Ελλαδα

Στα Κύθηρα τρίτο σκάφος με μετανάστες μέσα σε ένα 24ωρο

Τρεις Τούρκοι συνελήφθησαν ως διακινητές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος
Περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος (φωτογραφία αρχείου)© EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Κύθηρα: Σκάφη με μετανάστες στο νησί - Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος για τη σύλληψη διακινητών

Ένα ακόμη σκάφος, το τρίτο μέσα σε ένα 24ωρο, έφτασε στα Κύθηρα, μεταφέροντας 67 μετανάστες

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το σκάφος έδεσε στον Λημνιώνα, όπου οι επιβαίνοντες αποβιβάστηκαν και εντοπίστηκαν από τις Αρχές. Οι 67 άνθρωποι έρχονται να προστεθούν στους άλλους 170 που έφτασαν στο νησί με παρόμοιο τρόπο. Στα Κύθηρα, συνελήφθησαν από το Λιμενικό Σώμα τρεις Τούρκοι υπήκοοι, που φέρονται ως οι διακινητές 94 εκ των προσφύγων.

Οι συλλήψεις έγιναν χθες το πρωί μετά τον εντοπισμό των μεταναστών στην περιοχή Πίσω Γιαλός Καψαλίου, καθώς και του ιστιοφόρου σκάφους που τους μετέφερε. Στην ίδια περιοχή εντοπίστηκε και δεύτερο σκάφος στο οποίο επέβαιναν, σύμφωνα με πληροφορίες, άλλοι 73 μετανάστες, οι περισσότεροι Ιρακινοί και Ιρανοί.

Κύθηρα: Η ανακοίνωση για τη σύλληψη διακινητών

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού, «τρεις υπήκοοι Τουρκίας, ηλικίας 30, 29 και 17 ετών, οι οποίοι εντοπίστηκαν μαζί με 94 μετανάστες στα Κύθηρα, συνελήφθησαν από το Λιμενικό Σώμα ως οι φερόμενοι διακινητές τους».

Συγκεκριμένα, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του το Λιμενικό Σώμα, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Κυθήρων ενημερώθηκαν από το Αστυνομικό Τμήμα Χώρας Κυθήρων για την ύπαρξη ικανού αριθμού αλλοδαπών στην περιοχή «Πίσω Γιαλός» Καψαλίου. Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη του λιμενικού, όπου με τη συνδρομή κλιμακίου της αστυνομίας εντόπισαν στο οδικό δίκτυο «Πίσω Γιαλού» συνολικά 97 αλλοδαπούς (15 γυναίκες και 82 άνδρες) διάφορων εθνικοτήτων, εκ των οποίων οι 55 ήταν ανήλικοι».

Κύθηρα: Τρεις συλλήψεις για μεταφορά μεταναστών | Μεσημβρινό δελτίο | 18/08/2022

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ