Ελλαδα

Γυναικοκτονία στο Περιστέρι: Στον εισαγγελέα ο καθ' ομολογίαν δολοφόνος της Νικολέτας (εικόνες)

Οι πρώτες εικόνες από τη μεταφορά του - Πώς τον εντόπισε στα Σκόπια η ΕΛΑΣ - Τη Δευτέρα η απολογία του στον ανακριτή

Newsroom
7’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Στον εισαγγελέα ο 22χρονος Πακιστανός που σκότωσε την 17χρονη Νικολέτα στο Περιστέρι. Ομολόγησε τη γυναικοκτονία. Η σύλληψη στα Σκόπια.

Απαντήσεις για το Περιστέρι και τη γυναικοκτονία με θύμα την 17χρονη Νικολέτα καλείται να δώσει ο 22χρονος Πακιστανός που συνελήφθη. Ο σύντροφος της Νικολέτας έχει ομολογήσει προφορικά τη δολοφονία.

Στα πρώτα του λόγια στους αστυνομικούς παραδέχτηκε ότι αυτός είναι ο γυναικοκτόνος, που αφαίρεσε τη ζωή της 17χρονης στο σπίτι στην οδό Αραχώβης στο Περιστέρι.

Ο 22χρονος Πακιστανός οδηγήθηκε νωρίς το μεσημέρι σήμερα Σάββατο (6/8) στον εισαγγελέα. Ο σύντροφος της 17χρονης που δολοφονήθηκε στο Περιστέρι ήταν άφαντος τα τελευταία 24ωρα μετά τη γυναικοκτονία στην οδό Αραχώβης. Οι αστυνομικοί είχαν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για να τον εντοπίσουν και να τον συλλάβουν.

Μάλιστα, δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο ο γυναικοκτόνος από το Πακιστάν να επιχειρήσει να διαφύγει στο εξωτερικό. Όπως έγινε γνωστό, ο 22χρονος σύντροφος της 17χρονης εντοπίστηκε στα Σκόπια, όπου είχε καταφέρει να φθάσει, περνώντας τα σύνορα με τη Βόρεια Μακεδονία.

Ομολόγησε τη γυναικοκτονία ο 22χρονος Πακιστανός σύντροφος της Νικολέτας - Καρέ καρέ η μεταφορά του στον εισαγγελέα

Στη δημοσιότητα δόθηκαν εικόνες από τη μεταφορά του καθ' ομολόγιαν δολοφόνου της 17χρονης Νικολέτας στον εισαγγελέα.

Υπενθυμίζεται ότι η ανήλικη είχε βρεθεί νεκρή στο κρεβάτι της και στο σώμα και τα χέρια έφερε μώλωπες. Ο 22χρονος Πακιστανός ήταν από την πρώτη στιγμή ο βασικός ύποπτος για το έγκλημα.

Πληροφορίες ανέφεραν ότι η 17χρονη είχε ζητήσει να χωρίσουν και εκείνος αντέδρασε έντονα, πιέζοντάς την να παραμείνουν μαζί. «Του ζήτησε να χωρίσουν και εκείνος τη σκότωσε» δήλωσε η μητέρας της ανήλικης, την ώρα που αστυνομικοί εντόπισαν απειλητικά μηνύματα στο κινητό της 17χρονης, τα οποία είχε στείλει ο συλληφθείς λίγα 24ωρα και ανήμερα της γυναικοκτονίας στο Περιστέρι.

Ο 22χρονος Πακιστανός σύντροφος της Νικολέτας οδηγείται στον εισαγγελέα © EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ
Ο Πακιστανός σύντροφος της 17χρονης στο Περιστέρι εντοπίστηκε κοντά στα Σκόπια © EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ
Αμέσως μετά τη δολοφονία στο Περιστέρι ο 22χρονος είχε εξαφανιστεί © EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Το κινητό της 17χρονης Νικολέτας «κάρφωσε» τον 22χρονο © EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ
Ο καθ' ομολογίαν δολοφόνος της Νικολέτας στο Περιστέρι ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί στον ανακριτή © EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Τη Δευτέρα η απολογία για τη δολοφονία της 17χρονης Νικολέτας

Ο 22χρονος σύντροφος της 17χρονης θα οδηγηθεί ενώπιον του ανακριτή τη Δευτέρα (8/8), προκειμένου να απολογηθεί για το έγκλημα στο Περιστέρι.

Ο κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της Νικολέτας οδηγήθηκε συνοδεία αστυνομικής δύναμης ενώπιον του εισαγγελέα, προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος του.

Στη συνέχεια μετήχθη ενώπιον του 25ου ανακριτή, από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα το πρωί.

Ο μέχρι σήμερα καταζητούμενος για τον φόνο στο Περιστέρι εμφανίστηκε στις δικαστικές αρχές χωρίς την παρουσία δικηγόρου.

Πώς εντοπίστηκε ο Πακιστανός στη Βόρεια Μακεδονία - Είχε εξαφανιστεί μετά τη γυναικοκτονία στο Περιστέρι

Ο γυναικοκτόνος, σύμφωνα με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, εντοπίστηκε το απόγευμα της Παρασκευής (5/8) έξω από τα Σκόπια από την αστυνομία της γειτονικής χώρας. Η ΕΛΑΣ είχε έρθει σε επαφή με τις αρχές των βαλκανικών χωρών, καθώς υπήρχαν πληροφορίες ότι ο 22χρονος Πακιστανός είχε σκοπό να περάσει τα βόρεια σύνορα της χώρας.

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η αποτρόπαια δολοφονία της 17χρονης Νικολέτας στο Περιστέρι οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. τέθηκαν σε συναγερμό για τον εντοπισμό του δράστη τόσο στην Αττική όσο και σε ολόκληρη τη χώρα. Στο Αιγάλεω, μάλιστα, στήθηκε επιχείρηση σε σπίτι για τον εντοπισμό του δράστη, η οποία όμως δεν είχε θετικό αποτέλεσμα.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες συνέχιζαν να συγκεντρώνουν πληροφορίες για τις κινήσεις του γυναικοκτόνου στο Περιστέρι. Τα τελευταία στοιχεία έδειχναν ότι κατευθύνθηκε στην Βόρεια Ελλάδα με σκοπό να διαφύγει σε χώρες τις Κεντρικής Ευρώπης.

Οι αστυνομικές αρχές τις Βόρειας Ελλάδας ήρθαν άμεσα σε επαφή με τις αντίστοιχες υπηρεσίες των Βαλκανικών χωρών και υπήρξε συνεχής και στενή συνεργασία, ενώ ενισχύθηκαν οι έλεγχοι στις συνοριακές διαβάσεις. Ως αποτέλεσμα των αυξημένων ελέγχων εντοπίστηκε χτες το απόγευμα ομάδα μεταναστών στην Βόρεια Μακεδονία. Ανάμεσά τους ήταν και ο καθ' ομολογίαν δολοφόνος της Νικολέτας.

Το κλεμμένο κινητό της 17χρονης Νικολέτας «κάρφωσε» τον 22χρονο Πακιστανό στα Σκόπια

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η αντίστροφη μέτρηση για τη σύλληψη του καταζητούμενου Πακιστανού άρχισε όταν εντοπίστηκε το σήμα του κινητού του τηλεφώνου στη Βόρεια Ελλάδα.

Οι αστυνομικοί θεώρησαν βέβαιο ότι είχε σκοπό να φύγει από τη χώρα, περνώντας τα βόρεια σύνορα, γι' αυτό εστάλη μήνυμα και φωτογραφία του σε όλες τις υπηρεσίες αλλά και τις αρχές των γειτονικών και κυρίως της Βόρειας Μακεδονίας. Κάποια στιγμή 21χρονος έκλεισε το κινητό του και το σήμα χάθηκε.

Είχε πάρει μαζί του όμως το κινητό της 17χρονης Νικολέτας, το οποίο άνοιξε μόλις πέρασε στο έδαφος της Βόρειας Μακεδονίας. Αυτό ήταν και το λάθος του, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ.

Το σήμα εντοπίστηκε άμεσα και οι αρχές της γειτονικής χώρας δεν άργησαν να βρουν τον κάτοχο του κινητού τηλεφώνου και να τον συλλάβουν.

Ο 21χρονος παραδόθηκε στην Ελληνική Αστυνομία και μεταφέρθηκε στην Ασφάλεια Αττικής. Στη συνέχεια οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Η ανάρτηση Τάκη Θεοδωρικάκου για τον 22χρονο Πακιστανό που συνελήφθη στα Σκόπια

Για την υπόθεση με τη γυναικοκτονία στο Περιστέρι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, με ανάρτηση του στα social media, ανέφερε:

«Βρίσκεται πλέον στα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας ο φερόμενος ως δράστης για τη δολοφονία της δεκαεπτάχρονης Νικολέτας στην Αθήνα και θα οδηγηθεί στην αρμόδια εισαγγελική αρχή».

Ασφυκτικός ο θάνατος της Νικολέτας στο Περιστέρι

Υπενθυμίζεται ότι η 17χρονη Νικολέτα είχε βρεθεί νεκρή στο σπίτι της στο Περιστέρι και σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση ο θάνατος της ήταν ασφυκτικός. Η ανήλικη είχε παλέψει με τον δράστη, ο οποίος τελικά, μετά από καβγά, τη σκότωσε με τα χέρια του, κλείνοντάς της το στόμα και τη μύτη, προκειμένου να μην μπορεί να αναπνεύσει.

Ειδικότερα, τα πρώτα στοιχεία από τη νεκροψία που διενήργησε ο ιατροδικαστής, ήταν τα ακόλουθα:

  1. Η ανήλικη στο Περιστέρι βρέθηκε σε ύπτια θέση.
  2. Η 17χρονη φορούσε ένα γκρι φανελάκι και καρό πιτζάμα. Δεν είχε μπλούζα.
  3. Η ανήλικη στο Περιστέρι έφερε εκδορές στην αριστερή πλάγια ρινική επιφάνεια, στον ρώθωνα αριστερά και στην άνω περιστοματική χώρα αριστερά. Αυτό σημαίνει ότι ο δράστης είναι πολύ πιθανό να έβαλε το χέρι του στο πρόσωπο του θύματος, φράζοντας με τα δάκτυλά του στόμα και μύτη.
  4. Εντοπίστηκαν εκχυμώσεις (μελανιές) στο δεξί χέρι της 17χρονης στο Περιστέρι. Πρόκειται για στοιχείο που δείχνει ότι η ανήλικη πάλεψε με τον δολοφόνο της μέχρι την τελευταία στιγμή, προκειμένου να σώσει τη ζωή της.