Ελλαδα

Οριοθετήθηκε η φωτιά στην Αργολίδα

Κοντά σε σπίτια έφτασαν οι φλόγες, εκκενώθηκε ξενοδοχείο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πυροσβέστες και εθελοντές με μάνικα στα χέρια επιχειρούν για την κατάσβεση πυρκαγιάς
Φωτιά - Πυρκαγιά (φωτογραφία αρχείου) © EUROKINISSI / ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ

Φωτιά ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στα Πυργιώτικα της Αργολίδας το μεσημέρι του Δεκαπενταύγουστου.

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι του Δεκαπενταύγουστου στην πυροσβεστική για φωτιά στην Αργολίδα και συγκεκριμένα στην περιοχή Πυργιώτικα.

Όπως ανέφεραν οι πρώτες πληροφορίες από την Πυροσβεστική η φωτιά καίει αγροτοδασική έκταση, βρίσκεται κοντά στο χωριό αλλά δεν κινδυνεύουν άμεσα κατοικίες.

Για την κατάσβεσης της φωτιάς κινητοποιήθηκαν και επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Συγκεκριμένα στο σημείο σπέδουν 52 πυροσβέστες με 8 οχήματα, τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ένα ελικόπτερο και 4 αεροσκάφη.

Η πυρκαγιά έκαιγε κοντά σε κατοικημένες περιοχές, αλλά και πολύ κοντά στο ξενοδοχείο Περιβόλι Country Hotel & Retreat, το οποίο και εκκενώθηκε προληπτικά.

Στο σημείο επιχειρούν 57 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, στις οποίες συμμετέχουν και 14 Νορβηγοί πυροσβέστες, καθώς και 12 οχήματα. Επίσης, από αέρος πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Οι άνεμοι είναι χαμηλής έντασης.

Μια δεύτερη, μικρή σε έκταση, πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στις 16:00 κοντά στα Λευκάκια, σε αγροτική έκταση, καίγοντας ξερά χόρτα. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της πυροσβεστικής ενώ στην κατάσβεση συνέδραμε ένα ελικόπτερο και η πολιτική προστασία του Δήμου Ναυπλιέων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ