκατ. ευρώ. Οι εργασίες ξεκίνησαν τον Απρίλιο 2014, οπότε και υπογράφηκε η τελική σύμβαση, και το έργο προγραμματίζεται να παραδοθεί τον Ιούνιο του 2015.
Το εξωτερικό του κτηρίου ανακαινίστηκε και διατηρεί την αρχική μορφή του, όπως γίνεται και σε άλλα διατηρητέα και νεοκλασικά κτήρια. Το εσωτερικό όμως αλλάζει εκ βάθρων λόγω των προδιαγραφών του Οργανισμού Σχολικών Κτηρίων.
Οι εγκεκριμένες μελέτες του ΟΣΚ περιλαμβάνουν νέα διαρρύθμιση των δυο κτιρίων, σύνδεσή τους σε όλα τα επίπεδα (υπόγειο, ισόγειο και πρώτος όροφος), ανακατασκευή των ξύλινων κουφωμάτων, κατάργηση της στέγης στο ένα κτίριο και αντικατάστασή της με δώμα, τοποθέτηση ηλεκτρικών αναβατορίων και συμπλήρωση με ανελκυστήρα για την εξυπηρέτηση των ΑΜΕΑ.
Όπως σημειώνει η διεύθυνση Σχολικών Κτιρίων του δήμου Αθηναίων, η ανακαίνιση «αποτελεί επένδυση στην ανάπτυξη [...] γιατί τα αναγεννημένα κτίρια θα λειτουργήσουν σαν γεννήτριες αστικής ανανέωσης με αντίκτυπο στην μικροοικονομία της γειτονιάς».
Με το νέο σχολικό συγκρότημα πρόκειται να καλυφθούν 750,36 τ.μ. από τα 1539,47 τ.μ. του οικοπέδου. Το γωνιακό κτίριο (Αχαρνών & Χέυδεν) με κάλυψη 482,57 τ.μ. αναπτύσσεται σε τρεις στάθμες, καλύπτεται με δώμα και έχει συνολικό εμβαδόν 1384,91 τ.μ.. Το κτίριο επί της οδού Αχαρνών, με κάλυψη 267,79 τ.μ. αναπτύσσεται και αυτό σε τρεις, αντίστοιχες του γωνιακού, στάθμες, καλύπτεται με κεραμοσκεπή και έχει συνολικό εμβαδόν 756,79 τ.μ.
Το 67ο Γενικό Λύκειο φιλοξενείται σήμερα στη συμβολή των οδών Αγ. Μελετίου και Νεκταρίου σε κτήριο με συνολικό εμβαδόν 988 τ.μ. και το σχολικό έτος 2013-2014 είχε 163 μαθητές. Το νέο σχολείο θα έχει χωρητικότητα 180-200 μαθητών.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα
Καθυστερήσεις άνω των 36 μηνών στα Σεπόλια και σε άλλους τέσσερις σταθμούς
Διακοπή κυκλοφορίας για οχήματα άνω των 10 τόνων - Ποιοι εναλλακτικοί δρόμοι προτείνονται
Βελτιωμένη η εικόνα στο δύσβατο μέτωπο - Επιχειρούν πεζοπόρα τμήματα και εναέρια μέσα
Ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις επιχειρούν στο μέτωπο της πυρκαγιάς
Γενικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα δυτικά
Η γιατρός μητέρα του το επανέφερε με ΚΑΡΠΑ
Στο έργο της κατάσβεσης λαμβάνουν μέρος 60 πυροσβέστες
Εκδηλώθηκε σε ορεινή περιοχή μακριά από οικισμούς - Στη μάχη και ελικόπτερο
Η Πυροσβεστική τονίζει ότι η ανθρώπινη αμέλεια παραμένει η κύρια αιτία εκδήλωσης πυρκαγιών
Συλλήψεις σε Έβρο, Σουφλί και Φέρες - Κατασχέθηκαν οχήματα και κινητά τηλέφωνα
Αναλυτικά οι αλλαγές στα δρομολόγια που θα ισχύσουν από την Κυριακή
Η εικόνα της αγοράς σε τρεις μεγάλες φοιτητουπόλεις - Συμβουλές για ασφαλή αναζήτηση
Ισχυροί άνεμοι και βροχές προκάλεσαν εκατοντάδες περιστατικά - Σε επιφυλακή οι αρχές
Πρωτοποριακό σύστημα ανάκτησης ενέργειας στη Γραμμή 1 του ΗΣΑΠ από τη ΣΤΑ.ΣΥ
Χιλιάδες ταξιδιώτες αναχωρούν για τα νησιά - Σε επιφυλακή το Λιμενικό Σώμα ενόψει Σαββατοκύριακου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.